Yaz geliyor, zayıflamak isteyenler aktara koşuyor!

Yaz geliyor, başta kadınlar olmak üzere fazla kilolarından şikayetçi olan ve zayıflamak isteyenler aktara koşuyor. Bartın’da aşırı kilolarından şikayetçi olan ilçe halkı çareyi aktarlarda satılan şifalı bitkilerde arıyor.
Bu haber 2020-02-24 09:15:58 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Günümüzün hastalığı diye tabir edilen aşırı şişmanlık (obezite) hastalığı dünyanın birçok ülkesinde insanların yaşamını alt üst etmeye devam ediyor.

 

Obezite hastalığına yakalanan insanlar kilo vermek için farklı ve yeni yöntemler denemeleri Türkiye’de yeni bir iş piyasası oluşturdu. Bu iş piyasasından nasibini alan aktarlar da fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi.

 

Bartın’da uzun yıllardır aktarcılık yapan Gülbaharat Aktar’ın sahibi Recep Çolak, “Özellikle son yıllarda Ülkemizin sağlık sorunlarının başında gelen aşırı şişmanlık (obezite) hastalığı nedeniyle zayıflamak isteyen insanların bir kısmı çareyi şifalı bitkilerde araması işlerimizin önemli ölçüde canlanmasına neden oldu. Şuanda mevsim bahara doğru giderken özellikle bayanlar bitkisel zayıflama çaylarına çok talep gösteriyorlar. Özellikle de formda kalmayı isteyen bayanlar bu ürünleri çok tercih ediyor.” dedi.

 

 

“Kadınlar daha çok talep gösteriyor”

 

 

 

Bitkisel ürünlere kadınların çok fazla talep gösterdiğini ifade eden Çolak, bitkisel ürünlerin faydaları konusunda bilgilendirmede de bulunarak “Bitki çaylarının kadınlar tarafından tercih edilmesinin nedenleri arasında doğal olması, besin olarak tüketilmesi, yan etkileri ve zararlarının daha düşük olması yer alıyor. Zayıflama çayı ve detoks suyu olarak kullanılan o kadar çok bitki türü var ki kadınlar tadını bilmedikleri bitkileri bile deneyerek istedikleri kiloya ulaşabilirler. Bitki çaylarının metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakıcı özelliklerinden faydalanmak isteyen kadınlar, kitlesel kilolarından kurtulmak için de bitki çaylarını kullanıyor. 

Bütçe açısından da uygun olan bu tür yöntemleri kullanmak isteyen kadınlar soluğu aktarda alıyor. Sarf edilen efordan fazla alınan kaloriler vücutta yağ olarak depolandığı için kadınların günlük alınan kaloriye dikkat etmeleri gerekir. Bunun yanında hamileler, tansiyon, kalp hastaları ve ciddi sağlık sorunları zayıflama çayları ve detoks sularından kaçınmalı veya bu tür ürünleri kullanırken doktora başvurmalı.” dedi.

 

 

Çolak, sağlıklı kilo verme ve bitkisel ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketme konusunda da bilgilendirerek kilo vermek isteyen insanların öncelikle bol su tüketmesi gerektiği tavsiyesinde de bulundu.

 


ETİKETLER : Bartın yaz zayıflama aktar Gülbaharat Recep Çolak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›