Bartın Belediyesi’nden Kadınlar Günü etkinlikleri

Bartın Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da katıldığı etkinlikler Gülten Güngör ve Müfit Yüksel tarafından çekilen fotoğrafların sergilendiği “Kar-ma” isimli serginin açılışıyla başlarken alanında başarılı kadınlara da plaket verildi.
Bu haber 2020-03-9 16:26:51 eklenmiş ve 288 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediyesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında yemek ve ödül töreni düzenlendi.

Bartın Belediyesi’nde çalışmakta olan bayan personeller, Meclis Üyeleri Ümran Bayraktar, Canan Çavuşoğlu, Av. Sanem Çöme Taşdemir ve kentte çeşitli alanlarda başarı göstermiş kadınların katıldığı yemek, Bartın Öğretmenevi’nde düzenlendi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, etkinlikte personellerin ve diğer davetli bayanların kadınlar gününü tebrik ederek her birine ayrı ayrı çiçek verdi.

Yemekte, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından kentte gerek kamu ve eğitim hizmetleri noktasında, gerekse ticari, kültürel ve sosyal anlamda topluma faydalı çalışmalar yürüten başarılı kadınlara da plaket verildi.

Başkan Akın, etkinlikte alanlarında başarılı olan Öğretmen Perihan Şaşmaz, Kasiyer Nermin Yıldız, Mahalle Muhtarı Şermin Atmaca, Bartın Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü Jale Oğuz, Gazeteci Serap Günaltay, İl Kültür ve Turizm Personeli Sezen Öztaş, Psikolog Ayşin Akdağ Belediye Meclis Üyeleri Ümran Bayraktar, Canan Çavuşoğlu, Av. Sanem Çöme Taşdemir ve Belediye Personeli Sibel Karademir plaketlerini takdim etti.

 

Başkan Akın: “İyi ki varsınız”

 

Programda konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “1850’li yıllarda Amerika’da dokuma işçisi bayanların hak arama çalışmaları ile başlayan 8 Mart Kadınlar Günü’nü Bartın Belediyesi olarak bizlerde çeşitli etkinliklerle anıyoruz. Geçmiş olduğumuz yıllarda 8 Mart Kadın Yürüyüşü, Türk Sanat ve Halk Müziği Konserleri gibi çeşitli eğlence programları ile kutladığımız bu özel günü bu sene Türkiye’nin hassas bir dönemden geçmesi, şehitlerimizin olması sebebiyle buruk bir şekilde anıyoruz. Evlerimizde, işyerlerimizde kısacası hayatımızda düzeni sağlayan hanımefendilerdir. Bizler de her zaman cennet anaların ayağının altındadır düsturu ile hareket ediyor, kadınlara hak ettikleri değeri vermeye gayret ediyoruz. İyi ki varsınız iyi buradasınız” dedi.

 

Kadınlar Gününe Özel Sergi “KAR-MA”

 

Bartın Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi düzenledi. Yalı Sanat Galerisinde düzenlenen etkinlikte Gülten Güngör ve Müfit Yüksel tarafından çekilen fotoğraflar sergilenirken serginin açılış törenine yoğun katılım oldu.  Serginin açılış törenine katılan Başkan Akın, Gülten Güngör ve Müfit Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

“Sessiz Çığlık-Hüznün Coşkusu”

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Sessiz Çığlık-Hüznün Coşkusu” isimli oyununu sahneledi. Bartın Belediyesi Sanat Evi’nde sahnelenen oyun tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Kadınlar Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›