Karakaş, çok sert sözlerle Tunç ve Kalaycı’ya yüklendi

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, düzenlediği basın toplantısıyla hem ülke gündemi hem de Bartın gündemdeki konuları değerlendirdi. Karakaş yaptığı açıklamada ülke gündemiyle ilgili İdlib’den gelen şehit haberlerini ve TBMM’de yaşanan olayları değerlendirirken, Bartın gündemiyle ilgili olarak da AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın yaptığı açıklamaları eleştirdi. AK Parti Bartın Milletvekili Tunç’un, TBMM’deki kapalı oturuma atıfta bulunarak yaptığı sosyal medya paylaşımları üzerine “Eğer biraz vicdan sahibi iseniz, sizde biraz yürek varsa, yerel bir ifade ile adamsanız bunları açıklamak zorundasınız.” diyen Karakaş, AK Parti İl Başkanı Kalaycı’nın CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç hakkındaki açıklamaları üzerine de “hakaret dolu sözleri hayvan benzetmelerini de aynen kendisine iade ediyorum.” dedi.
Bu haber 2020-03-09 10:18:04 eklenmiş ve 445 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan İl Kongresinde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, ilk basın toplantısını geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdi.

 

Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendiren CHP İl Başkanı Karakaş, yaptığı açıklamalarla hem ülke gündemine hem de Bartın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş yaptığı açıklamada İdlib’den gelen şehit haberlerini ve TBMM’de yaşanan olayları değerlendirirken Bartın gündemi ile ilgili olarak da AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı eleştirdi.

 

 “Milletimizin içi kan ağlıyor”

 

İlk olarak ülke gündemine ve Meclis’te yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Karakaş, CHP’ye yönelik eleştirilere karşı AK Parti ile aynı saldırgan dili kullanmayacaklarının altını çizerken siyasi geçmişlerinden aldıkları terbiye ve nezaket kuralları içinde gerekli cevabı da vermekten geri kalmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

 

 “27 Şubat tarihinde, 36 kahraman Mehmetçiğimiz, İdlib’de düzenlenen kalleş hava saldırısında şehit düştü. İdlib’den şehit haberleri gelmeye, acımıza acı katmaya devam ediyor. 27 Şubat tarihinden bu yana, İdlib’de 6 şehidimiz ve onlarca yaralımız var. Özellikle son bir haftadır 7’den 70’e milletimizin içi kan ağlıyor. Canımızdan can gitti son bir ayda idlip’te 54 kahraman askerimiz şehit oldu. Bir kez daha kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı Gazilerimizin en kısa zamanda  sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına sabır, aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz.

 

“Şiddetle ve nefretle kınıyoruz”

 

27 Şubat’ta meydana gelen bu hain saldırı sonrası şehitlerimiz için Milletimizin ve birlik beraberliğimizin en yüce temsil makamı Cumhurbaşkanlığından resmi  bir açıklama beklerken, bu görev Hatay Valisi’ne bırakmıştır. Milletimiz şehitlerimizin sayısını ve yaşananları devletin başından değil, Hatay Valisinden öğrenmiştir. 28 Şubat günü TBMM de grubu bulunan partiler adına AKP Grup Başkan vekili Mehmet Muş,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın imzasının yer aldığı ortak bildiride 27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı Millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde parti grupları olarak, şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

 

“İnancımız tamdır”

 

Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası  hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk Ordusu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi, bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi Aziz Milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz.’ denilerek böylesi günlerde olması gerektiği gibi milli bir duruş sergilenmiş milletimize birlik ve  beraberlik mesajı verilmiştir.

 

“Devleti yönetenler bir espri sonucu gülüp, eğlenebildiler”

 

29 Şubat günü  Çaycuma  İdlip şehidimiz Tolga Can Yılmaz’ın cenaze töreni için hazırlanırken; Sayın Cumhurbaşkanımız  hain saldırıdan iki gün sonra Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde yapmış olduğu  toplantıda milletimize seslenmek yerine,  şehit cenazelerimiz henüz toprağa verilmeden partisinin eski ve yeni İstanbul milletvekillerine seslenmeyi tercih etmiştir. Yapılan bu talihsiz toplantı milletimizin acılarını hafifletmek yerine daha da arttırmıştır. Bütün millet büyük bir üzüntü  içindeyken, herkes, durumun hassasiyetinin gereği, her sözünü tartarak konuşurken, istisnasız tüm muhalefet meseleyi siyaset üstü tutarken, milletimiz, Cumhurbaşkanlığı makamından milli bir duruş beklerken, şehit analarının, şehit eşlerinin ve evlatlarının gözyaşları sel olurken, üzülerek söylüyorum  devleti yönetenler bu toplantıda yapılan bir espri sonucu gülüp, eğlenebilmişlerdir.

