TSO Başkanı Balık, TOBB’daydı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Toplantısına katıldı.
Bu haber 2020-02-10 15:16:47 eklenmiş ve 303 kez görüntülenmiştir.

 

Aydın Geçgen

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla ayrı ayrı toplandı.

 

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen toplantıya, komisyon üyelerinin yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil ve TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş da katılım sağladı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık da üyesi ve raportörü olduğu Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katıldı. 

 

Toplantıda, Mali ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2019 Yılı Ekonomik Raporu” ayrıntılı bir şekilde incelendi.  

 

Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında yapılan genel değerlendirmelerden sonra gayri safi yurtiçi hasıla, sektörel gelişmeler, yatırımlar, enflasyon, para, banka, sermaye piyasası, kamu maliyesi, döviz kurları, dış ticaret, ödemeler dengesi, uluslararası doğrudan yatırım ve dış borçlar gibi temel ekonomik göstergeler ile nüfus, eğitim, sağlık ve çalışma hayatına (istihdam ve ücretlere) ilişkin sosyal göstergeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Komisyon, Raporda 2019 yılında Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerin objektif bir şekilde değerlendirildiği konusunda görüş birliğine vardı. 

 

Komisyon toplantısı, üyelerin bulundukları illerdeki ekonomik duruma ve yaşanan sorunlara ilişkin açıklamaları ve Türkiye ekonomisindeki güncel ekonomik ve sosyal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmasıyla sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın TSO Halil Balık TOBB
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›