Müze çalışmaları incelendi

Turizmin gelişmesi açısından ilimizdeki müzelerin sayısını artırmak adına yeni dönem için projeler hazırladıklarını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Müze Tasarımcısı Nadir Mutluer ile birlikte incelemelerde bulundu.
Bu haber 2020-02-10 15:24:45 eklenmiş ve 163 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilimize gelen Müze Tasarımcısı Nadir Mutluer ile yeni dönem projeleri arasında yer alan Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi ile restorasyon çalışmaları yapılacak olan Kemal Samancıoğlu Müzesi’nde incelemede bulundu.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, daire müdürleri ve teknik personelinde hazır bulunduğu incelemelerde, yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Bir toplumun, kültürü, yaşayış biçimi, ekonomik ve bilimsel faaliyetleri gibi birçok konuda bilgiler veren müzeler il turizmi açısından da büyük önem arz etmektedir. Bartın Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ederek 2018 yılında ilimize Kent Müzesini kazandırdık. Bu yıl 2. yaşını kutlayan müzemizde bugüne kadar 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Ulaşmış olduğumuz bu sayı ve aldığımız güzel yorumlar bizleri çok mutlu etti. Turizmin gelişmesi açısından da çok önemli bulduğumuz müzelerin sayısını artırmak adına da yeni dönem için projeler hazırladık. Bu projelerimizden bir tanesi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesidir. Turgut Işık Caddesi’nde bulunan Belediyemize ait 4 katlı binamızda hayata geçirmek istediğimiz bu projemizin çalışmalarına başladık. Daha önce Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak kullanılan binamızı boşaltarak tadilat çalışmalarına başladık. Daha önce Kent Müzesi yapımında birlikte çalıştığımız Müze Tasarımcısı Nadir Mutluer ile de bina içinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bu projemizin yanı sıra mevcut müzelerimizden olan Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi’nde de restorasyon ve çevre düzenlemesi yaparak çok daha etkin ve güzel bir hale getireceğiz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Kemal Samancıoğlu Müzesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›