Otobüs kazalarının önlenmesi için alınacak tedbirler görüşüldü

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında 81 İl ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilgi ve İstişare Toplantısı”nda yol ve trafik güveliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.
Bu haber 2020-02-22 16:14:31 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Gegçen

 

 

 

İçişleri Bakanlığınca 81 İlde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilgi ve İstişare Toplantısı” Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

 

 Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Belediye Başkan Yardımcı Hasan Arınan, İl Jandarma Komutan V. J. Yzb. Yıldırım Özbaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Tor, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naci Deniz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Özcan Uzun ile şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma temsilcileri katıldı.

 

İçişleri Bakanlığı’nca “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” uygulamaya konularak trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurunun yaptığı kural ihlalleri ile bu ihlallerin neden olduğu trafik kazalarının önlenmesine yönelik kısa vadede yapılacaklarla ilgili güvenli sistem yaklaşımı benimsendi.

 

Kaza nedenli  ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı sosyo-ekonomik kayıpların (iş gücü, zaman, maddi hasar, gelir kaybı, acil müdahale, kurtarma, tedavi, rehabilitasyon, kazazede yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zaralar vb) yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması hedeflendi.

 

Bu bağlamda otobüslerle yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanması ve bunun sürdürülebilir olmasının ilgili tüm paydaşların uyumlu ve sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabileceğinden bahisle; telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın arttırılması yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların iş birliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı toplantı düzenlendi.

 

Önleyici tedbirlere ilişkin konular görüşüldü

 

Bartın’da Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; yol ve trafik güveliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

 

Kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları, mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları, kazaların temel nedeni olan yorgunluk ve uykusuz araç kullanımın önlenmesi, firmaların sık sık şoför değiştirmesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması, seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içinde gerekli uyarı ve kontrollerin yinelenmesi, sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması, firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi ve gözlenmesi,  trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması, terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların takograf, ışık far gibi teknik donanım ve ekipmanlarının denetlenmesi, belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme, indirmenin yapılmaması, otobüs yangınlarının nedenleri ve alınabilecek önleyici tedbirlere ilişkin konular görüşüldü.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Sinan Güner Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilgi ve İstişare Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›