İnşaat sektörü temsilcileri sorunlarını anlattı

Bartın’daki inşaat sektörü, kentsel dönüşüm uygulamasında yaşanılan sorunlar, İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında arsa üretilmesinin yaygınlaştırılması, konut kredi faiz oranlarının 0.49 seviyesine düşürülmesi ile inşaat piyasasındaki doygunluk konularına ilişkin hususları dile getirildi.
Bu haber 2020-02-21 16:39:14 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın’daki inşaat sektörü temsilcileri, Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

 

İnşaat sektörüne yönelik İl Ekonomik  Toplantısına şehrin ekonomi aktörleri, esnafları, işadamları ve onların oluşturduğu  mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile inşaat sektörünün temsilcilerinin katılımı ile İlimiz inşaat sektör sorunlarının değerlendirildiği toplantıya;  Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, ilgili kurum müdürleri,  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, mesleki ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile inşaat sektörü firma temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda Bartın Üniversitesi  Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Yasin Durgun tarafından inşaat sektörünün Türkiye’deki genel durumu ve Bartın İlindeki inşaat sektörü ile sunum yapıldı. 

 

Vali Güner, toplantıda inşaat sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik sektör ve kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek sektöre ilişkin kamu olarak neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve önerilerin belirleneceğini ifade etti. 

 

Toplantıda söz alan inşaat sektörü firma temsilcileri tarafından; kentsel dönüşüm uygulamasında yaşanılan sorunlar, İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında arsa üretilmesinin yaygınlaştırılması, konut kredi faiz oranlarının 0.49 seviyesine düşürülmesi ile inşaat piyasasındaki doygunluk konularına ilişkin hususlar dile getirildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği inşaat sektörü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›