Okullarda deprem güçlendirmesi yapılacak!

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Özel İdare olarak eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirtirken, okulların deprem güçlendirme faaliyetlerinin de öncelikleri olduğunun altını çizdi.
Bu haber 2020-02-25 09:31:11 eklenmiş ve 180 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

6,8 şiddetindeki Elazığ Depremi sonrasında bakanlıktan deprem güçlendirme ile ilgili bir ödenek tahsisi olduğu bilgisini aktaran İl Genel Meclisi Dursun, bu kapsamda Bartın’a da 10 milyon TL’nin üzerinde bir ödenek gelmesini beklediklerini ve hazırlıklarını buna göre yapmaya başladıklarını söyledi.

Bu para ile 6-7 okulun deprem güçlendirmelerinin yapılacağını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, “Bunun yazıları geldi. Sayın Vekilimiz de bakanlıktan bunun takibini gerçekleştiriyor.” dedi.

Bu okulların başında hem büyük hem de kalabalık olan Fatih İlkokulu’nun geldiğini kaydeden Dursun, şu bilgileri verdi:

“1 yılda tamamlayacağız”

 

“Aslında o okulu yıkıp yeniden yapmak istiyoruz ama İmar Planı’na göre o okulu yıkınca aynısını orada yapamıyoruz. Şehir içinde ve kırsalda bu gibi durumda olan okullarımız var. Milli Eğitim İl Müdürlüğü, karne tatilinin hemen sonrasında okulları güçlendirmemiz için bize verecek. O okullardaki öğrencilerimizi de bir dahaki yıl başka okullara dağıtarak eğitim öğretimin sekteye uğramamasını sağlayacak. Tıpkı bu yıl İnönü İlkokulu’ndaki öğrencileri Atatürk İlkokulu’na kaydırıp orada ikili öğretime geçilmesi gibi… Biz de 1 yıllık süre içinde okullarımızın deprem güçlendirmelerini tamamlayacağız.

 

Deprem değil binalar öldürür

 

Bir deprem oluverdiğinde ‘tüh’ demememiz lazım. Bir tane bile çocuğumuzun ya da öğretmenimizin canının yanmaması lazım. Deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. Onun için biz okullarımızı ve kamu binalarını daha güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun deprem güçlendirmesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›