Gelir ve gider gerçekleşmesi yüzde 99’lara ulaştı

Bartın’da her dönem başarılı çalışmalara imza atan İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantılarında 2019 Yılı Faaliyet Raporunu görüşecek. 2019 yılı gelir ve gider gerçekleşmesinin yüzde 99’lara ulaştığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “2019 yılı İdaremiz öz kaynağının 46 milyon 984 bin 252,77 TL gelir gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynağı ise 68 milyon 735 bin 602,84 TL olarak gerçekleşti. İç ve dış kaynak toplamı 115 milyon 719 bin 855,61 TL oldu. Öz kaynağımızla 46 milyon 668 bin 980,93 TL gider gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynak gider gerçekleşmesi ise 72 milyon 316 bin TL olmak üzere iç ve dış kaynak toplamı 118 milyon 984 bin 981,75 TL’lik tutarla 2019 yılı Özel İdare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı.” dedi.
Bu haber 2020-03-04 15:30:42 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

15 gündem maddesi ile İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda Kenan Dursun başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, ilk günkü birleşimini gerçekleştirdi.

 

Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda gündem öncesi konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 2020 yılının 3. toplantısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte oluşan yeni dönem Meclisi’nin Nisan ayında başlayan Meclis çalışmalarının 11 ayını geride bıraktıklarını söyledi.

 

“11 aylık süreç çok hızlı geçti”

 

Geride kalan 11 aylık süreyle ilgili de değerlendirmeler de bulunan İl Genel Meclis Başkanı Dursun, İl Genel Meclisi Toplantılarını da değerlendirerek şunları söyledi:

 

“Her şeyden önce 11 aylık zaman dilimi içerisinde Bartın’ımızın büyümesi ve gelişmesi adına birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına katkı sağlayan ve bu yönde almış olduğumuz tüm kararları da oy birliği içerisinde alma birlikteliğini göstermiş olan tüm meclis üyelerimize şahsım ve başkanlık divanımız adına yürekten teşekkür etmek istiyorum.

 

Meclisin yoğun çalışması nedeniyle 11 aylık süre çok hızlı geçti. Bulunmuş olduğumuz bu onurlu görevin süreli bir görev olduğunun bilincindeyiz. Bize verilen bu emanetin görev süresini de en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu çalışmaları yaparken en değerli unsur zamandır. Zamanı israf etmeden Meclis’imizin belirlemiş olduğu 5 yıllık stratejik hedefleri gerçekleştirerek bir önceki Meclisten almış olduğumuz hizmet çıtasını çok daha yukarıya taşıyarak tüm halkımızı kucaklayan projelerle ‘kubbede hoş bir seda bırakmak’ istiyoruz. Ayrıca 2020 yılında da ilçesinde, beldesinde ve köyünde mutlu yaşayan insanların her geçen gün arttığı bir Bartın’ın ortaya çıkmasına katkı vermeye devam edeceğiz.

 

“Bazı aylara özel önemli gündemlerimiz oluyor”

 

5302 sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerimiz oluyor. Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı, Mart ayında ise bir önceki yılın Faaliyet Raporu, Sayın Valimiz Sinan Güner tarafından Meclise sunuldu, Nisan ayında Meclis Üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı, Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabı Mecliste görüşülerek karara bağlandı. Meclis Toplantımız, Kasım ayında ise diğer aylardan farkı olarak 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde Meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçesi ortaya çıkarıldı.

 

Bu kapsamda Özel İdare Kanunu gereği her yıl olduğu gibi bu yılda Ocak Ayı Meclis Toplantıları, döneminde bir önceki yılın gelir ve giderlerinin incelenmesi, iç denetiminin de yapılabilmesi amacıyla oluşturulan Denetim Komisyonunun 29 gün süren çalışmaları 28 Şubat’ta tamamlandı. Bu süre içerisinde komisyonca hazırlanacak olan raporu da 15 Mart’a kadar Meclis Başkanlığına ulaştırılacak.

 

Öncelikle 15 gün süren komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığına ulaştırılacak olan Denetim Raporu, yasa gereği Nisan ayı toplantılarında Meclisin bilgisine sunulacak ve bu kapsamda kamuoyunu da bilgilendirileceğiz.”

 

Vali Güner, 2019 Yılı Faaliyet Raporunu sunacak

 

Ardından Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan faaliyet raporunun Meclisin ilerleyen günlerdeki birleşimde Bartın Valisi Sinan Güner’in Meclise yapacağı sunumla gerçekleştirileceğini söylen Meclis Başkanı Dursun, 2019 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili özet açıklamalarda bulundu. 2019 yılı gelir ve gider gerçekleşmesinin yüzde 99’lara ulaştığını belirten Dursun, “2019 yılı İdaremiz öz kaynağının 46 milyon 984 bin 252,77 TL gelir gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynağı ise 68 milyon 735 bin 602,84 TL olarak gerçekleşti. İç ve dış kaynak toplamı 115 milyon 719 bin 855,61 TL oldu. Öz kaynağımızla 46 milyon 668 bin 980,93 TL gider gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynak gider gerçekleşmesi ise 72 milyon 316 bin TL olmak üzere iç ve dış kaynak toplamı 118 milyon 984 bin 981,75 TL’lik tutarla 2019 yılı Özel İdare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı. Ayrıca sektörler arası ayrıntılı bilgi faaliyet raporu sunumunda görülecektir.” dedi.

Ardından 15 gündem maddesiyle başlayan Mart ayı toplantılarında 14 komisyon raporu ile 1 gündem maddesinin de karara bağlanacağını söyleyen Dursun, “Meclisimizce alınacak olan tüm kararlarımızın idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi

 İlk günkü birleşimde gündemin 1. 2 ve 3’üncü maddelerinde yer alan komisyon raporlarının okutularak meclisin işarı oylarına sunulduğunu ve Meclisin oy birliği ile karara bağlandı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›