TOKİ Konutları, 2 yılda tamamlanacak!

İnşaatına başlanan 424 konutluk TOKİ Dallıca Konutları Şantiyesi’nde incelemelerde bulunarak bilgiler alan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapım ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen Dallıca Konutları Projesi kapsamında Tünel Kalıp Sistemiyle 424 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle; 1'er Adet Cami, Ticaret Merkezi ve İlkokul İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi yapım İşinin 2 yılda tamamlanacağını söyledi.
Bu haber 2020-03-09 15:45:56 eklenmiş ve 401 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç beraberindeki, İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Başkan Yardımcıları Muhammet Yalçın, Ayhan Tepe ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Bartın Merkez Dallıca Köyünde inşaat çalışmaları başlanan TOKİ konutları şantiyesini ziyaret etti.

 

“2 yılda tamamlanacak”

 

Milletvekili Tunç, “Bartın Merkez Dallıca Köyü 424 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet 16 Derslikli İlkokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi inşaatı başladı. Şantiyeyi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldık, çalışanlara kolaylıklar diledik. Yapım ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen Dallıca Konutları Projesi kapsamında Tünel Kalıp Sistemiyle 424 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle; 1'er Adet Cami, Ticaret Merkezi ve İlkokul İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi yapım İşinin 2 yılda tamamlanacak.” dedi.

 

“300 daire 2+1, 124 daire 3+1 planında inşa edilecek”

 

İnşa edilecek konutlarla ilgili bilgiler veren Milletvekili Tunç, “Bartın’ın mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri ve söve gibi özellikler modernize edilerek uygulanacak. Yöresel ve yatay mimari tarzda inşa edilecek projeyle mahalle kurgusu oluşturulacak. Bartın, Yerleşim alanıyla, okulu, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine kavuşacak.” diye konuştu.

 

“Ulaşım sorunu kalmadı”

 

Bartın Irmağı üzerindeki TOKİ Köprüsü ile bağlantı yolunda Dallıca deresi üzerindeki TOKİ 2 Köprüsünün yapımlarının da tamamlandığını belirten Tunç, bu sayede şehir merkezine ulaşımın da kolaylaştırıldığını kaydetti.

ETİKETLER : Bartın TOKİ Dallıca Konutları AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›