“Tıp Fakültesi olduğunda, Eğitim Araştırma Hastanesi hazır!”

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, güncel değerlemelerle 250-300 milyon TL’ye mal olacak 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi tamamlandığında Bartın’ın bir Eğitim Araştırma Hastanesi’nin özelliklerine sahip hastaneye kavuşacağını belirtirken, “İleride Tıp Fakültesi olduğunda Eğitim Araştırma Hastanesi hazır” dedi.
Bu haber 2020-09-21 10:49:50 eklenmiş ve 692 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Tunç, Bartın Dijital TV’de yayınlanan “Ahmet Oktay ile Enine Boyuna” programında gündemi meşgul eden yeni Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili bilgiler de verdi. Şu anda hastane inşaatının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, iki yıl önce temeli atılan hastane inşaatındaki gecikmenin açıklanması gereken bir husus olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Takip ettiğimiz, Bartınımız ve bölgemiz için gerçekten önemli bir yatırım. İhalesini yaptık, inşaat başladı, kazı çalışmalarına başlandı ve zeminle ilgili problemler ortaya çıktı. Yani zemin etüdlerinin iyi yapılamadığı ortaya çıktı. Hatırlarsanız bir de toprak kayması oldu ve o olayda bir işçimiz de kamyonun altında kalarak vefat etmişti. O olay sonrasında Sağlık Bakanlığı yeniden bir değerlendirme yaptı ve orada bir zemin güçlendirme çalışmasının yapılmasına karar verildi.

 

2022’de bitecek

 

Zemin fore kazıklarla güçlendirildi ve proje tadilatı oldu. Bu proje tadilatı neticesinde keşif artışı oldu. Süre de 2,5 seneydi. Bu da 1 yıla yakın uzamış oldu. 2022 içerisinde süresi bitecek. Buraya dev bir Şehir Hastanesi diyebiliriz. Diğer illerde yapılan Şehir Hastaneleri ile aynı seviyede, 198 milyon liralık bir yatırım. 400 yataklı bir hastane olacak ama 480’e kadar da bu rakam arttırılabilecek. Odalar o şekilde planlanıyor. 127 bin metrekare arsası ve 94 bin metrekare kapalı alanı var. Hastanenin oturum alanı ise 10 bin metrekare. 730 araçlık otoparkı var. Yani neredeyse yatak başına 2 araç hem kapalı hem de açık otoparka konulabilecek. 132 tane poliklinik odası var. 24 tane diyaliz ünitesi ve 24 tane de ameliyathanesi var. Bunun yanı sıra 66 tane yoğun bakım yatağı, 58 tane acil servis yatağı var. 12 katlı büyük bir sağlık tesisi olacak.

 

300 milyon TL’yi bulan bir yatırım

 

Biliyorsunuz; Bartın Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi var. İleride inşallah Tıp Fakültesi de olduğunda hastanesi hazır. Eğitim Araştırma Hastanesi’ne döndürebiliriz. Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olarak da çalışabilir. Yani Bartın’ımız bu yatırımı kazandıktan sonra bir Eğitim Araştırma Hastanesi gibi sevklere gerek kalmadan hatta Cide’sinden, Pınarbaşı’sından, Çaycuma’sından da hasta sevki kabul edip burada tedavi edebilecek büyük bir sağlık yatırımına kavuşmuş olacağız. İnşallah bunu iki yıl içerisinde bitireceğiz. 198 milyon TL proje bedeli ama değer artışlarıyla şu anda belki de 250-300 milyon TL’yi bulan bir yatırım. Şu anda vinçler çalışıyor. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait tamamlanan 3 bin kişilik yurdun hemen karşısındaki arazide. Üstelik çok uzak da değil, şehre yürüme mesafesinde. Yeri ve konumu da çok güzel... Bu hastanemizi kentimize kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.

 

Diğer sağlık yatırımları

 

İlçelerimizde hastanelerimiz var. Ulus ve Amasra’da… Şimdi Kurucaşile’de İlçe Hastanesi yapılması için çalışıyoruz. Yaklaşık 12 tane Aile Sağlığı Merkezi yaptık yeni olarak. Şu anda Aladağ’da, hemen Emniyet’in üstünde Sağlıklı Yaşam Merkezi inşaatımız devam ediyor. Burası da çok güzel bir tesis olacak. Kanser hastaları, kronik rahatsızlığı olan hastalar hep buradan takip edilecek. Kemer’de yine Aile Sağlığı Merkezi inşaatımız başlıyor. Ambulanslarımızı yeniledik. 35 tane yeni ambulans tedarik ettik.

 

Açılış Cumhurbaşkanı gelebilir

 

Uzman doktor ihtiyaçlarımızı peyderpey karşılamaya devam ediyoruz. En son yine 41 tane doktor geldi. Bunun 5 tanesi uzman. Dolayısıyla sağlık yatırımlarımıza Bartın’da devam ediyoruz. Ama asıl bizim sağlıktaki problemimizi çözecek olan husus Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi. İnşallah onun yapımını tamamladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile bir açılış yapmak istiyoruz.”

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›