Hedeflenen 184 projenin 14’ü tamamlanamadı!

Bartın Valisi Sinan Güner tarafından İl Genel Meclisi’ne sunulan Bartın İl Özel İdaresi 2019 Yılı Faaliyet Raporu, oy birliğiyle kabul edildi. 2019 yılı için İl Özel İdaresi’nce toplam 184 adet proje hedeflendiğini ifade eden Vali Güner, 170 projenin gerçekleştirildiğini ancak 14 projenin ise çeşitli sebeplerden ötürü tamamlanamadığını söylerken “Yılsonu itibariyle; gerçekleşen proje oranı yüzde 93,16, gerçekleşemeyen proje oranı ise yüzde 6,84 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca; 44 adet dış kaynak projemizden 3 tanesi Bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından aktarılan kaynak ile yapılmış, 41 adedi çeşitli nedenlerle yapılamamıştır.” dedi.
Bu haber 2020-03-09 10:03:05 eklenmiş ve 303 kez görüntülenmiştir.

 

2019 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

İl Genel Meclisi, Mart Ayı Toplantılarının son oturumunu Bartın Valisi Sinan Güner’in katılımıyla gerçekleştirdi.

 

2019 yılı faaliyet raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye gelen Valimiz Sayın Sinan Güner, “2005 yılında çıkartılmış olan 5302 sayılı yasayla il genel meclisleri yerel parlamenter hüviyetine kavuşturularak özel idarelerin en üst karar organı olmaları sağlanmıştır. Özel idareler bu anlamda yerel temsilcilerinin de katkıları ile yasayla birlikte güçlendirilmiş olan yapılarıyla 15 yıldır ülkemizin gelişmesine çok önemli katkı sağlamışlardır. Bu kapsamda Bartın Özel İdaresi de İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza atmışlardır. Ben de bu vesileyle bu çalışmalara katkı sağlamış olan tüm Meclis Üyelerine ve Özel İdare personelimize teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

Gelir gerçekleşmesi yüzde 100’e yakın

 

Ardından da 2019 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili detaylı bir sunum yapan Vali Güner, şunları aktardı:

 

“Tahmini 47 milyon TL olarak belirlenmiş olan 2019 yılı bütçesinin yatırımlara ayırılan payı, bütçe içerisindeki diğer kalemlere oranla yüzde 45’tir. Ayrıca 2019 bütçesi içerisinde en büyük pay da yol ve ulaşım hizmetleri ile eğitim yatırımlarına ayrılmıştır. Bu kapsamda 2019 yılı İdaremiz özkaynağı 46 milyon 984 bin 252,77 TL gelir gerçekleşerek yüzde 99,96’lara ulaştı, dış kaynağın ise 68 milyon 735 bin 602,84 TL olarak iç ve dış kaynak toplamı 115 milyon 719 bin 855,61 TL oldu.  

 

170 proje tamamlandı

 

Ayrıca İl Özel İdaremizin 2019 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında toplam 184 adet faaliyetimiz bulunmaktadır. Hedeflenen bu projelerden;170 adet faaliyet devam eden işlerimizle birlikte gerçekleştirilmiş,14 adet faaliyet ise; iptal edilmesi, tasfiye talepleri, talep bulunmaması, ödenek yetersizliği ve bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından alınan izin ve onayların süre gecikmeleri sebebiyle tamamlanamamıştır. Sonuç olarak özetle Başkan, İl Özel İdaremizce toplam 184 adet proje hedeflenmiş, 170 adedi gerçekleştirilmiş, ancak 14 adedi ise tamamlanamamıştır. Yılsonu itibariyle; gerçekleşen proje oranı yüzde 93,16, gerçekleşemeyen proje oranı ise yüzde 6,84 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca; 44 adet dış kaynak projemizden 3 tanesi Bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından aktarılan kaynak ile yapılmış, 41 adedi çeşitli nedenlerle yapılamamıştır.”

 

Dursun, teşekkür etti

 

Vali Güner’in sunumunun ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,  5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun İl Genel Meclisinin Görev ve Yetkileri Başlıklı 10’uncu maddesi gereği 2019 Mali Yılı Faaliyet Raporunun yeterliliğinin oylanacağını söyledi.

 

Dursun, “Bütçe ile tahsis edilmiş kaynaklar ile dış kaynaktan aktarılan ödeneklerle tahsis edilmiş kaynakların, planlanmış amaçlar doğrultusunda ve iyi mali yönetim ilkelerine uygun olarak etkin, ekonomik, verimli bir şekilde kullanılması gerekiyor. 2019 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programının programa alınmasında, uygulanmasında ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasının her aşamasında görev alan İl Genel Meclis Üyelerine, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyorum. 2019 Yılı Faaliyet Raporunu sunan Sayın Valimiz Sinan Güner’e, ayrıca 2019 yılı faaliyet raporuna konu olan tüm projelerimizin hayata geçirilmesinde ödenek temini açısından emek ve katkısı olan başta Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere İl Genel Meclis Üyelerimize ve idaremiz çalışanlarına da yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi. 

 

Bartın İl Özel İdaresi 2019 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

 

Devam eden Meclis toplantısında Genel Sekreter Metin Çetin ve birim müdürlerinin sunumlarının ardından Başkan Dursun, Meclise sunulan faaliyet raporunun yeterliliğinin kabulünü Meclis’in oylarına sundu. Bartın İl Özel İdaresi 2019 Yılı Faaliyet Raporu, Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Bartın Valisi Sinan Güner İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›