Türkiye’nin ilk Yeraltı Barajı’nda çalışmalar hızlı başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 15 Eylül’de sözleşmesi imzalanan Bahçecik Yeraltı Barajının çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Türkiye’nin ilk yeraltı barajı olacak olan Bahçecik Barajı tamamlandığında yıllık 372 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu sağlayacak. Baraj, Ilındır Deresi üzerinde inşa edilecek.
Bu haber 2020-09-23 10:15:55 eklenmiş ve 232 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 15 Eylül’de sözleşmesi imzalanan Bahçecik Yeraltı Barajının çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Barajın Ilındır Deresi üzerine inşa edileceğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,  Bartın İli ile Amasra İlçesine içme suyu temin edilen Bahçecik (Ulupınar) Kaynağındaki debinin özellikle Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında yetersiz kalması nedeniyle, Bahçecik kaynağına ilave su temini için Bartın Ulus Bahçecik Yeraltı Barajının yapılması  planlanmıştır. Etüd ve planlama işlerinin tamamlanmasının ardından Bahçecik Ulupınar Yeraltı Barajının yapım ihalesi gerçekleştiril olup ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından yapım sözleşmesi 15 Eylül 2020 tarihinde imzalanarak, çalışmalara hızlı bir şekilde başlanılmıştır. Bahçecik köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzey batısında Ilındır Deresi üzerinde inşa edilecek olan Bahçecik Yeraltı Barajının tamamlanması ile Bartın iline içmesuyu sağlayan Bahçecik Kaptajına yıllık 372 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu sağlayacak” dedi.

 

“Tarım da gelişecek”

 

Son dönemde Bartın’a su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de rol oynadığını ifade eden Yıldız “Genel Müdürlüğümüz Bartın iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bartın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.  Bartın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve taşkınların azalmasın da önemli rol oynamaktadır” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Bartın DSİ yeraltı barajı Bahçecik Yeraltı Barajı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›