Eğitime 1 gün kar molası!

Bartın’da geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren aralıklarla devam eden ve Pazar günü etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim seviyesindeki okullar 10 Şubat Pazartesi günü tatil edildi. İlimizdeki engelli ve hamile kamu personeli de Valilik kararı çerçevesinde bugün izinli sayıldı.
Bu haber 2020-02-10 15:41:34 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Kar yağışının Pazar günü çok daha fazla etkili olması üzerine, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER), Vali Sinan Güner başkanlığında bir durum değerlendirmesi yapıldı.

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Enver Çayır, İl Sağlık Müdür Vekili Hasan Babayiğit, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Nurhan Doğruöz, Meteoroloji Müdürü Süleyman Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Karayolları 156. Şube Şefi Yunus Emre Öcal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler katıldı.

 

Toplantıda; 28 Kasım 2019 tarihinde yapılan Kış Hazırlıkları Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda sorumlu kuruluşların aldıkları tedbirler gözden geçirildi.

 

Toplantıda alınan kararlar, Bartın Valiliği tarafından, 9 Şubat Pazar günü akşam saatlerinde kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

 

 

“… görevli tüm kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli olarak kar nedeniyle yolları kapanan yerleşim birimlerine ulaşımın biran evvel sağlanması, riskli bölgelerde ilgili birimler tarafından kum ve tuzlama çalışmalarının yapılması, DSİ 233. Şube Müdürlüğü tarafından kar erimesine karşı gerekli tedbirlerin alınması, İl genelinde gece 00.00'a kadar kar yağışı devam edeceğinden ve 00.00'dan sonra buzlanma öngörüldüğünden servis araçları için sıkıntı olabileceği düşüncesi ile okulların 10.02.2020 Pazartesi günü 1 gün süre ile tatil edilmesi, 10.02.2020 Pazartesi günü kamuda çalışan işçi ve memurlardan engelli ve hamile olan personel 1 süre ile idari izinli sayılması kararları alındı.”

 

Valilik, acil durum numaralarını paylaştı

 

Bartın Valiliği, kar yağışı nedeniyle yaşanması muhtemel tüm olumsuz durumlar için de vatandaşların iletişime geçebilecekleri numaraları kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşlarımızın öncelikli olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçmelerinin istendiği duyuruda köy ve mahalle muhtarlarıyla irtibata geçilerek diyaliz, hastalık, doğum, cenaze gibi acil vakaları bildirmelerinin büyük önem art ettiği bildirildi.

 

ÖZKARKOM da karla mücadele etti!

 

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) de karla mücadele verdi. ÖZKARKOM’dan yapılan açıklamada da ; “İl Özel İdaremiz (ÖZKARKOM) İlimiz genelinde 53 personel ve 30 iş makinesi ile kar temizleme çalışmasına devam etmiş, 600 km yolda kar temizleme çalışması yapılmıştır. Çalışmalara saat 24:00’a kadar devam edilecektir. Karla mücadele çalışmalarımız JANDARMA, 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD, Acil Ambulans, Karayolları, Köy muhtarları gibi kurumlarla yapılan koordine sayesinde daha verimli hale getirilmiş, kar yağışının tüm İlimizi etkilemesine rağmen asılsız talepleri önceki yıllara göre minimum seviyeye indirerek çalışmalarımızı verimli hale getirmiştir. Karla mücadele çalışmalarımız Sayın Valimiz tarafından yakından takip edilmekte olup, gerektiğinde mevcut iş makinesine ilave kiralama yapılmaktadır. Karla mücadele çalışmalarımızda cenaze, diyaliz, doğum, hastalık ve eğitim önceliğimiz olup, ayrıca öncelikli olarak grup yollarımızda çalışma yapılmaktadır.” denildi.

 

Kapanan köy yolları ile ilgili olarak şu birim ve numaralar ile bağlantıya geçilmesi istendi:

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri: 0 533 576 32 72

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı: 0 542 420 68 52

Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü: 0 534 563 74 60

Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Birim Yetkilisi: 0 533 525 17 47

Makine Birim Yetkilisi: 0 506 732 79 19

Ekip Sorumlusu: 0 533 641 51 45

Saha Sorumlusu: 0 542 280 00 17

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği kar kış
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›