Akmaz: “Dinleyeceğiz, dertleşeceğiz, anlatacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen “Kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün” temalı MHP Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de katılarak önemli mesajlar verdiği toplantıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Akmaz, “2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçim hazırlıklarına yoğunlaştık ve partili kadınlar olarak bu süreçte aktif rol alacağız. Yerel seçime hazırlık çalışmaları kapsamında Ekim ayından itibaren kapı kapı dolaşarak, kadınların sorunlarını dinleyecek, partinin projelerini anlatacağız. Ne girilmedik ev ne telefon rehberlerimizde aranmadık kimse bırakacağız. Dinleyeceğiz, dertleşeceğiz, anlatacağız.” dedi.
Bu haber 2018-09-24 12:24:31 eklenmiş ve 449 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

“Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün” temalı MHP Genişletilmiş Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerin kadın kolları başkanlarıyla, kadın belediye meclis üyelerinin yanı sıra MHP Bartın İl Kadın Kollarının başarılı Başkanı Nuran Akmaz da programdaki yerini aldı.

 

“Kadınsız gelecek olmaz”

 

Kadınlarla ilgili anlamlı mesajlar veren MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“‘Kadın medeniyettir’ görüşümüzü mahfuz tutarak medeniyetimizi müdafaa etme irademizi sonuna kadar muhafaza etmekten kıvanç duyacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.21-23 Eylül tarihleri arasında partimizin Kadın Kolları Koordinatörlüğü tarafından ‘Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün’ temasıyla düzenlenen genişletilmiş istişare toplantısının partimize, Türk kadınına, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kadın annedir, kadın eştir, kadın yuvadır, kadın insandır, ailenin temel direğidir. Kadın; toplumun aynası, geleceğimizin ümit ateşidir. Bunların yanında nezakettir, zarafettir, titizliktir, hoşgörünün bizzat kendisidir. Kadın elinin değdiği yerde, kadının olduğu her zeminde fedakarlık vardır, sağduyu ve sabır hâkimdir. Türk kadını kahramanlıklara imza atan, devlet-i ebed müddet, millet-i ebed müddet anlayışına emek ve güç veren iradedir. Kadınsız insanlık, kadınsız toplum, kadınsız gelecek olmaz, olamaz.

 

“Endişe ve kaygı verici bir durum”

 

Kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin güvencesidir. Kadın; mesela evde anne, okulda öğretmen, tarlada eli nasırlı berekettir. Önemle ifade etmek isterim ki; Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır . Kadın ve şiddet kelimelerinin yan yana gelmesi toplumumuz açısından endişe ve kaygı verici bir durumdur. Kadınlarının yüzü gülmeyen bir toplumun geleceği umutla karşılaması imkansızdır. Kahraman ve fedakar Türk kadının hak ettiği yerlerde olması, layık olduğu sosyal, siyasal ve ekonomik sıçramalar yaşaması bizim tehir edemeyeceğimiz bir gayedir. Ne hazindir ki, yılın sadece belirli gün ve haftalarında toplumsal eşitsizlik konuları gündeme gelmekte, kadın hakları üstün körü geçilmekte ve fırsat eşitliği laf olsun kabilinden dile getirilmektedir. Kadın sadece bir güne hapsedilecek bir varlık mıdır? Kadınlarımızın sorunları ve sosyal hayattaki yeri sadece belirli bir hafta veya günün mü konusudur? Bu kısır döngü elbette son bulmalı, kadın ile şiddet, cinayet, eşitsizlik ve istismar kelimeleri artık yan yana gelmeyecek şekilde rafa kaldırılmalıdır. Aziz milletimiz bunu aşabilecek, bunu başarabilecek yüksek bir kültür ve mirasla donanmıştır. Tarihimize baktığınızda da bunu görürsünüz.

 

“Bu sorumluluk hepimizin omuzlarında”

 

