Dolara tepki göstermek için muzu 5 TL yaptılar!

Bartın CEMEY Tropikal, dolara tepki göstermek amacıyla muzda kampanya yaptı.
Bu haber 2018-09-21 12:00:37 eklenmiş ve 468 kez görüntülenmiştir.

 

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Ltd. Şti. Bünyesinde faaliyet gösteren Bartın Halk Gazetesi’nden Erdem Tabakoğlu’nun haberine göre; Okulların da açılmasıyla hem çocuklar sağlıklı beslensin hem de devlet ekonomisine katkı olsun diyerek kar amacı gütmeden muzun kilosunu 5 lira yaptıklarını söyleyen CEMEY Tropikal ortaklarından Engin Aslan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda diğer esnaflara da çağrıda bulundu. 5 liralık muza talebin çok yoğun olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi:

 

“Biz 2017 yılından beri CEMEY Tropikal olarak Bartın’da sadece ithal ve yerli muz olarak hizmet  vermekteyiz. Geçtiğimiz Ağustos ayı başından ticari belirsizlikten ötürü muz fiyatları 2’ye katlandı 7 liraya sattığımız muz 12-13 lira oldu. Ama biz okulların açılması vesilesiyle öğrencilere faydamız, devlet ekonomize katkısı olsun diye kendi çabalarımızla 2 kardeşimizle 5 liraya muz sattık.Bunu Salı ve Cuma günleri ayda 2 veya 3 kere yapacağız. Dolar isterse 10 lira olsun. Biz bunu kendi fedakarlığımızla vatandaş için öğrencilerimiz için yapacağız. Bu kampanyamızı geçtiğimiz Salı günü başlattık ve pazar yerinde muzu 5 liradan sattık. Cuma günü yine yapacağız tabi aynı şeyi diğer esnaflardan da bekliyoruz.  Ayrıca eğer Ticaret ve Sanayi Odası da bu konuda biraz çalışma yaparsa daha iyi olur.

 

“Doların etkisi tezgahlarda çok oldu ama...”

 

Salı günü akşam arabamızın geç kalmasına rağmen muz bitti. Normal şartlarda gün boyu satabileceğimiz 3 ton muzu dün 2 saatte saattık. Geçtiğimiz  gün 3 ton muz  getirdik, Cuma günü de 3 ton muz getirip satacağız. Biz bunun toptancısı olduğumuz için diğer müşterimizi de düşünmek zorundayız. Muz dolar üzerinden alındığı için haliyle fiyatı artıyor. Biz piyasaya normal şartlarda 7,5 liraya sattırdığımız muzu şuanda 12 liradan aşağıya satamıyorlar. Yani bunun bizimle alakası yok, dolardaki yükselişten dolayı fiyatlar bu şekilde oldu. Tezgahlarda doların etkisi en çok bizde oldu ama biz bunu vatandaşlara ve müşterilerimize fazla hissettirmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. O nedenle de muzu 5 liradan sattık. Müşterilerimize de uygun fiyatla vermeye gayret ediyoruz ki onlar da uygun fiyata satabilsin, vatandaş da bu konuda mağdur olmasın istiyoruz. Muz, çocuklar için, yaşlılar için, kemik gelişimi için çok faydalı ve potasyumu yüksek değerli bir meyve. Bu nedenle herkes muz yiyebilsin diye böyle bir kampanya yaptık. Devletimize katkımız olsun, vatandaşımızın alım gücü olsun diye kar amacı gütmedik. Amacımız da; çocuklarımız her gün 1 muz yiyebilsin, sağlıklı beslensinler.”

 

Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteğini istedi

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Halil Balık’a hem sitemde hem de çağrıda bulunan Aslan, kriz havasını vatandaşa hissettirmemek için diğer esnafları da çeşitli kampanyalar düzenlemeye davet ederek “Bartın’daki bütün manav ve marketler muzu bizden alıyor. Ama Balmar bizden almıyor. Halbuki Halil Balık aynı zamanda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı. Fiyatlarımızın uygun olmasına, bütün hizmeti ayaklarına kadar götürmemize rağman bizden ürün almıyorlar. Hatta Halil Balık, ‘Ben Bartınlı tüccardan hiçbir şey almam’ diyor. Ankara halinde ithal muzun kolisi 100 lira ise biz 90 lira fiyat veriyoruz ama yine de bizden almıyor. Sebebi de Bartınlı olmamız. Neticede kendisi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bu nedenle daha olumlu olması lazım. Bartın esnafına destek olacak ki bizler büyüyeceğiz. Bizlere destek olması gerekir. Bu sadece muzla olmaz bu kampanya genişletilebilir. Diğer esnaf arkaşdaşlarımız da bu tür kampanyalar yapabilir. Ama Ticaret ve Sanayi Odası’nı desteği gerçekten önemli. Biz bunu dönem dönem okullara ücretsiz muz dağıtıyoruz, Bartınspor’a veriyoruz. Elimizden gelen bütün imkanları kullanıyoruz, kendi imkanlarımız dahilinde vatandaşlarımıza, müşterilerimize yardımcı olmaya calışıyoruz. Ama dediğim gibi Ticaret Odası bir orginizasyon yapar, ‘2- 3 firma bir araya gelin biz de size şöyle bir destek verelim’ der o zaman daha iyi olur. Devlet zaten bunu okullara süt, fındık, kuru üzüm dağıtarak yapıyor ama biz de bunu kendi çabalarımızla, organize olarak yapabiliriz. Hem devletimize desteğimiz olur hem de çocuklarımız için faydalı olur. Şu kriz havasında bunu vatandaşa  hissetirmemek için çabalıyoruz. Bizim kimseye birşey ispatlamaya ihtiyacımız yok biz zaten devletimizi seven insanlardanız. İnşallah bu kampanya diğer esnaf arkadaşlarımıza da örnek olur.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›