13 madde görüşülerek karara bağlandı

Şubat ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanan Bartın Belediye Meclisi, 13 maddeyi görüşerek karara bağladı.
Bu haber 2020-02-08 14:24:37 eklenmiş ve 216 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda toplanan Meclis Üyeleri, gündeminde yer alan 13 maddeyi görüşerek karara bağladı.

 

Yoklama ile başlayan toplantı gündemin birinci maddesi olan Bartın Belediyesi’ne ait 2018 Mali Yılı Sayıştay Denetim Raporunun okunarak, bilgi verilmesi ile devam etti. Madde Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle kabul edildi.

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Kırtepe Mahallesi, tapuda 16 pafta, 13 ada, 7 parselde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait olan binanın “Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi” olarak kullanılması için gerekli kararın alınması talebi görüşüldü. Madde yine Meclis Üyeleri’nin oy bitliğiyle kabul edildi.

 

Ardından da gündemin üçüncü maddesinde ise memur kadro değişiklik talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

 

Gündemin dördüncü maddesinde ise Kutlubeyyazıcılar Köyü, tapuda 125 ada, 273, 274 ve 275 parsel no lu taşınmazlarda hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği – İlavesi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği – İlavesinin onayı talebi görüşüldü. Madde  İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Gündemin beşinci maddesinde ise Yoldan ihdas sonrası oluşan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait ait Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1077 ada, 13 nolu parselin satış talebi, altıncı gündem maddesinde ise Balamba Mahallesi, tapuda 702 ada, 363 parsel nolu taşınmaz üzerinde hazırlanan Akaryakıt Dolum ve LPG İstasyonu amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi İmar Komisyonuna havale edildi.

 

 

Yedinci gündem maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Harcırah bedelinin belirlenmesi talebi ise kabul edildi. Hacırah bedeli 42 lira olarak belirlendi.

 

Gündemin sekizinci maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi görüşüldü. Madde Komisyon Raporu doğrultusunda kabul edildi.

 

Zabıta ve İtfaiye personeli için 358 TL fazla mesai ücreti

 

Dokuzuncu gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi Zabıta Personeline 2020 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti belirlenmesi talebi görüşüldü. Madde kabul edildi. Onuncu gündem maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi İtfaiye Personeline 2020 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti belirlenmesi talebi görüşüldü. Madde kabul edildi. 2020 yılı için Zabıta ve İtfaiye personeli için 358 TL fazla mesai ücreti ödenecek.

 

“Kahveciler Sokak” olarak kaldı

 

On birinci gündem maddesinde ise Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Şiremirçavuş Mahallesine kayıtlı bulunan “Kahveciler Sokak” isminin “Kadun Ana Sokak” olarak değiştirilmesi talebi görüşüldü. Komisyonca yapılan görüşmede isim değişikliği yapılmamasına karar verilirken Meclis Üyeleri de komisyon raporunu kabul etti. Yani Şiremirçavuş Mahallesine kayıtlı bulunan “Kahveciler Sokak” isminin “Kadun Ana Sokak” olarak değiştirilmesi talebi kabul edilmedi.

On ikinci gündem maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1312 ada, 4, 5 ve 10 parsel nolu taşınmazlarda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yazısı ve ekindeki inceleme raporunun değerlendirilerek karar alınması talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Evliya Çelebi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Bartın Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanması talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

Toplantı bir sonraki meclis toplantısının 6 Mart Cuma günü saat 16.00’da yapılması kararının alınması ile sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Meclisi Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›