“Üç harfliler için artık birlik olma zamanı!”

Bartın’da yerel esnafın kalkınabilmesi ve ayakta kalabilmesi için mücadele eden Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Bartın’daki “üç harfliler” için birlik olma çağrısında bulunarak “Biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bütün zincir marketlere savaş açtık gücümüz yettiği kadarıyla küçük esnafımızı korumaya devam edeceğiz ve bu süreçte Valilik ,Belediye ,Esnaf odaları, TSO artık birlik olma zamanı.” dedi.
Bu haber 2020-02-12 09:19:49 eklenmiş ve 661 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Zincir marketlerin bayramlarda kurbanlık ve okul dönemlerinde kırtasiye malzemesi satışına girmeleri ile esnaf ve zincir market savaşı bu dönemde artarak devam ediyor.

Bakkal esnafının en büyük sorununun haksız rekabet olduğunu vurgulayan Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, yerel esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çekti.

Zincir marketlerin ellerindeki güçle esnafı öldürdüğüne işaret eden Özkan, “Bartın’da AVM yapılsın mı yapılmasın mı diye tartışmalar devam ederken şimdi bir de üç harfli dediğimiz zincir marketler çıktı. İl merkezi, ilçeleri, beldeleri bırakın mahallelere hatta sokaklara girdiler. O üç tane üç harfli dediğimiz firma. Yan yan, karşı karşıya resmen yarışıyorlar. Her yere dükkan açıyorlar. Neyin mücadelesi, ne bu hırs anlamakta güçlük çekiyoruz. Ama bu durumdan en çok ekonominin bel kemiği olan esnafımız olumsuz etkileniyor.  Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenler gün gelir o yılan size de dokunur. Gece gündüz üç harflilerle mücadele ederken yanımızda olmayanlar hadi şimdi buyurun. Ama biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bütün zincir marketlere savaş açtık gücümüz yettiği kadarıyla küçük esnafımızı korumaya devam edeceğiz ve bu süreçte Valilik, Belediye, Esnaf odaları, TSO artık birlik olma zamanı. Artık bunlara dur deme zamanı geldi geçti bile ama bir yerde dur demek gerekir.” dedi.


ETİKETLER : Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›