“‘Güçlü ekonomi’ ve ‘güçlü diplomasiye’ ihtiyacımız var”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı Şubat Ayı Divan Toplantısı, Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Eyüp Yıldırım ve Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan konuşmalarda Türkiye’nin ekonomi ve dış politikada zor süreçlerden geçtiği, sınırlarımızda savaşın yaklaştığı şu günlerde ülkemizin güçlü bir diplomasiye ve güçlü bir ekonomiye ihtiyacı olduğu belirtildi.
Bu haber 2020-03-02 15:22:11 eklenmiş ve 396 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı, Şubat Ayı İl Divan Toplantısı geçtiğimiz gün yapıldı.

 

Parti binasında gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı’na Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eyüp Yıldırım, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Kozcağız Belde Başkanı Yurdanur Akgün başta olmak üzere parti teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda Milli Görüş Davası’nın merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Bakan anılırken merhum Başbakan Erbakan’ın Türk siyasetine kazandırdıkları ve siyasetteki önemine de vurgu yapıldı.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

 

İdlib’deki hain saldırıda hayatını kaybeden askerlerimiz için başsağlığı dileyen Yurtbay, “İdlib’de askerlerimize yönelik saldırıda şehit olan 33 askerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve necip milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bu süreçlerde herkese düşen görev, ülkemizi ve askerimizi sahiplenmek ve milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmektir.” dedi.

 

“Güçlü ekonomi” ve “güçlü diplomasi” vurgusu

 

Toplantıda yapılan konuşmalarda Türkiye’nin ekonomi ve dış politikada zor süreçlerden geçtiği, sınırlarımızda savaşın yaklaştığı şu günlerde ülkemizin güçlü bir diplomasiye ve güçlü bir ekonomiye ihtiyacı olduğu belirtildi.

Güçlü ekonominin üretimden geçtiği, güçlü diplomasinin ise 81 milyon vatandaşın sağ sol ayrımı yapmadan “büyük Türkiye” düşüncesiyle gerçekleşeceği kaydedilirken Saadet Partisi’nin her geçen güç güçlendiğine dikkat çekildi.

 

Üretime dayalı ekonomik sisteme geçilmeli

 

Ayrıca Saadet Partisi politikalarına daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapılırken Türk siyasetinin en köklü partilerinden biri olan Saadet Partisi’nin 1969 yılından bu yana “milli çizgisi”nden hiçbir şekilde taviz vermeden siyaset yaptığı, yaşanan gelişmelerde de Saadet Partisi’nin haklılığının ortaya çıktığı kaydedildi.

Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olmadığının da altının çizildiği toplantıda borca dayalı ekonomik model yerine üreten ve kendi kendine yetebilecek düzeye gelecek bir ekonomik yapıya geçilmesi gerektiği savunuldu.

 

ETİKETLER : Bartın Saadet Partisi Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı İl Divan Toplantısı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›