“Seninleyiz Kudüs” mitingi yapıldı

Yeniden Refah Partisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde barış planına tepki göstermek amacıyla “Seninleyiz Kudüs” mitingi düzenledi. Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen mitinge Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç, Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem, Amasra ilçe Başkanı Muhammet Bayram, Ulus İlçe Başkanı Yunis Kaya ve teşkilat üyeleri de tam kadro katıldı.
Bu haber 2020-02-10 15:34:18 eklenmiş ve 571 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla, Sakarya'da “Seninleyiz Kudüs” başlıklı miting gerçekleştirdi.

 

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç, Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem, Amasra ilçe Başkanı Muhammet Bayram, Ulus İlçe Başkanı Yunis Kaya ve teşkilat üyeleri de tam kadro katıldı.

 

Mitingde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan Başdanışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Filistin Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, HAMAS Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri ve Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çakır birer konuşma yaptı.

 

Kudüs ile ilgili marşlarla başlayan ‘Seninleyiz Kudüs’ mitinginin açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çakır yaptı.

 

Yapılan açılış konuşmasının ardından miting Umut Mürare marşlarıyla devam etti.

 

“‘Buradayız’ diye haykırmak için toplandık”

 

Mescidi Aksa, özgür Kudüs ve özgür Filistin için bütün İslam alemi ile insanlığın siyonizmin zulmünden, sömürüsünden kurtulması için miting alanında toplandıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mescidi Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandıklarını belirtti. Erbakan, “Her şeyden önce bütün Filistinli kardeşlerimizi ve bütün İslam alemini hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada Yeniden Refah Partimiz olarak, Sakarya Kent Meydanı’nda binlerin katılımıyla bir Filistin mitingi, Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin için ‘Seninleyiz Kudüs’ mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Mitingimize sağ olsunlar Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa Bey ve aynı zamanda Mescidi Aksa’nın, Kudüs’ün hadimi muhafızı Dünya siyonizminin korkulu rüyası Cennet Mekan Sultan Abdulhamid Han Hazretlerinin torunu şehzademiz Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Bey iştirak ediyorlar. Ve Yeniden Refah Partimizin teşkilatları, milletimizin bütün duyarlı insanlarıyla beraber özgür Mescidi Aksa, özgür Kudüs ve özgür Filistin için bütün İslam alemi ile insanlığın siyonizmin zulmünden, sömürüsünden kurtulması için haykırmak üzere bu meydanda toplandık. Bugün burada Mescidi Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandık. Bugün burada eğer Amerika, İsrail’i bu kadar çok seviyorsa alsın o İsrail’i, Amerika’ya taşısın diye haykırmak için toplandık. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin ile birlikte tüm İslam alemi için Milli Görüş olarak, Yeniden Refah Partisi olarak merhum Erbakan hocamızın dava erleri olarak ‘buradayız’ diye haykırmak için toplandık. Cenabı Allah mitingimizi hayırlı eylesin, Kudüs’ün, Mescidi Aksa’nın, Filistin’in ve bütün İslam aleminin Siyonist zulmünden kurtulmasına vesile eylesin inşallah.” diye konuştu.

 

“Tamamen reddediyoruz”

 

Türk hükümetine, STK’lara ve Türk halkına teşekkür eden Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, “Hepsi İslam dünyasından Trump ve Netanyahu planına takip ediyoruz. Başta değerli dostum Fatih Erbakan’a diğer partilere, STK'lara ve tüm Türk halkına bu plana karşı duruşlarından bu cesur duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu planı reddetmemiz barışı reddetmemiz anlamına gelmiyor. Çünkü karşı tarafı yok sayan bu plan barış getirmeyecektir. Adaletli değildir. Bu planı reddetmemiz için yüzlerce sebebimiz var. Bu plana göre İsrail'in bir Yahudi devleti olarak tanımamızı ve Kudüs'ü de onların başkenti olarak kabul etmemizi istiyorlar. Tamamen reddediyoruz. Bu plan Yahudilere Mescidi Aksa’da ibadet etme hakkı tanıyor. Böylece Aksa'yı mekan ve zaman olarak bölmeyi tasarlıyorlar Halbuki Mescidi Aksa Müslümanlarındır. Aksa ilk kıblemizdir. 3’üncü Haremi Şerifimizdir. Bu plan ile 1948 yılında soykırım tehlikesi sebebiyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan mültecilerimizin Filistin'e dönüş kapıları kapatılıyor. Bunlar bu işgal planını kabul etmememizin yüzlerce nedenden sadece birkaçıdır. Biz şunu düşünüyoruz Allah bizi Filistinliler olarak Mescidi Aksa'nın koruyucuları olarak onurlu kılmıştır. Biz Kudüs'ün ve İslam'ın kutsallarını korumakla mükellefiz. Buradan Filistin halkına sesleniyorum. Direnişe devam edin Türk halkı sizinledir. Zafer birlik olursa muhakkak gelecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Gebiç: “Siyonizm hedefine ulaşamayacak”

 

Mitingin ardından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç de “Trump ve Netanyahu tarafından açıklanan sözde ‘Yüzyılın Planı’, Milli Görüş’ün haklılığını, ferasetini bir kez daha göstermiştir. Biz Milli Görüş olarak 50 yıldan beri; ABD’nin arkasındaki görünmez gücün Siyonizm olduğunu, ABD’de Siyonizm’in onayı olmadan ‘başkan adayı’ olmanın mümkün olmadığını ifade ediyoruz. Ayrıca 50 yıldan beri Dünya Siyonizm’inin ve Siyonist İsrail Devleti’nin amaçlarını ve hedeflerini tek tek açıklayarak tüm insanlığa en önemli uyarı vazifesini yapıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı Trump ve Netanyahu’nun değil, ancak ve ancak Filistinlilerindir. İşgalci İsrail Devleti’nin asıl hedefi olan 'Büyük İsrail' yolunda attığı bu adımlar asla kabul edilemez! ​Biz Türkiye’nin öncülüğünde İslam âlemi olarak; hep birlikte ortak hareket edip, stratejik zenginliklerimizi zulme karşı 'yaptırım gücü' olarak kullanmadan, Batıdan bağımsız savunma sanayimizi kurmadan, savunma teknolojilerimizi kendimiz geliştirmeden, kendi bağımsız bankacılık ve finans sistemimizi kurmadan, Amerikan dolarının dünyadaki hakimiyetini ortadan kaldırmadan, Mescid-i Aksa’yı da, Kudüs’ü de, Filistin’i de kurtaramayız. Tüm bu adımların atılmasını sağlamak da öncelikle Türkiye’nin görevidir. Aziz milletimiz var olduğu müddetçe, Milli Görüş var olduğu müddetçe, Siyonizm hedefine ulaşamayacaktır.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Yeniden Refah Partisi Kudüs Ziver Gebiç
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›