İnkum vahşi depolamadan kurtuluyor

Bartın’ı yaklaşık asırdır devam eden vahşi depolama sorunundan kurtaracak olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, müjdeli bir haber verdi. Milletvekili Tunç, Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatının 17 Mart’ta ihale edileceğini açıkladı.
Bu haber 2020-02-22 15:52:01 eklenmiş ve 196 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

İhalesi 17 Mart’ta yapılacak

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı ihalesinin 17 Mart Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Kaman köyünde yer tahsisi işlemleri ve ardından proje çalışmaları tamamlanan, 2019 yılı (KAP) Katı Atık Programına alınarak ödenek tahsis edilen  Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı ihalesinin 17 Mart 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini açıklayan Milletvekili Tunç, ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından en geç 2,5 yıl içinde tesisin hizmete gireceğini ve Bartın’ın vahşi depolamadan kurtularak başta İnkumu tatil beldesi ve Bartın’ı rahatsız eden, etrafa yangınıyla, dumanıyla pisliği ve kokusuyla büyük sıkıntı veren çöp dağlarının da ortadan kalkacağını söyledi.

 

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 735 bin 82 metreküp kapasiteli olacağını belirten Milletvekili Tunç, ihale kapsamında, su sızdırmaz izolasyonlu düzenli depolama alanı, tam otomatik mekanik ayrıştırma tesisi, kompost tesisi, sızıntı suyu arıtma tesisi, su deposu, yangın söndürme hattı ve ulaşım yolu yapımının gerçekleştirileceğini kaydetti.  

 

Milletvekili Tunç, Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatının yatırım programına alınmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na, İller Bankası yetkililerine ve projenin takibini gerçekleştiren Bartın Valisi Sinan Güner ile yapım ihalesi aşamasına gelinceye kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.  

 


ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın İnkumu vahşi depolama Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›