Erbakan’dan “antep fıstığı” ekonomisi benzetmesi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih Erbakan, Bartın’ı ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazetecilerle yaptığı sohbette asgari ücret konusunda değinirken ekonomi için “antep fıstığı” benzetmesi yaparak “Bizim yıllardan beri söylediğimiz borç ve faiz ekonomisi şimdi 'antep fıstığı' ekonomisine döndü.” dedi. Erbakan, Yeniden Refah kadroları olarak din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmayacaklarını belirtti.
Bu haber 2020-02-17 11:51:35 eklenmiş ve 272 kez görüntülenmiştir.

 

Bartınlılar, Fatih Erbakan'a yoğun bir ilgi gösterdi

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan Zonguldak ziyaret etti.

 

Bartın ziyaretinde Fatih Erbakan’ı kalabalık partili topluluğu tarafından mücahit Erbakan sloganları ile karşılandı.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anadolu buluşmaları kapsamında Bartın’a geldiğini ifade etti.

 

“Seçim zamanı değil geçim zamanı milletin yanındayız” sloganı ile birlikte tüm Türkiye'de ulaştıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Bartın İl Başkanlığı binasının açılışından sonra vatandaşlara seslenerek bir konuşma gerçekleştirdi.

 

“İnsanlarımızı ayırt etmeyeceğiz”

 

Yeniden Refah kadroları olarak din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmayacaklarını belirten Erbakan, “Bizim iktidarımızda kamuda, bürokrasi ve devlet kademelerinde akrabalık, yandaşlık, hemşerilik, okul arkadaşlığı değil, ehliyet, liyakat ve adalet hakim olacak. İşte Milli görüş, bizim inancımız anlayışımız budur. Bizim ecdadımız bu prensiplerle dünyaya hakim oldular. Yeniden Refah iktidarından bizler adeta bir hekim sorumluluğunda hareket edeceğiz. Bir hekim hastasının dinine diline ırkına memleketine mezhebine kılığına kıyafetine bakıyor mu hayır. Hekimin tek derdi hastasının hastalığına deva bulmak. Bizler de milli görüş olarak, Yeniden Refah kadroları olarak insanlarımızı dinine, diline, ırkına, mezhebine, siyasi görüşüne göre ayırt etmeyeceğiz. Biz inancımızın, Milli Görüş'ün bir gereği olarak Yeniden Refah iktidarında 83 milyonu Türk Kürt, Alevi Sünni, laik dindar, doğulu batılı diye ayırmayacağız. Biz bir insanın ehliyetli ve liyakatli olup olmamasına bakacağız.” dedi.

 

“7 milyar insanlığı sıkıntılarından biz kurtaracağız”

 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın, “Biz millet olarak bütün büyük zaferlerimizi tankımız, topumuz, tüfeğimiz, maddi gücümüz düşmandan daha üstün olduğu için kazanmadık. Biz zaferleri imanla kazandık.” sözlerini de hatırlatan Erbakan, “Bugün bizim arkamızda medya desteği, holding patronları, sermaye, iktidar gücü, dış güçlerin desteği olmasa da biz bu sadık, bu samimi, bu ihlaslı, vatana, millete ve insanlığa hizmet aşkıyla tutuşan, siyaseti bir ibadet olarak yapan bu kadrolarla inşallah zaferi kazanacağız, iktidara geleceğiz ve milletimizi de İslam âlemini de 7 milyar insanlığı da maddi ve manevi sıkıntılarından biz kurtaracağız. Türkiye'nin dört bir yanında gördüğümüz bereketi Bartın'da da görüyoruz, yaşıyoruz. Bu Milli Görüş bereketidir, bu Erbakan Hoca'mızın, bu sahip olduğumuz inancımızın, temel prensiplerimizin sıkı sıkıya bağlı olduğumuz değerlerimizin bereketidir.” diye konuştu.

 

“Borç ve faiz ekonomisi 'antep fıstığı' ekonomisine döndü”

 

Ayrıca gazetecilerle yaptığı sohbette asgari ücret konusunda değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ekonomi için “antep fıstığı” benzetmesi yaparak “Bizim yıllardan beri söylediğimiz borç ve faiz ekonomisi şimdi 'antep fıstığı' ekonomisine döndü. Biz eğer iktidarda olsaydık asgari ücret 3 bin TL olacaktı önümüzdeki dönemde de gerçek enflasyon oranına göre 3 bin 900 lira olacaktı. Bu zamların maliyetini borçsuz zamsız vergisiz milli kaynak paketlerinden karşılayacağız. Bunun yolu üretim, istihdam, ihracat seferberliğinden geçer. Biz Milli Kaynak Üretme Genel Müdürlüğü'nü kuracağız.” dedi.

Parti binasının açılışının ardından öğle namazını  Şadırvan Camii’nde kıldıktan sonra Bartın’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Bartınlılar, Fatih Erbakan'a yoğun bir ilgi gösterdi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Yeniden Refah Partisi Dr. Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Gebiç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›