“Milletimiz kimin Türkiye’nin tarafında olduğunu bir kez daha görebilseydi”

TBMM Genel Kurulu'ndaki, saat 15:00'te başlayan İdlib'deki hain saldırı ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı kapalı oturum sona erdi. Meclis'teki İdlib kapalı oturumu, 6 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Tutanaklar içtüzük gereği 10 yıl süreye açıklanmayacak, keşke oturum açık olaydı da milletimiz kimin Türkiye’nin tarafında olduğunu bir kez daha görebilseydi.” dedi.
Bu haber 2020-03-04 15:49:34 eklenmiş ve 344 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, İdlib'deki hain saldırı ve bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı kapalı oturum için geçtiğimiz Salı günü toplandı.

 

Şentop, birleşimin başında, yürütmenin, İdlib'deki hain saldırı ve bölgedeki gelişmelere ilişkin gündem dışı söz talebi olduğunu bildirdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da hazır bulunması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gündem dışı konuşma yapmasını içeren talebi yerine getireceğini belirten Şentop, Danışma Kurulunun, konuyla ilgili önerisini okuttu.

 

Öneriye göre, bugünkü birleşimde, TBMM İçtüzüğüne göre yürütme tarafından yapılan gündem dışı konuşmalarda her bir bakana ve takip eden konuşmalarda siyasi parti gruplarına 30'ar dakika süre verildi.

 

TBMM'de grubu bulunmayan partilerden 3 milletvekiline de 5'er dakika söz verildi.

 

Genel Kurulda, yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmalar ile takip eden konuşmaların ardından başka bir konu görüşülmeyecek. Öneri, yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

 

Gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce, AK Parti'nin, görüşmelerin kapalı yapılmasına ilişkin önergesi işleme alındı ve kabul edildi.

 

Meclis Başkanı Şentop, Genel Kurul Salonu'nda bulunabilecek üyeler dışındaki dinleyicilerin ve görevlilerin dışarıya çıkmaları gerektiğini belirtti.

 

İdare amirlerinden salonun boşaltılmasını isteyen, Şentop, daha sonra salonun hazırlanması için birleşime ara verdi. 

 

Kapalı oturuma geçildiği için, yeminli stenograflarla işitme engelli kavaslar dışındaki görevliler ile gazeteciler salon dışına çıkarıldı.

 

Genel Kurul, aranın ardından kapalı toplantıya geçti.

 

Genel Kurul tutanakları 10 yıl boyunca gizli kalacak

 

Gizli oturuma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

 

 

Genel Kurulun toplantısının bitimine kadar TBMM Ana Binasına ve kulislere, personel ve ziyaretçi alınmadı.

 

Öte yandan, TBMM Başkanı Şentop, birleşimin başında yaptığı açıklamada, TBMM İçtüzüğünün kapalı oturumu düzenleyen maddelerini hatırlatarak, birleşimin açılmasından önce yapılan Danışma Kurulu toplantısında, kapalı oturumlara ilişkin İçtüzükte en kısa sürede düzenleme yapılması gerekliliğine yönelik grup başkanvekilleri arasında mutabakat sağlandığını bildirdi.

 

Kapalı oturum olması nedeniyle Genel Kurul tutanakları 10 yıl boyunca gizli kalacak.

 

Tunç: “Keşke oturum açık olaydı”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, toplantının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Milletvekili Tunç, paylaşımında; “Bugün TBMM’de 7 saate varan Suriye İdlib konulu gergin geçen bir kapalı oturum gerçekleştirdik. Tutanaklar içtüzük gereği 10 yıl süreye açıklanmayacak, keşke oturum açık olaydı da milletimiz kimin Türkiye’nin tarafında olduğunu bir kez daha görebilseydi.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın TBMM AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç İdlib
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›