TOKİ Ulus’ta anahtar teslimine başladı

Kasımlar Mahallesi’nde 150 konutluk yeni bir TOKİ projesi için girişimlerde bulunan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Samat Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Mart ayında oturuma başlanacak olan 320 konutluk TOKİ konutlarında anahtar teslim işlemlerinin başladığını duyurdu.
Bu haber 2020-02-15 15:12:04 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Müjdeli haberi hemşerilerine duyuran Uzun, hak sahiplerinin evlerinin anahtarlarını alabilmek için yapmaları gereken işlemler hakkında da bilgiler paylaştı.

 

320 konut için KDV yatırma tarihinin 18 Şubat Salı günü sona ereceğini, konut teslimlerinin de 21 Şubat Cuma günü tamamlanacağını bildiren Başkan Uzun, şu bilgileri verdi:

“Hak sahipleri Ziraat Bankası Ulus Şubesi’ne dairesinin satış değerinin yüzde 1’lik kısmının KDV’sini yatıracak. (Örneğin evinizin değeri 160 bin TL ise bin 600 TL) KDV dışında banka ‘Deprem Sigortası’ ve ‘Yangın Sigortası’ yaptıracak. 2+1 dairelerden 635 TL, 3+1 dairelerden 955 TL ‘Site Yönetimi Aidat ve Isınma Bedeli Avans Ücreti olarak talep edilecek.

 

Anahtar teslim işlemleri TOKİ şantiyesinde yapılacak ve oradan görevliler eşliğinde evinize giderek kontrol yapılarak teslim işlemi yapılacak.

 

Evinizin teslim işlemlerinin bitmesinin ardından Belediyemize ‘su aboneliği’ için başvuruda bulunacaksınız. Başvuru sırasında; blok ve daire numaranız bilmeniz yeterlidir. (Daha önce bu bölümde DASK istendiği yazmaktaydı. TOKİ’den alınan bilgilendirme ile muaf tutulmuştur.)

 

Elektrik abonelik işlemleri için Bartın EnerjiSa ofisine başvurmanız gerekmektedir.

 

Tapu, ödeme tamamlandıktan sonra

 

Tapunuzun teslimi ödemelerinizin bitmesinin ardından TOKİ tarafından yapılacaktır.

Teslim takviminin bitmesinin ardından TOKİ yetkilerince site yönetimi kurulma işlemleri başlatılacaktır. Ardından yakıt alımı gibi işlemler devam edecektir. Bu sürecin bir süre alacağını göz önüne alınması tavsiye edilir.”

ETİKETLER : Bartın Ulus Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun TOKİ Konutları anahtar teslim
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›