Kül depolama sahası için olumlu kararı verildi!

Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. tarafından değerlendirilmesi talep edilen koordinatlar içinde kül depolama sahası alanı olarak kullanılmasının kurumlardan gelen görüşlerde bildirilen hususların yerine getirilmesi şartıyla olumlu olarak değerlendirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.
Bu haber 2020-03-14 15:01:48 eklenmiş ve 545 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İlimiz, Merkez ve Amasra İlçeleri, Gömü ve Tarlaağzı Köyleri Mevkiinde Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. tarafından 51,55 ha’lık kül depolama sahası alanı için değerlendirme yapılması talep edildi. Bu kapsamda, kül depolama sahası alanının koordinat değişikliği nedeniyle, nihai koordinatlarının ilgili Kurum ve kuruluşlara gönderilerek kamu görüşleri alındıktan sonra tekrar görüşülmesine oy birliği ile karar verilmişti.

 

Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş Başkanlığında geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda nihai karar çıktı. Oy çokluğuyla alınan kararda Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. tarafından değerlendirilmesi talep edilen koordinatlar içinde kül depolama sahası alanı olarak kullanılmasının kurumlardan gelen görüşlerde bildirilen hususların yerine getirilmesi şartıyla olumlu olarak değerlendirilmesine karar verildi.

 

Oy çokluğuyla karar verildi

 

Söz konusu kararla ilgili olarak da  Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz, Merkez ve Amasra İlçeleri, Gömü ve Tarlaağzı Köyleri Mevkiinde Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. tarafından 51,55 ha’lık kül depolama sahası alanı için değerlendirme yapılması talep edilmiştir. Bu bağlamda, Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş.’ne ait ‘Termik Santral (Kurulu Gücü 2X (660 MWE - 669,4MWM - 1.466 MWT)) ile Küp Depolama Sahası, Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri ve Dolgu Alanı ile Rıhtım Entegre Projesi’ kapsamında oluşan uçucu küllerin (yaklaşık 677.840 ton/yıl) depolanması için 1. ve 2. lot çalışmalarında değerlendirilmesi kapsamında 51,55 ha maden işletme alanının Endüstriyel atık (kül) depolama alanı olarak kullanılmasına ilişkin olarak 21/11/2019 tarihli ve 184 sayılı Mahalli Çevre Kurulu kararı ile kararda belirtilen kurum temsilcileri tarafından yerinde inceleme yapılarak Mahalli Çevre Kurulumuza sunacağı rapor doğrultusunda değerlendirileceği hüküm altına alınmıştır.

Kül depolama sahası alanının koordinat değişikliği nedeniyle, 29/01/2020 ve 187 sayılı Mahalli Çevre Kurulu kararı ile nihai koordinatlarının ilgili Kurum ve kuruluşlara gönderilerek kamu görüşleri alındıktan sonra tekrar görüşülmesine karar verilmiştir.

Değişiklik yapılan ve nihai koordinatlara göre Devlet Su İşleri 233. Şube Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Meteoroloji Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden görüşler alınmış olup; Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. tarafından değerlendirilmesi talep edilen koordinatlar içinde kül depolama sahası alanı olarak kullanılmasının kurumlardan gelen görüşlerde bildirilen hususların yerine getirilmesi şartıyla olumlu olarak değerlendirilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hema Hattat Amasra termik santral kül depolama sahası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›