 

“Ağıza alınmayacak sözlerle hakaret etti”

 

Milletçe birlik ve beraberliğe  en çok ihtiyacımız olan günlerde bile AK Parti iktidarının her kademede,  siyasi olarak sıkıştığını hissettiği  her ortamda  ülkeyi kutuplaştırmak, toplumu bölüp parçalamak, kendi seçmenini konsolide etmek adına muhalefete özelikle de Cumhuriyet Halk Partisine saldırdığı bilinen bir gerçektir. Yaşanan hain İdlip saldırısı sonrası da siyaseten sıkıştığını hisseden AKP iktidarı aynı yöntemlerle Cumhuriyet Halk Partisine  genelde ve yerelde ağıza alınmayacak sözlerle hakaret etmeyi tercih etmiştir.

 

“Bu planlı linç girişimini  şiddetle kınıyoruz”

 

AK Parti Genel Başkanı 3 Mart Salı günü partisinin grup toplantısında  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na  ağıza alınmayacak sözlerle hakaret etmiştir. Grup başkan vekilimiz Sayın Engin Özkoç aynı üslupla kendisine cevap verdiğinde ise TBMM’de Ak Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıya maruz kalmıştır. TBMM Genel Kurulu’nda, Grup Başkanvekilimiz Sayın Engin Özkoç’a karşı AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı linç girişimini  şiddetle kınıyoruz.

 

“Aynı saldırgan dili kullanmayacağız”

 

Ancak böyle sıkıntılı günlerde bizler AKP ile aynı saldırgan dili kullanmayacağız. Siyasi geçmişimizden aldığımız terbiye ve nezaket kuralları içinde hak edene hak ettiği cevabı da vermekten geri kalmayacağız.”

 

“Adamsanız bunları açıklamak zorundasınız”

 

Ardından da AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı çok sert sözlerle eleştiren CHP İl Başkanı Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

 

“4 Mart günü AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç attığı bir tweet’te  3 Mart günü TBMM’de yapılan kapalı oturuma atıfta bulunarak ‘Dün kapalı oturumda ordumuz hakkında söylediklerini millet duysa sokağa çıkamazlar. Bu Cumhuriyet Halk Partisi siyasi parti değil, Türkiye’yi içerden vuran bir düşman’ diyor. Sayın Tunç, 28 Şubat’ta TBMM’de AK Parti, CHP, MHP, İYİ partinin imzaladığı, sizin de tweet’ini  paylaştığınız ve okuduğum 28 Şubat tarihli ortak bildiriye imza atan başka bir CHP mi? Ne çabuk düşman oldu?

 

Sayın vekil bilmen gerekir ki Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, köklerini Kuvayı Milliye’den, gücünü ise aziz milletimizden alır. Bu nedenle milletimizin duymadığı ve bilgi sahibi olmadığı meclis kapalı oturumuna atıfta bulunarak Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partilileri düşman ilan etmek bir milletvekili olarak size yakışıyor mu? Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Kuvayı Milliye ruhu ile Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk milleti ile birlikte yoktan var edilen Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine sokağa çıkamayacak ne söyleyebilir ki? Eğer biraz vicdan sahibi iseniz, sizde biraz yürek varsa, yerel bir ifade ile adamsanız bunları açıklamak zorundasınız. Ya da milletvekili sıfatı ile yaptığınız görevin üstlendiğiniz sorumluluğun bilincinde değilsiniz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer milletimizin birlik ve beraberliği, Vatanın bölünmez bütünlüğü için içeride ve dışarıda düşmanlarımıza karşı mücadele eden silahlı kuvvetlerimize, can veren kahraman şehitlerimize, kan döken gazilerimize  sadece sevgi ve saygı duyarız. Ya siz. Ayrıca yaşamım boyunca üyesi olmaktan onur duyduğum bir Cumhuriyet Halk Partili olarak yarın bana düşmanca nasıl bakacaksınız merak ediyorum.

 

“Sizde vicdan var mı?”

 

Cumhuriyet Halk Partisi 97 yıllık bir koca çınardır. Sizler ve sizin gibiler bu koca çınarın gölgesinde serinleyip Cumhuriyetin bütün kazanımlarını özelleştirme adı altında satmaya devam eden ve bu kazanımlardan yandaşlarınıza rant devşiren  miras yedilersiniz.

