Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ihale şartnamesi EKAP’ta yayınlandı

Bartınlıların büyük bir heyecanla beklediği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin inşaat ihalesine ilişkin şartname EKAP’ta yayımlandı. 17 Mart Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirilecek olan ihalenin ardından tesis 2,5 yıl içinde tamamlanarak hizmet verir hale getirilecek. Yüzde 50 hibe destekli yapılacak olan tesis 735 bin 82 metreküp kapasiteye sahip olacak.
Bu haber 2020-03-07 09:34:17 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner’in takibindeki önemli projeler arasında yer alan Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapım işi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kaman köyünde yer tahsisi işlemleri ve ardından da proje çalışmaları tamamlandıktan sonra 2019 Yılı (KAP) Katı Atık Programı’na alınmıştı. Bartın Valiliği’nin, 2019 bütçe yılına mahsus 11 milyon 406 bin 287,50TL ödenek tahsis edildiğini bildirmesinin ardından ise gözler projeyi ihaleye çıkaracak olan İLBANK’a çevrilmişti.

 

Bu arada Aralık 2019’daki Bartın İl Genel Meclisi toplantısında, Kaman köyü sınırları içerisinde bulunan 98 bin 29.24 metrekarelik alanda Bartın Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapım ihalesi için İl Özel İdare’nin ortaklık payı nispetinde İller Bankası Anonim Şirketi'ne borçlanmasına ilişkin olarak Bartın Valisi Sinan Güner’e yetki verilmişti.

 

17 Mart Salı günü yapılacak

 

İhale ne zaman yapılacağına ilişkin müjde ise AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’tan gelmişti. Tunç, Şubat ayının son haftasında yaptığı açıklama ile Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin inşaat ihalesinin 17 Mart 2020 Salı günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini bildirmişti.

 

2,5 yılda hizmete girecek

 

Şimdi gözler 17 Mart Salı günü yapılacak ihaleye çevrildi. ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından en geç 2,5 yıl içinde tesisin hizmete girmesi ve Bartın’ın vahşi depolamadan kurtulması hedefleniyor.

Yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, 735 bin 82 metreküp kapasiteli olacak. İhale kapsamında, su sızdırmaz izolasyonlu düzenli depolama alanı, tam otomatik mekanik ayrıştırma tesisi, kompost tesisi, sızıntı suyu arıtma tesisi, su deposu, yangın söndürme hattı ve ulaşım yolu yapımı da gerçekleştirilecek.

 

Proje hayata geçtikten sonra ilimizin en önemli turizm merkezlerimizden biri olan İnkumu’nun tepesindeki ormanlık alanda düzensiz depolama şeklinde kullanılan Bartın çöplüğü de kapatılacak. Bu bölgenin rehabilitasyonun ardından seyir terası ya da farklı bir şekilde manzarasından faydalanılmak üzere turizmin hizmetine açılması da söz konusu olabilecek.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valililiği Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ihale
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›