Bartın'ın trafik sorunu çözülecek!

Bartın’da her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte kent merkezinde bazı noktalarda yaşanan yoğunluk Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) gerçekleşen toplantıda masaya yatırıldı.
Bu haber 2018-09-21 14:12:27 eklenmiş ve 294 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Bartın TSO Başkanı Halil Balık, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Trafik Şube Müdürü Orhan Tor ile TSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Fikir alışverişin yapılığı toplantıda kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve tıkanıklık yaşanan noktalara çözüm bulunması için alternatifler görüşüldü.

 

TSO, elini taşın altına koymaya hazır

 

Trafik yoğunluğunun azaltılması ve kilit noktalarda yapılabilecek çalışmalar için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “Okulların açılmasının ardından şehir içi trafiği daha da yoğunlaştı. Gerek merkez gerekse çevre yollarında aşırı yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle Orduyeri Köprüsü, Kemerköprü, Özel İdare Kavşağı ve Çatmaca Kavşağı’nda aşırı yığılmalar ve tıkanmalar yaşanıyor. Bu noktalara acilen çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum. İl Emniyet Müdürlüğümüz bu noktalarda gerekli önlemleri alıyor fakat tıkanmanın önüne geçemiyoruz. Söz konusu trafik yoğunluğunun azaltılması ve kilit noktalarda yapılabilecek çalışmalar için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.

 

 

Kent trafiğinde rahatlama sağlayacak!

 

Çatmaca ve Özel İdare Kavşaklarındaki sinyalizasyon ışıklarının sürelerine dikkat çeken TSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Yıldırım ise “Özellikle Çatmaca ve Özel İdare Kavşaklarında trafik lambalarında yeşil ışığın yayalar için çok uzun süreli, araçlar için ise kısa süreli olması nedeniyle bu bölgede de ciddi yığılmalar yaşanmakta. En azından kırmızı ışıkta bekleme süresi olan 90 saniyeyi 60 saniyeye düşürülebilir. Yayalar için geçiş süresinin ise biraz daha düşürülmesi kanaatindeyim. Bu bölgeler de acilen çözüm bulunması kent trafiğinde rahatlama oluşturacaktır.” diyerek bir çözüm önerisinde bulundu.

 

Vural: “Hep birlikte çözeceğiz”

 

İl Emniyet Müdürü Ogün Vural da Bartın’daki araç sayısının her  geçen gün arttığına dikkat çekerek “Şehrimizin araç sayısı her geçen gün artmakta. Emniyet Teşkilatı olarak kilit konumda bulunan her noktada ekiplerimiz görev yapıyor. Bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi özellikle mesai başlangıcı ve mesai bitiş saatlerinde kentin bazı noktalarında aşırı yığılmalar yaşanıyor. Şehirde kullanılan araç sayısı arttıkça trafikte yaşanan sorunlar kaçınılmaz olabiliyor. Bu durumun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Her kurum ile irtibat halindeyiz. Trafikte alternatifler üretmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda bu 4 noktada yaşanan aşırı trafik yoğunluğunu çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

 

Jandarma da Emniyetin yanında

 

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı da Jandarma Teşkilatı olarak şehrin trafik sorununu çözmek adına kendilerine düşen her türlü görevde emniyet teşkilatının yanında olduklarını söyledi.

 

Orduyeri Köprüsü’nde kavşak çalışması gündemde

 

İl Trafik Şube Müdürü Orhan Tor ise Orduyeri Köprüsü’nde bir kavşak düzenleme çalışmasının gündemde olduğunu kaydederek, “Özellikle Orduyeri Köprüsünde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan aşırı trafik yoğunluğuna karşı trafik ekiplerimiz daima görevde. Bu konu ile ilgili Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın ile daima irtibat halindeyiz. Bu noktaya kavşak yapılması ve trafiğin rahatlaması için çalışmalarımız var. Şu anda proje aşamasında inşallah ileriki günlerde bu projeyi hayata geçirip Orduyeri Köprüsü mevkiinde yaşanan aşırı yoğunluğu bir nebze azaltmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Balık: “Emniyet ve Jandarma’nın yanındayız”

 

Bartın TSO Başkanı Halil Balık, toplantının sonunda yaptığı konuşmada Emniyet Teşkilatı ve Jandarma Teşkilatına teşekkürlerini sunarak, “Şehrimizde yaşanan ya da yaşanabilecek her türlü sorununa çözüm bulmak adına Emniyet Teşkilatımızın ve Jandarma Teşkilatımızın her zaman yanındayız.” dedi.

 

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›