5 köy susuzluktan kurtulacak!

Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanında yer alan Arıönü, Kızılelma, Akbaba, Hacıosmanoğlu ve Çiftlik köylerini özellikle yaz döneminde yaşanan içme suyu sıkıntısından kurtaracak olan su kaynağı bulundu.
Bu haber 2020-02-25 16:39:43 eklenmiş ve 227 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Arıönü Köyü başta olmak üzere sahil bölgesindeki köylerin yıllardır devam eden içme suyu problemi Bartın İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES projesi çerçevesinde gerçekleştirilen 300 metrelik derin kuyu sondajı ile çözüme kavuşuyor.

 

Projenin birinci aşaması bulunan suyla tamamlanırken, ikinci aşama da tesis ve suyun köylere ulaştırılmasıyla tamamlanacak.

 

300 metreden bulunan sudan içme suyu sıkıntısı çeken Kızılelma, Akbaba, Arıönü, Çiftlik ve Hacıosmanoğlu köyleri faydalanacak.

 

Dursun: “İçme suyu sıkıntısını sondaj çalışmasıyla çözmüş olduk”

 

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm illere gönderilen KÖYDES ödenekleriyle gerçekleşen mutluluğu Arıönü Köyümüzde yaşıyoruz. KÖYDES projemizle bu köyümüzü tarihi bir noktaya getirmiş olduk. Köyümüzün yıllarca yaşamış olduğu içme suyu sıkıntısını gerçekleştirilen sondaj çalışmasıyla çözmüş olduk. Emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Milletvekilimiz olmak üzere tüm İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu proje tüm sahil bölgemize can suyu verecek.” dedi.

 

Yılmaz : “Hayırlı uğurlu olsun”

 

Projede birinci aşamanın tamamlandığını ifade ederek tesis ve suyun ulaştırılması anlamında çalışmalara kısa sürede başlanacağını belirten İl Genel Meclis Üyesi Uğur Yılmaz da “KÖYDES projesi kapsamında bölgemize gönderilen ödenekle bu sondaj gerçekleştirildi. Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Sahil bölgemizde daha önce Çakır Grubu olarak gerçekleştirilen projenin bir benzerini de burada gerçekleştireceğiz inşallah. Bulunan bu su başlangıçta Kızılelma, Akbaba, Arıönü, Çiftlik ve Hacıosmanoğlu köylerimizi kapsayacak. Birinci aşama tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçilecek. Tesis ve suyun ulaştırılması anlamında çalışmalara kısa sürede başlanacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.  

 

“Su sıkıntısını çözmüş olacağız”

 

Köyün su sorunun giderileceğini belirten Arıönü Muhtarı Erdal Ateş ise “İl Özel İdaresi’nin Arıönü’nde gerçekleştirdiği sondaj çalışması sonuç verdi. 300 metrelik derin kuyu sondajımız an itibariyle artizen yapmaya başladı. Kendi artizeniyle saniyede 20 litreden fazla su vermektedir. Şuan su kendiliğinden motorsuz yukarı çıkıyor. Köyümüzün büyük bir sorunu olan su sıkıntısını Allah’ın izniyle çözmüş olacağız. Allah utandırmadı. Uzun çalışmaların sonucunda su bulundu. Hayırlı olsun.” dedi.

ETİKETLER : Bartın İl Özel İdaresi Arıönü Kızılelma Akbaba Hacıosmanoğlu Çiftlik
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›