Şehit Çetin’in ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ilimizde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.
Bu haber 2020-09-21 10:08:34 eklenmiş ve 127 kez görüntülenmiştir.

 

 

Vali Sinan Güner ve Eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutan Vekili Dz. Albay Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan V, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, İl Müftüsü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı, Şehidimiz Rıstam Çetin’in eşi ve çocuğu ile basın mensupları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan programda “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla şehidimiz Rıstam Çetin’in ailesine teslim edilmek üzere Valiliğimize gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratının Tevcih Töreninde sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Vali Güner; “Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Kıymetli hazirun, aziz şehitlerimizin değerli yakınları; Vatanımızın bekası, devletimizin ilelebet payidar olabilmesi için seve seve canlarını ortaya koyan şehitlerimiz, milletimizin ebediyen şan ve şerefle yoluna devam edeceğinin en büyük sembolleridir. Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz.  Bu madalyaları devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının bir sembolü olarak kabul ediniz. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Vali Güner tarafından Şehit Rıstam Çetin’in ailesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Tören günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Devlet Övünç Madalyası Şehit Rıstam Çetin
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›