Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 6. Şöleni’ni gerçekleştirecek

Bartın Belediyesi Geleneksel 6. Halk Dansları Şöleni, 28-29 Şubat tarihlerinde saat 19.00’da Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 12 grubun sahne alacağı muhteşem gecede 350’den fazla kişiden oluşan Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun dört bir yanını yansıtan dans motifleriyle halk oyunu severlere doyumsuz dakikalar yaşatacak. Ayrıca bu sene ilk kez sahne alacak olan Belly Dans Grubu, izleyenleri büyüleyecek.
Bu haber 2020-02-17 09:29:48 eklenmiş ve 462 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 28-29 Şubat tarihlerinde 6’ncısı düzenlenecek olan Halk Oyunları Şöleni’ne hazırlanıyor.

 

Bartın Belediyesi tarafından yöresel halk danslarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla açılan halk oyunları kurslarına katılan vatandaşlar şölen için eğitimlerini sürdürüyor.

 

6. Halk Oyunları Şöleni’nde Bartınlılara doyumsuz bir dans gösterisi sunmayı hedefleyen Bartın Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 350’den fazla kişilik dev bir dans grubuyla performans sergileyecek.

 

Bu sene ilk defa sahne alacak olan belly dans grubu da katılımcıları büyüleyecek bir gösteri sunacak.

 

Başkan Akın: “Halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz

 

Renkli görüntülere sahne olacak olan şölenle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin tıpkı alt yapı ve üst yapı çalışmaları gibi önemli ihtiyaçlar olduğu bilinciyle hareket ederek bu hizmetleri de halka en güzel şekilde verdiklerini belirtti.

 

6. Halk Dansları Şöleni’ne tüm Bartın halkını davet eden Başkan Akın, kültür, sanata bundan sonra da gereken desteği vereceklerini kaydederek şunları söyledi:

 

“Göreve geldiğimiz tarihten itibaren gece gündüz yol, su kanalizasyon, çevre düzenleme, güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştırmak ve daha modern bir Bartın oluşturmak için hayata geçirdiğimiz projelerimiz kadar sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, kurs faaliyetleri ve etkinliklerle de halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren halk dansları topluluğumuz içerisinde her kesim için de gruplar oluşturduk. Belediyemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Halk Dansları Topluluğu’muz gerek ilimizde gerekse çevre iller ve yurt dışında yöresel halk danslarımızı sergilemekte ve ilimizin bu anlamda tanıtımına büyük katkıda bulunmaktadır.

 

“Gereken desteği vermeye devam edeceğiz”

 

Belediye olarak değerli halkımıza imkanlarımızın elverdiği ve üzerimize düşen her konuda ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bartın Belediyesi olarak Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği Koroları, Şehir Tiyatrosu, Halk Dansları Topluluğu, Belediye Bandosu ve Mehter Takımı,  çocuklara yönelik ritim, müzik, enstrüman ve ebru kursları, genç ve yetişkinlere yönelik Step-Aerobik Kursu, Resim Kursu, İngilizce ve Almanca dilleri eğitim kursları gibi çok sayıda kurs ve bu kurslarla bütünleşen etkinliklerle halkımıza kültürel ve sanatsal anlamda da ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kurs ve sportif faaliyetlerimizden binlerce vatandaşımız yararlandı. Bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla da halkımızın ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerin ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz.”

 

Doğan: “Her geçen yıl daha da büyüyoruz”

 

Şölen ve Halk Dansları Topluluğuyla ilgili bilgiler veren Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Orhan Doğan, “Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 350’nin üzerinde kişiden oluşuyor. Bu sene şölen programı 28-29 Şubat tarihlerinde Bartın Kültür Merkezi’nde olacak. 12 grup sahne alacak. Minikler, Yıldızlar, A grubu, Roman Grubu, Altın Kızlar Hobi Grubu, Gümüş Kızlar Hobi Grubu, 2017/ 2018 Sezonunda Yeni Başlayanlar Grubu olarak gösteriye çıkacaklar. Bartın Belediyesi Halk Dansları Grubu, yurt dışlarında da görev almaktadır. İspanya’da 16 ülke arasından 1’incilik kupası almıştır. Gürcistan’da da yine 12 ülke arasından Roman Grubu, 1’incilik almıştır. Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’muz her sene biraz daha büyüyor. Her yıl Eylül ayında yeni dönem katılımlarımız oluyor.” dedi.

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce bu yıl 6’ncısı düzenlenen Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni yine renkli görüntüler oluşturacak.

Ücretsiz olan etkinliğe tüm Bartın halkı da davet edildi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi 6. Halk Dansları Şöleni
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›