“Eserlerimizle Kozcağız’ın çehresini değiştirdik”

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, partisinin Kozcağız Kadın Kolları kongresinde yaptığı konuşmada, kadınların hem siyasi hayatta hem de ekonomik anlamda güçlenmesi için birçok düzenleme yaptıklarını bundan sonra da yeni projelerle bu amaç doğrultusunda çalışacaklarını söyledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kozcağız’ın da AK Parti’nin hizmetlerinden payına düşeni aldığını belirtenTunç, “Eserlerimizle Kozcağız’ın çehresini değiştirdik.” dedi.
Bu haber 2020-02-21 15:26:16 eklenmiş ve 185 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

AK Parti Kozcağız Kadın Kolları 6.Olağan Belde Kongresi, Milletvekili Tunç’un yanı sıra AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman,  İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy ve teşkilat mensuplarının katılımı ile Kozcağız Belediyesi Terminali sosyal tesisleri salonunda gerçekleştirildi.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede Kozcağız Belde Başkanı Orhan Acıbal, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Milletvekili Tunç, güncel siyasi konular, Bartın’a ve Kozcağız’a yapılan yatırımlar hakkında bir konuşma yaptı.

 

Tunç, kadınların siyasete katılımını ve kadın istihdamın artırmak için AK Parti hükümetlerinin çok önemli teşvikleri olduğunu belirtirken, şunları söyledi:
“Kadın çalıştıran işverenlere ayrıca teşvikler verildi. Engelli çocuğu olan annelere sosyal güvenlik imkanları daha da ayrıcalıklı olarak verildi. Kadınlarımızın şiddetten korunması, ailenin korunması anlamında kanunlar çıkarılarak yasal düzenlemeler yapıldı. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılığı 2010 Anayasa değişikliği ile getirdik. Gerek istihdamda, gerek eğitimde, gerekse sosyal faaliyetlerde kadınları güçlendirmek için AK Parti hükümetlerimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize çok büyük mesafeler aldırdık. Aldırmaya devam ediyoruz.

 

“Kadınlarımızı güçlendirmek için projeler var”

 

Kozcağız’da da kadınlarımzı güçlendirmek için projeler var. Kozcağız Beldemize Japonya Hükümeti’nin 89 bin dolar hibe kararı var. Kozcağız eski aile sağlığı binasında Japonya’dan gelecek ödenek ile hükümetimizin ilave destekleriyle kadınlarımıza yönelik eğitim programları, istihdama yönelik meslek edindirme kursları, üretebilecekleri çalışmalar gerçekleşrilecek. 3 Mart’ta gerçekleştirilecek protokol onayının ardından Kozcağız’da ve çevre köylerimizdeki kadınları güçlendirecek proje hayata geçmiş olacak.

 

AK Parti geldi, hızla çalışmalar başladı

 

Kozcağız Belediyesi’ni 2009 yılında Mustafa Karaman ile AK Parti kazandı. AK Parti öncesi Kozcağız nasıldı, şimdiki Kozcağız nasıl? AK Parti öncesi Kozcağ’ın caddeleri nasıldı? Şimdiki Kozcağız’ın caddeleri nasıl? Kozcağız’a AK Parti ile hayal dahi edilemeyen icratlar kazandırıldı. İki tane baraj. Biri Kozcağız Barajı, diğeri Kışla Barajı yapımı da kısa sürdü. Yıllarca konuşulmuştu. Programa bile alınamamıştı. AK Parti geldi, hızla çalışmalar başladı.

 

“Elimizden geleni yapıyoruz”

 

Şarköy Boğaz Mahallesi’nin köy yerleşim alanının tesbiti ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 2020 programına da alındı, müjdesini verebiliriz. Köy halkımızın talepleri doğrultusunda tesbitler yapıldı. İnşallah yerleşim alanı ve kamulaştırmalarla ilgili hiçbir mağduriyet kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

 

“Doğalgaz da getireceğiz”

 

Kozcağız’a iki büyük baraj yaptık, biri Kozcağız Barajı, diğeri Kışla Barajı, bu barajlar sayesinde Bartın ve Kozcağız’ı taşkın riskinden koruduk, Kozcağız-Perşembe yolunu tamamladık, Kozcağız-Bartın terminal arası bölünmüş yol çalışmalarına başladık 110 milyon liraya ihale ettiğimiz büyük bir yatırım. Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Kozcağız Stadı, İmam Hatip Ortaokulu, Ahmetler İlkokulu, İki tane anaokulunu Kozcağızımıza kazandırdık, alt yapı çalışmaları, atık su arıtma tesisleri, cadde düzenlemeleri ile Kozcağız’ın görünümünü değiştirdik, daha yaşanılabilir hale getirdik. Kozcağız Terminal binası, parklar, yaşam merkezi gibi belediyemizle birlikte önemli eserlere imza attık. Kozcağız’a doğalgaz getirmek için çalışmalarımız devam ediyor, eserlerimizle Kozcağız’ın çehresini değiştirdik.”

 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde AK Parti Kozcağız Kadın Kolları Başkanlığına Hülya Alatlı seçildi. Tunç, Alatlı ve yönetimini kutladı.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›