Bilinmelidir ki, Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan ahlaktır. Nitekim Türk kadını yuvasının da, yurdunun da zarafet, zeka ve ziynetle taçlanmış fertleridir. İftiharla hepinizi böyle gördüğümü ifade etmek boynumuzun borcudur. Eğer bugün son yurdumuzda hür ve müstakil bir biçimde nefes alıp verebiliyorsak, bunda tarihe altın harflerle geçmiş ve elleri öpülesi kadınların büyük bir payı bulunmaktadır. Türkiye’nin geleceği kadınlarımızın üstleneceği yapıcı role, yapacakları değerli çalışmalara, eşsiz fedakârlıklara yakından bağlıdır. Aziz milletimizi içten çürütecek, geleceğini karartacak, kaos ve kriz aşılayacak her türlü sosyal, siyasal ve ekonomik tahribatın karşısında set olacağız, buna müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda gazete ve televizyonların adeta özendirici nitelik taşıyan, suça tevessül kapısını aralayan üçüncü sayfa haberlerine de dikkat etmesini yararlı görüyoruz. Toplumda artan şiddet sarmalını yaymaktansa konunun uzmanlarının bir araya gelip çözüm önerileri sunmasının sosyolojik ve psikolojik açıdan daha faydalı olacağı kanaatindeyiz. Kadına şiddet, istismar, eşitsizlik gibi yüz kızartıcı gelişmeler ülkemiz için bir beka meselesi olduğunu dün söyledik bugün de tekrarlıyoruz. Bu sorunun ertelenmesi, geciktirilmesi, savsaklanması çok ciddi mahsurlara yol açacaktır. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır.

 

“Türk kadının destekçisi olmaya devam edeceğiz”

 

Unutmayınız ki, kadınlar kadar güçlüyüz, kadınlar kadar insanınız, kadınlar kadar medeniyiz. Kadınlar hayatın içinde etkin ve fedakârca mücadele ederken, demokratik imkân ve fırsatlardan mahrum olmaları elbette akla ziyan bir çarpıklıktır. Hayatın her alanında eşit bir temsil ve katılım talebinde bulunan kadın gerçeğinden ürkmeden kabullenmek, gereğini yerine getirmek hepimiz adına bir insanlık görevidir. Erzurum’dan İzmir’e, Artvin’den Mersin’e, Şırnak’tan Balıkesir’e, Iğdır’dan Edirne’ye, Samsun’dan Ankara’ya, Trabzon’dan İstanbul’a kadar Türk milletinin nice kahraman kadını, nice fedakâr annesi Türkiye’nin gelişmesi için mücadele halindedir. Onlarsız bir millet varlığı elbette akla düşünülemeyecektir. Bu itibarla parti olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız, her şart altında Türk kadının hak ve hukukunu savunmayı sürdüreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, kökeni ve anasının dili ne olursa olsun Türk kadının her zaman destekçisi, sözcüsü ve yanında duran gücü olmaya devam edecektir.”

 

Akmaz:“Kapı kapı dolaşacağız”

 

Bahçeli’nin ülke gündemine dair de önemli mesajlar verdiği toplantıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan MHP Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, yerel seçime hazırlık çalışmalarını hızlandıran MHP’li kadınların, Ekim ayından itibaren kapı kapı dolaşarak, kadınların problemlerini dinleyeceklerini ve partinin projelerini anlatacaklarını söyledi.

 

Akmaz:“Kapı kapı dolaşacağız”

 

Bahçeli’nin ülke gündemine dair de önemli mesajlar verdiği toplantıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan MHP Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, yerel seçime hazırlık çalışmalarını hızlandıran MHP’li kadınların, Ekim ayından itibaren kapı kapı dolaşarak, kadınların problemlerini dinleyeceklerini ve partinin projelerini anlatacaklarını söyledi.

 

2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçim hazırlıklarına yoğunlaşıldığını ve partili kadınların bu süreçte aktif rol alacağını belirten Akmaz, yerel seçimler için teşkilattaki kadınların kapı kapı dolaşarak, partinin ve Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili proje ve çalışmalarını kadın seçmene anlatacağını, sorunlarını dinleyip, onlarla dertleşeceğini ifade etti. Çalışmaların Ekim ayından itibaren başlayacağını anlatan Akmaz, MHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nce her il ve ilçedeki kadın kollarının hedeflerinin belirlendiğini vurguladı. Türkiye genelinde, 5 ayda 5 milyon kadının kapısının çalınacağına işaret eden Akmaz, “Kadınların sadece kapısını çalmayacağız; her bir kadınımız, telefon rehberindeki kadınları da ister aynı ilde olsun ister başka ilde olsun herkesi tek tek arayacak. Ne girilmedik ev bırakacağız ne telefon rehberlerimizde aranmadık kimse bırakacağız. Dinleyeceğiz, dertleşeceğiz, anlatacağız. Sıkılmadık el, temas kurulmadık göz, dokunmadık gönül, aranmadık telefon bırakmayacağız. 5 milyon kadın neredeyse 5 milyon aile yapar. Her bir ilçe kadın kollarımızın hedeflerini belirledik. Bu seçim, kadınlarımızın seçimi olacak.” dedi.

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›