 

İdlip’te  bir günde 36 şehit kahraman askerimiz varken 3 Mart günü Bartın’a Millet Bahçesi müjdesi veriyorsunuz.  4 Mart  günü de sosyal medyadan gelen eleştirilere yine yerel basın yolu ile ‘yeter ki böyle devam edin’ diyerek cevap veriyorsunuz. Sayın Milletvekili son bir ay içinde idlip’te  20’li yaşlarda  50’nin  üzerinde  şehidimiz var. Aileler, analar, babalar, eşler ve çocukların yüreği yanıyor, kan ağlıyorlar, sosyal medyada şehit ailelerinin Türk Bayraklı evlerini yaşam alanlarını görmediniz mi? Şehit cenazelerindeki resmi törenlerden sonra bu acıyı yaşayan  analar, babalar, eşler ve çocuklar gözünüzün önüne geliyor mu? Merak ediyorum sizde vicdan var mı? Ama siz ‘Millet Bahçesi’ diyorsunuz sayın milletvekili. Gündem mi değiştirmek istiyorsunuz. Biraz saygı lütfen. Sayın milletvekili vatandaş sizden betona gömülen paralar ile yapılan Millet Bahçesi değil iş ve aş bekliyor.

 

“Çok mu gerekliydi?”

 

Mesele gündem değiştirmeye çalışmak olunca aynı AKP Milletvekili Yılmaz Tunç gibi, AKP İl Başkanı Turhan Kalaycı da 15 yıldan beri Bartın’ın başına bela olan şu ana kadar bir kilogram bile kömür çıkartmayan devlete karşı hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmeyen termikçi şirketin ocağına girip yol üstünde sözde kömüre kazma sallayıp özel şirketin reklamını yapıyor. Sayın Başkan biz zaten sizlerin emekten yana olmadığınızı ve emekçilerin yanında yer almadığınızı biliyoruz. Çok mu gerekliydi böyle bir zamanda işçileri emekçilerin aylardır maaşlarını, işten çıkarttığı işçilerin tazminatlarını ödemeyen asalak şirketin yanında yer almanız?

 

“Hayvan benzetmelerini kendisine iade ediyorum”

 

AKP Genel Başkanının; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kullandığı siyasi nezakete uymayan üslupla, AKP İl başkanı sıfatı ile Turhan Kalaycı’nın Grup Başkan Vekilimiz Engin Özkoç hakkında sosyal medya ve yerel basın aracılığı ile yaptığı AKP logolu  basın açıklamalarında yer alan hakaret dolu sözleri hayvan benzetmelerini de  aynen kendisine iade ediyorum.

 

“İktidarın oyununa gelmeyeceğiz”

 

Bütün bu yaşananlar bizleri ve milletimizi derinden yaralamaktadır. Tam da bu sırada birlik beraberlik içinde düşmana karşı tek vücut olmamız gerekirken, ekonomik ve siyasi krize çözüm bulamayan, barışta ve savaşta  başarısızlıklarını ört bas etmek isteyen, milletimizin çıkarlarını savunan bizleri yumruklarla susturmaya çalışan AKP iktidarının oyununa gelmeyeceğiz. Sağ duyumuzla ülkemizin ve yurttaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Yurt da ve dünyada barış ilkemizden asla taviz vermeyeceğiz.

 

“Ülkemizde halkın iktidarını yeniden kuracağız”

 

Hepimizin tarihteki örneklerinden bildiği gibi otoriter tek adam rejimleri  halkın desteğini kaybettiklerini hissettikçe halk üzerindeki baskılarını artırarak otoritelerini yeniden tesis etmeye çalışırlar. Bu dönemde de 12 Eylül döneminde görmediğimiz baskılara ve zulümlere fazlasıyla şahit oluyoruz. Yine gazeteciler tutuklanmaya, AKP iktidarına muhalefet edenler düşman ilan edilmeye yargı eliyle cezaevlerine gönderilmeye başlandı. Bütün bu yaşanalar AKP İktidarının arkasındaki halk desteğin kaybettiğinin göstergeleridir. Hiç şüphemiz yok ki aynı İstanbul seçimlerinde olduğu gibi önümüzdeki ilk seçimler de milletimizle birlikte eli kanlı bu AKP iktidarını sadıkta halkın iradesi ile yeneceğiz ve bu güzel ülkemizde halkın iktidarını yeniden kuracağız. Şunu da açıkça ifade ediyorum ki; yargı tehdidiyle, kaba kuvvetle, siyasi ve polisiye güç kullanarak hiçbir Cumhuriyet Halk Partiliyi sindiremezsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi bütün örgütleri ile geçmişte olduğu gibi bugün de inandıklarını söylemekten ve gerçekleştirmekten geri durmayacaktır.”

 

Karakaş’ın düzenlemiş olduğu basın toplantısına CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ile basın mensupları katıldı.

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›