Bir tarihi değer daha gün yüzüne çıkacak

Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan Kültür Yolu Haritasının içerisinde yer alan Aya Nikolas Kilisesi’nin restorasyon çalışması için incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, tarihi Aya Nikolas Kilisesi’nin dış cephe restorasyonu yapıldıktan sonra çevre sokakları tarihi bina ile eşgüdümlü düzenlenerek turizme kazandırılacağını ifade etti.
Bu haber 2020-02-08 14:31:06 eklenmiş ve 154 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan Kültür Yolu Haritasının içerisinde yer alan Aya Nikolas Kilisesi’nin restorasyon çalışması için incelemelerde bulunuldu.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, daire müdürleri ve Müze Tasarımcısı Nadir Mutluer’in katıldığı incelemede, yapılacak olan restorasyon çalışması hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Yeni dönem projelerimizden olan Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası Projesinin 1. aşaması olan kültür haritasının basımını gerçekleştirerek dağıtımına başladık. Kültür Haritamızın içerisinde yer alan ve ilimiz tarihi açısında büyük önem arz eden kilise binası daha önceki yıllarda santral binası olarak kullanılmış ve halen Bartın Belediyesi Sanat Evi olarak hizmet vermektedir. Restorasyon çalışmalarının başlaması için yaptığımız incelemeler sonrasında tarihi Aya Nikolas Kilisesi’nin dış cephe restorasyonu yapılarak, çevre sokakları tarihi bina ile eşgüdümlü düzenlenerek turizme kazandırılacak. Bartın Belediyesi olarak kültürel miraslarımızın çeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi amacıyla gereken tüm çalışmaları sürdürüyoruz. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ele alarak turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızdan olan Kültür Yolu Haritamızda bu çalışmaların birinci aşaması niteliğindedir. Tarihi Kentler Birliği Üyesi olan güzel Bartın’ımızın, tarihi, mimari dokusu ve sahip olduğu zenginlikleriyle en iyi şekilde tanıtımını yapmaya ve ilimiz turizmine katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›