Yüreğimiz yanıyor! 33 askerimiz şehit oldu

Suriye'nin İdlib kentinden kahreden haberler peş peşe geliyor. Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin Serakib'in güneybatısında Türk askerine yönelik saldırısında 33 Mehmetçik şehit düştü, 32 askerimiz yaralandı. Suriye’de şehit olan kahramanlarımızın kimlikleri de belli olurken acı haberleri ailelerine ulaştı. Acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğarken, Bartın’daki idareciler ve siyasiler de üzüntülerini yayımladıkları başsağlığı mesajları ve sosyal medya paylaşımlarıyla duyurdu. Tüm mesajlarda şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağı vurgusu yapıldı.
Bu haber 2020-02-29 11:45:14 eklenmiş ve 214 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı İdlib'den gelen acı haberlerle kahrolduk.

 

İdlib’deki gelişmelere ilişkin Türkiye’yi Hatay Valisi Rahmi Doğan bilgilendirdi. Hatay Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada dokuz askerimizin hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, gece boyunca gazetecilerin karşısına geçti. Vali Doğan, ikinci açıklamasında şehit sayısının 22’ye yükseldiğini duyurdu, üçüncü açıklamasında ise 29’a çıktığını duyurdu.

 

Rahmi Doğan sabaha karşı 3.55 gibi yüreklerimizi dağlayan açıklamasıyla şehit sayımızın 33’e yükseldiğini, yaralı 32 Mehmetçiğin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

 

Suriye ordusunun İdlib’in güneyine yönelik saldırıları, Türkiye’nin Astana görüşmeleri kapsamında kurduğu gözlem noktalarının kuşatma altında kalmasına yol açmıştı

 

Bunun üzerine harekete geçen Ankara yönetimi, bölgeye takviye güçler göndermeye başladı. Bölgede gözlem noktalarına giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoylarına saldırılar düzenlenmişti.

 

İdlib'de 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

 

İdlib'deki operasyonlarda 17 günde bin 709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, İdlib'deki operasyonlarda 17 günde 1709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

 

Alınan bilgiye göre, ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 günde 1709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs, 21 askeri araç, 4 doçka, 6 mühimmat deposu ve 7 havan topu mermisini etkisiz hale getirdi.

 

Bakan Akar ve kuvvet komutanları İdlib'deki harekat için sınırın sıfır noktasında

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor.

 

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

 

Bahçeli: “İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, hükumetin alacağı siyasi ve askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracağını ve destekçisi olacağını belirterek, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir." ifadelerini kullandı.

İdlib'de Türk askerlerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli, Türkiye'nin İdlib kırsalında "Katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kaldığını" belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı yapılan zirve, yaklaşık 6 saat sürdü.

 

Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından gelen açıklama ile İdlib'de şehit olan askerlerimizin isimleri de paylaşılmış oldu. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde askerlerimize karşı rejim güçleri tarafından yapılan hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine acı haberleri de verildi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu acı olay ile de İdlib şehitleri isimleri ajanslar tarafından da aktarıldı. İşte Perşembe günü akşam saatlerinde Suriye'de düzenlenen hain hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden kahraman askerlerimizin isimleri…

 

Ali Taşöz – Piyade Uzman Onbaşı – Kayseri

Halil İbrahim Akkaya - Piyade Uzman Onbaşı – Gaziantep

Cuma Bağatur – Tank Sözleşmeli Er – Batman

Güven Kurtulmuş – Bitlis

Turgut Burkay Korkmaz – Antalya

Ahmet Alpaslan – İzmir

Emre Baysal – Manisa

Recep Bekir – Hatay

Ahmet Saygılı – Kahramanmaraş

İbrahim Tüzel – Mersin

Selman Cankara – Adana

Süleyman Şahin – Piyade Yüzbaşı – Afyonkarahisar

Tolga Can Yılmaz – Muğla

Adem Akın – Tokat

Ali Turgut – Uşak

Bayram Olgun – Piyade Teğmen – Konya

Tayfun Pekel – İstanbul

Akif Akçadağ – Kahramanmaraş

Emin Yıldırım – Hatay

Mehmet Orhan – Adıyaman

Mehmet Muhammet Akay – Mersin

Birhan Er – Tekirdağ

Osman Ak – Mersin

Mustafa Bayrakdar – Hatay

Batuhan Tank – Osmaniye

Muharrem Öğütcü – Bingöl

Nihat Kara - Kırklareli

 

Başsağlığı mesajı yayımladılar

 

Acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğarken, Bartın’daki idareciler ve siyasiler de üzüntülerini yayımladıkları başsağlığı mesajları ve sosyal medya paylaşımlarıyla duyurdu.

