Kalaycı: “Paranın gücü değil, aşk ile yapılır bu işler”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’nin Amasra ilçesinde sürdürdüğü Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Büyük Madencilik ve Enerji Projelerini ziyarette yaptığı açıklamada madenciliğin, Dünyanın en zor mesleği olduğuna dikkat çekerek “Paranın gücü değil, aşk ile yapılır bu işler.” açıklamasında bulundu.
Bu haber 2020-02-27 15:29:58 eklenmiş ve 1046 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’ nin Amasra ilçesinde sürdürdüğü Madencilik ve Enerji Yatırımlarını inceleyen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Gömü Hattat 1 No’ lu Kömür Üretim Kuyusuna inerek, yerin 700 metrede devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, üretimi planlanan kömür damarında kazmayla kömür kazdı.

 

Maden işçilerinin daveti üzerine gelen ve taleplerini dinleyen AK Parti İl Başkanı Kalaycı ve İl Başkan Yrd. Fahrettin Özkaya ve Amasra İlçe Başkanı Şenol Rıdvan Sert, Şirketin Enerji Yatırımlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İlyas Börekçi ve İşletme Müdürü Maden Mühendisi Ahmet Demirok’tan kuyu kazı, galeri açma, kullanılan ve kullanılacak teknoloji ve madencilik yatırımları hakkında bilgiler aldı.

 

Enerji yatırımlarından sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İlyas Börekçi, Şirketin bugüne kadar madencilik ve enerji yatırımlarına 400 milyon Avro’ya yakın harcama yaptığı dikkat çekti. Çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Börekçi, 606 milyon ton görünür rezervin ilk etapta 80 milyon tonunu ülke ekonomisine kazandırılmayı amaçladıklarını ifade ederek, hedeflerinin yılda 5 milyon ton üretim olacağını vurguladı.

 

Kalaycı: “Yatırımcının ve maden işçimizin her zaman yanındayız”

 

Bartın’da “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Özel Sektör” yatırımın gerçekleştiğini açıklayan Kalaycı, projelerin tümü hayata geçtiğinde 3.2 milyar Avro’ya ulaşacağını ve bölgemizde 4 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Bartın’da bulunan tüm yatırımcılara, sanayicilere ve çalışan tüm emekçilere her zaman destek olunduğu belirten Kalaycı, il istihdamın artması için Devlet, Üniversite, Sanayici ve iş adamları ile bir araya gelerek, sorunların ve taleplerin değerlendirildiğine dikkat çekti. Maden çalıştırmak ve Madenciliğin Dünya’nın en zor mesleği olduğuna dikkat çeken Kalaycı “Paranın gücü değil, aşk ile yapılır bu işler” dedi.

Gömü 1 No’lu Kömür Üretim kuyusundan 3 No’lu Amasra kuyusuna yaklaşık 7,5 km yürüyerek maden projelerinden bilgiler alan Kalaycı, yeraltında kullanılan teknoloji, maden ekipmanları, kazı ve galeri açma çalışmalarının Madencilik sektörüne yenilik ve ivme kazandırdığını belirterek, madenlerde yaşanan iş kazalarını önlemek adına şirketin açtığı toplamda 21 km uzunluğundaki galerilerde kullandığı beton tahkimatın, bölgede faaliyette bulunan inşaat sektörünün kullandığı betondan daha fazla kullanıldığını belirtti.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı Hema Hattat Holding Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›