Bankoğlu esnafı dinledi

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, İnkum ve Bartın Merkez'de ziyaretler gerçekleştirdi; hemşehrilerin taleplerini dinledi. Bankoğlu: "Yaratılmak istenen yanlış algı, her şeyin mükemmel ilerlediği yönünde. Ekonomi "Pik" yapıyor dense de esas pik yapan, esnafın ertelenmiş borçları ve yaklaşan ödeme günleri” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2020-09-21 10:10:30 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

 

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, şehrimizin en güzel köşelerinden İnkum'da, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hatice Tuğçe Kaya ve Cumhuriyet Halk Partililer ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi; halkın nabzını tuttu. Bankoğlu, ayrıca, Bartın Merkez'de de esnafın taleplerini dinledi; 97 yıllık Bartın Gazetesi'nin sahibi Esen Aliş ile de sohbet etti.

 

“Milletimize iyilik yapmıyor”

 

CHP Bartın Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Av. Aysu Bankoğlu, İnkum'da ve Bartın Merkez'de gerçekleştirdiği ziyaretlerle alakalı olarak yaptığı açıklamada, gerek turizm yönünden gerekse de esnaf bakımından ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve şunları söyledi:

"İktidar kanadından her ne kadar ekonomi "pik" yapıyor; zirveye çıkacak denilse de yurttaşlarımızın yaşadığı çok daha farklı bir boyutta. Öncelikle şu noktayı vurgulamak gerek: İktidar, gerçekleri görmezden gelerek yarattığı algıyla, esasen, milletimize iyilik yapmıyor. Dertleşmek için esnafımızın yanına uğradığımızda, ekonomik tablonun iyi olmadığını ve yaşanan durgunluğu, daha ilk anda hissedebiliyorsunuz."

 

“Gerçek tablo ortaya çıkıyor”

 

Bankoğlu, İnkum özelinde, pandeminin olumsuz etkilerini iç turizm bakımından da gördüklerinin altını çizdi ve daha evvel çeşitli açıklamalar vesilesiyle vurgulamış oldukları "gerçek desteğe" işaret ederek şu beyanlarda bulundu:

"Pek çok çevre ilden yerli turistin gözde noktalarından biri olan İnkum da elbette pandemi şartlarından ötürü olumsuz etkilendi. Bu durumu hem doğrudan turizm tesisleri yönünden, hem de esnafımız açısından değerlendirmek gerekir. Ülkemizde, çok büyük sermayeye sahip şirketlere destek sağlamak İktidar'ın kolayına geliyor iken ne yazık ki, esnaflarımızın aynı düzeyde korunmadığını; karşılıksız ve/veya faizsiz destek yerine daha çok kredilerin tercih edildiğini görüyoruz. Bu bağlamda, sermaye şirketlerine sağlanan ayrıcalıkların pek çoğunun da, sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen ve unvanları belli olan şirketlere sağlandığını, halkımıza bir kez daha hatırlatma ihtiyacı hissediyorum.

Esnafın vergi ve prim borçlarını yalnızca "ertelemek" çözüm olmayacaktır diye kaç kez ifade ettik. Nitekim, erteleme süresinin bitimi yaklaştıkça, kamu bankaları üzerinden alınan kredilerin geri ödeme tarihleri ufukta göründükçe esnafın kaygısı haklı olarak artıyor; gerçek tablo ortaya çıkıyor. Şayet bir iktidar, yıllarca emek ortaya koyan esnafına, böylesi benzersiz zorluklar içeren bir dönemde gerçek manada destek sağlayamıyorsa, durumu reklam malzemesi olarak kullanabileceği ertelemeler yahut "faizli geri ödemeler" ile geçiştiriyorsa, görevini layıkıyla ifa edemiyor demektir."

Öte yandan, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın Merkez'de ziyaret ettiği, 97 yıllık Bartın Gazetesi'nin sahibi Esen Aliş ile gerçekleştirdiği sohbete de son olarak değinerek "Geçtiğimiz hafta kuruluş yıl dönümünü kutlayan, köklü bir geçmişe sahip Bartın Gazetesi başta olmak üzere yerel medyanın tüm temsilcilerinin şehrimiz ve yurttaşlarımızın haber alma hakkı için büyük önem arz ettiği yadsınamaz. Bu vesileyle tüm basın emekçilerine de saygılarımı sunuyor; pandeminin zorlu şartlarında gerçekleştirdikleri görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Özgür basın, ülkemiz için vazgeçilemez niteliktedir” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›