“Demokrasiye sahip çıkan tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “Devleti FETÖ'ye teslim eden kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da “FETÖ 50 yıldır başta askeriye olmak üzere devletin kurumlarına yerleşirken hiç bir iktidar FETÖ ile mücadeleyi göze alamamıştır, FETÖ ile mücadeleyi göze alan tek lider, darbe girişimine milletiyle birlikte karşı koyup demokrasiye sahip çıkan tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.” diyerek Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.
Bu haber 2020-02-13 09:51:04 eklenmiş ve 242 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta FETÖ'nün (Fethullahçı Terör Örgütü) siyasi ayağını açıklayacağını söylemişti.

 

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen parti grup toplantısında madde madde saydığı açıklamalarda çarpıcı iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Büyük Orta Doğu Projesi'nin eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin bekasını da düşündüğü yoktur. TBMM bir dönem FETÖ'nün istediklerinin yapılması için kullanıldı.” diye konuştu.

 

FETÖ'nün AK Parti iktidarından sonra devlet içerisinde örgütlendiğini söyleyen CHP Başkanı, "FETÖ 2007'den sonra örgütlenmesini tamamlamış ve operasyon hünerlerini ortaya koymuştur. Erdoğan'ın yardımıyla. 12 Eylül 2010 sonrası kendini Türkiye Cumhuriyeti'nin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır. Bunu yaptıran kimdir? Erdoğan'dır. Biz bu anayasaya karşı çıkıyorduk ama onlar savunuyorlardı" ifadelerini kullandı.

 

Tunç: “AK Parti FETÖ’nün siyasi hedefidir, siyasi ayağı olamaz”

 

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları üzerine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Milletvekili Tunç, paylaşımında şunları kaydetti:

 

“Kılıçdaroğlu, Meclis grup konuşmasının tamamında yine saçma sapan iddialarla Cumhurbaşkanımıza saldırdı. FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağını günler önceden duyurdu ancak siyasi ayağı yanlış yerde aradığını bir kez daha tekrarlamaktan ibaret bir konuşma yaptı.

FETÖ’nün siyasi ayağını kasıtlı olarak yanlış yerde ararsanız, asılsız iddialarla AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza çamur atmaya kalkarsanız FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istediği amaca hizmet etmiş olursunuz.

AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’nün siyasi hedefidir, siyasi ayağı olamaz. Siyasi ayağı aramak isterseniz, Cumhurbaşkanımıza, Yurtta Sulh Konseyinin 15 Temmuz darbe bildirisindeki cümle ve kelimeleri ile her gün saldıranlara bakmak gerekir.

FETÖ’nün siyasi ayağını arayanlar, 15 Temmuz Darbe girişimine ‘Kontrollü Darbe’, darbecilerle mücadele için TBMM’nin AY’dan aldığı yetkiyle ilan ettiği OHAL Kararına ‘20 Temmuz Darbesi’ diyenlere baksınlar. ‘Kontrollü Darbe’ FETÖ sanıklarının savunmalarına esas aldığı söylemdir.

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün suikast timinin taşıyan helikopterler Cumhurbaşkanımızın konakladığı Marmaris’e hareket ettiler, CHP Genel Merkezine veya Bakırköy Belediye Başkanının evine değil.

 

“Siyasi ayağı orada aramak gerekir”

 

FETÖ’nün medya ayağı olan televizyon ve gazetelere yargı kararı ile el konulduğunda basın özgürlüğü diyerek kim kalkan olmuşsa, bu tv’lerin mikrofonlarına adeta taziye sırasına kimler girmişse siyasi ayağı orada aramak gerekir.

FETÖ’nün finans ayağına el konulduğunda böyle hukuksuzluk mu olur diyerek kimler kol kanat germişse FETÖ’nün siyasi ayağını orada aramak gerekir.

FETÖ’nün eğitim ayağı kesilmek istendiğinde, ‘AK Parti yanlış yapıyor, yazık değil mi, okuldan, dershaneden ne zarar gelir’ diyerek eleştirenler kimlerse FETÖ’nün siyasi ayağını onların içerisinde aramak gerekir.

FETÖ’nün siyasi ayağını anlamak için 17-25 Aralık yargı ve emniyet darbesi girişiminde FETÖ’nün sahte delilleri ile ilgili dosyaları Meclis grup kürsüsünden sallayarak, adeta FETÖ sözcülüğü yapanlara bakmak gerekir.

FETÖ’nün siyasi ayağını anlamak için, FETÖ’nün MİT Başkanına operasyon çekmek istediği sırada, bu hukuksuz girişimi akamete uğratmayı amaçlayan MİT Kanunu değişikliği teklifine engel olmak isteyenlere bakmak gerekir.

FETÖ’nün siyasi ayağını görebilmek için,2010 AY değişikliğiyle HSK seçimlerinde her hakim savcının yalnızca 1 adaya oy verebilmesine dair düzenlemeyi AYM’ye götürerek iptal ettiren ve seçimlerin liste usulüyle yapılıp FETÖ’cülerin HSK’ya yerleşmesini sağlayanlara bakmak gerekir.

FETÖ’nün siyasi ayağını anlamak için, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı yargı mensuplarının yargıdan tasfiyesini amaçlayan 2014 HSK düzenlemesi kanun teklifine TBMM Komisyonunda ve Genel Kurulda canhıraş bir şekilde karşı gelenlere bakmak gerekir.

FETÖ 50 yıldır başta askeriye olmak üzere devletin kurumlarına yerleşirken hiç bir iktidar FETÖ ile mücadeleyi göze alamamıştır, FETÖ ile mücadeleyi göze alan tek lider, darbe girişimine milletiyle birlikte karşı koyup demokrasiye sahip çıkan tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

 


ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç CHP Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ Cumhurbaşkanı Erdoğan
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›