 

Tunç: “Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmayacak”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  İdlibte askeri güçlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu alçak hain saldırıya misliyle cevap vererek şehitlerimizin kanı yerde bırakmadığını belirten Milletvekili Tunç, mesajında, şunları kaydetti:

 

“Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize düzenlenen hain hava saldırısı sonucu şehit olan Kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu alçak hain saldırıya misliyle cevap vererek şehitlerimizin kanı yerde bırakmamıştır, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Ülkemiz, milli güvenliği için çok önemli ve haklı bir mücadele vermektedir. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

 

Akın: “Caniler Regaib Kandilimizi kana buladı”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandilimizi kana bulamışlardır. Şehitlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

 

Rektör Uzun, şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İdlib’de düzenlenen hain hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimiz için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, hain saldırı sonrası şehit olan askerlerimiz için duyduğu derin üzüntüyü paylaşarak, “Ülkemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit ederek, içinde bulunduğumuz coğrafyaya gözyaşı olan hainlere karşı mücadele eden kahraman askerlerimizden gelen haberle içimize ateş düştü. Hakk’ın ve mazlumun yanında olarak, bölgeye hak ettiği huzur ve barış ortamını sağlamaya katkılar sağlayan Mehmetçiklerimizle ne kadar gurur duysak azdır. İslam dünyası için üç ayların müjdeleyicisi olan bu aziz gecede ‘ölümsüzlere’ karışan şehitlerimize şahsım ve üniversitem adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemize güç, kuvvet ve birlik versin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.   

 

Kalaycı: “Bedeli en ağır şekilde ödetilecek”

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da bu hain saldırının bedelinin en ağır şekilde ödetileceğini belirtti. Türk milletine başsağlığı dileyen AK Parti İl Başkanı Kalaycı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Bu kalleşliğin bedeli en ağır şekilde ödetilecektir. Milletimizin başı sağolsun.”

 

Balık: “Türk Ulusunun başı sağolsun”

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık da hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı. Türk Ulusuna başsağlığı dileyen Balık, mesajında “İdlib'de rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırısı nedeniyle şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar, yaralı Askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Türk Ulusunun  başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

Amasralı: “Kahraman ordumuzun yanında durmaya devam edeceğiz”

 

Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı da başsağlığı mesajı yayımlayarak ordumuzun yanında olduklarını vurgulayarak “Kahraman Ordumuz meşruiyet sınırları içinde bulunduğu İdlib’de bu akşam Rusya ve Suriye Rejimi ortak yapımı kahpe saldırıların hedefi olmuştur. Bu hain saldırıların neticesinde şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Bu mübarek gecede her şeyden önce şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Devletimiz elbette tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte vaziyet tespiti yapıp gerekli tedbirleri alarak bir istikamet tayininde bulunacaktır. Bu doğrultuda iş dünyamız da tüm mensuplarıyla birlikte ‘Devlet ve Millet’ dayanışmasının ve işbirliğinin her zamanki gibi en yüksek örneğini gösterecektir. Böyle zor zamanlarda milli birliğimizi tesis etmek ve ortak bir duruş sergilemek her vatansever ve milletperver için bir zorunluluktur. Ümit ediyor ve diliyoruz ki; toplumumuzun tüm kesimleri bu doğrultuda hareket etmelidir ve edecektir. Biz de Bartın Esnaf Odaları Birliği olarak sonuna kadar devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında durmaya devam edeceğiz. Rabbim kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

    

 

ETİKETLER : Bartın Suriye İdlib şehit
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›