Bartın Gazeteciler Derneği’nde Hacı Bulut dönemi

Bartın Gazeteciler Derneği Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Yapılan kongrede tek liste ile seçime giden Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut Bartın Gazeteciler Derneği Başkanlığına seçildi.
Bu haber 2020-02-08 14:26:12 eklenmiş ve 475 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın Gazeteciler Derneği Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bartın TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede eski Başkan Güngör Yavuzaslan aday olmazken seçime tek liste ile giden Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut oy birliği ile Bartın Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevine seçildi.

 

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği kongrede birlik ve beraberlik mesajları verilirken eski Başkan Güngör Yavuzaslan iş yoğunluğu ve diğer dernek faaliyetleri dolayısıyla yeniden aday olmayacağını duyurdu.        

Kongrenin Divan Başkanlığını Güngör Demirci yaparken divan üyeliklerine  ise Ekrem Altunok ve Rasih Karakaş seçildi.

 

“Her zaman bir ve beraberiz”

 

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Gazeteciler Derneği eski Başkanı Güngör Yavuzaslan, iş yoğunluğu dolayısıyla kongrede aday olmadığını duyururken derneğin üyesi olmaya devam edeceğini ve göreve gelen yönetime her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Yavuzaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“2007 yılının Mart ayında Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı seçildim. Yaklaşık olarak 13 yıl. Bir bayrak değişiminin iyi olacağını düşündüm. Çünkü İstanbul merkezli Kerkük, Irak, Suriye ve yakında Libya olacak gidiş gelişlerim çok oldu. Bartın Gazeteciler Derneği en fazla üyeye sahip olan bir marka cemiyet. Burada hepimiz üyeyiz ve bundan sonrada üyeliğimiz devam edecek. Derneğimizin sahibi üyelerimizdir. Çünkü biz bir aileyiz. Doğumdan ölüme kadar birlikteyiz. Ben aday olmayacağım. Yönetim kurulu ve gazeteci arkadaşlarımızla istişarelerde bulundum. Bartın Gazeteciler Derneği’nin daha ileriye gitmesi daha güzel işler yapması için aday değilim. Bunu da yönetim kurulumuzla paylaştım. Aktif ya da meslekle özdeşleşmiş insanların bu dernek altında olmasını istiyorum. Tüm Bartın’a buradan birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyorum. Her zaman bir ve beraberiz.”

 

Bulut: “Hep beraber bu derneği toparlamaya çalışacağız”

 

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı seçilen Hacı Bulut ise yaptığı konuşmada bayrağı devir aldıkları yerden daha yükseklere taşıyacaklarını belirterek yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek “Güngör Yavuzaslan’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yine hep beraber bu derneği toparlamaya çalışacağız. İlk olarak yapmak istediğimiz yönetim organları olarak sık sık toplantı yaparak yine bu şekilde tüm hazirunun katılımı ile seçim olmadan bir araya geleceğiz. Hedeflerimiz mesleki dayanışmamızı geliştirmek olacak. Bu dayanışmayı artıracağız. Bir kez daha tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Kesinlikle birlik ve beraberliğimizi bozmamız lazım.” dedi.

 

 

Yapılan kongrede ayrıca Araştırmacı Yazar Erkan Aşçıoğlu, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok ile BTV ve TRT Muhabiri Bülent Bostancı tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

 

Kongre sonunda ise önceki yönetimin raporları okunarak ibra edildi. Son olarak ise oy birliği ile Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut, Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevine seçildi. Kongre hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Gazeteciler Cemiyeti Hacı Hasan Bulut
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›