Filyos Limanı’nın Bartın’a çok olumlu katkıları olacak!

Filyos Limanı’nın Bartın’a da olumlu yönde katkılar sağlayacağının altını çizen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’ın dijital ekranı Dijital TV’de yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2020-09-17 11:48:47 eklenmiş ve 167 kez görüntülenmiştir.

 

Filyos Limanı’nın Bartın’a da olumlu yönde katkılar sağlayacağının altını çizen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’ın dijital ekranı Dijital TV’de yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bartın’ın gelişmesi için hazırlıklar yapıldığının da altını çizen Başkan Akın, Dallıca’da yapılacak olan Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi için ilgili Bakanlıklardaki işlemlerin ardından parselasyon işlemlerinin gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Vali Sinan Güner’in talimatlarıyla Bartın’ın Filyos’a karadan bağlanmasıyla ilgili devam eden yol çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan, Akın, Filyos Projesi ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“3 önemli husus var. Tarım, lojistik ve turizm çok önemli. Bu sektörlerin ayakta kalması şart. Hizmet ve lojistik sektörü dediğimiz de Filyos Vadi Projesi ile sağlanacaktır. O nedenle bu proje ülkemiz ve bölgemiz için çok önemlidir. 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesi olan bir liman olacak. Bartın Belediyesi’nin işletmiş olduğu Bartın Limanının şuanda en fazla 1 milyon 500 bin ton yükleme boşaltma kapasitesi var. Bunu Filyos Vadi Projesinin büyüklüğü anlatmak için söylüyorum. Burada istihdamın ise doğalgaz ile birlikte 25-30 kişiyi etkileyeceği ifade ediliyor. Bu limanın Bartın’ımıza olumlu etkisi çok olacak. Filyos Limanın faaliyette olması Bartın Limanı’nı olumsuz etkilemez. Peki Bartın olarak biz ne yapıyoruz? Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Bartın’ın Filyos’a karadan bağlanması ile ilgili bir yol çalışması var. İnşallah kısa sürede bitecektir. Bu yol limanda çalışan binlerce insanımızın Bartın’da ikamet etmesini sağlayacaktır. İşçi kardeşlerimiz Filyos Limanında çalışacaklar ve kazanacaklar. Bartın’da da ikamet edecekler. Biz belediye olarak imar planlarını yaparken bunları düşünerek hareket ettik. Küçük Ölçekli Sanayi Sitemiz Gölbucağı’nda var. Büyük Ölçekli Sanayi Sitemiz de Organize Sanayi Sitemizde mevcut. Ancak Orta Ölçekli Sanayi Sitemiz yok. Peki Orta Ölçekli Sanayi Sitesi nedir? 1000-1500 metrekare binaların olduğu, yan sanayilerin yapılabileceği ve içerisinde 30-40 kişinin istihdam edilebileceği alanlardan bahsediyorum. Bunun için Dallıca’da 5 bin 500 metrekarelik bir alanı Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi haline getirdik. İlgili Bakanlıklardaki işlemlerin ardından parselasyon işlemleri gerçekleştirilecek. Filyos’a yapılacak olan fabrikalar neden başka bir ile gitsinler. Fabrikalar yapıldığında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi onlara hizmet edecek. Biz Bartın’ın gelişmesi ile ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›