Bartın’da 2019’da yürütülen projeler açıklandı

Bartın Valiliği, 2019’da Bartın’da yürütülen kamu yatırımlarını kamuoyuyla paylaştı. Valilik, bir kısmı biten bir kısmı da devam eden projeleri kurum kurum açıklarken kurumlar arasında en çok proje yürüten kurum İl Özel İdaresi oldu. Ulaşımdan eğitime, sağlıktan tarıma birçok alanda proje yürüten Özel İdare tam 108 projede çalışma gerçekleştirdi. İşte 2019’da Bartın’da yürütülen projeler!
Bu haber 2020-02-07 15:29:36 eklenmiş ve 667 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlünce 2019 yılında Bartın’da 2 proje yürütüldü. Yürütülen Bartın İli Kadastro Bilgilerinin Güncellenmesi projesi geçen yıl tamamlanırken Bartın ili ve ilçelerinde 163 birimde yürütülen 2/B çalışmaları ise devam eden projeler arasında oldu. Bu projenin yüzde 63’ü tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığınca 10. Bölge Müdürlüğünce yürütülen Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi de yine tamamlanan projeler arasında yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünce yürütülen 2 projede çalışmalar devam etti. Tekkeönü Balıkçı Barınağı Etüt Proje işlerinin yüzde 90’ı, Amasra Limanı Mendirek Onarımı Projesinin de yüzde 13’ü tamamlandı.

 

Bartın-Safranbolu heyelan önleme çalışmalarına başlanmadı

 

2019 yılında Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce 12 proje yürütüldü. Bartın-Çaycuma (Devrek-Zonguldak) ayrım yolu çalışmalarında proje çalışmaları devam ederken Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolunda çalışmalar devam etti. Bu yolun yüzde 56’sı tamamlandı. Bartın-Safranbolu yolu projesinin de proje çalışmaları devam etti. Kirazlıkköprü Barajında baraj gölü altında kalan yolların yerine yapılacak yol çalışmaları da 2019’da devam etti. Bartın-Safranbolu heyelan önleme çalışmalarına ise 2019’da başlanmadı. Bartın-Çaycuma ayrımı Kozcağız yolu çalışmaları da devam etti. Bu yolun 2019’da yüzde 9’u tamamlandı. Çaycuma-Perşembe-Kozcağız yolu geçen yıl tamamen bitti. Eski projesi onaylı olan Ulus-Pınarbaşı-Azdavay-Ağlı yolunun yüzde 80’i tamamlandı. Kozcağız-Kumluca (Bartın-Safranbolu) ayrım yolunun kılavuz plan çalışmaları devam ederken bu yolun yüzde 40’ı tamamlandı. Devam eden Bartın-Arıt-Aydınlar yolunun yüzde 41’i tamamlanırken yine devam eden Bartın-Amasra İlçesi Kemerdere Köprüsündeki restorasyon çalışmalarının yüzde 23’ü bitti. Devam eden (Karabük-Yenice) ayrımı Kozcağız Yolunda da kamulaştırma çalışmaları sürdürüldü.

 

2019’da tamamlanan tek sağlık yatırımı Zafer ASM oldu

 

Sağlık İl Müdürlüğünce 2019 yılında Bartın’da 7 proje yürütüldü. Bu projelerin durumuna bakıldığında ise Kemer 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde yer teslimi yapıldı. Çalışmaları devam eden Sağlı Yaşam Merkezinin yüzde 10’u tamamlandı. Yatırım programında yer alan Kutlubeytabaklar 112 Acil Sağlık İstasyonu projesine başlanmazken 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesinde çalışmalar devam etti. Hastanenin şuana kadar yüzde 21’inde fiziki gerçekleşme sağlandı. Yatırım programında yer alan 8 hekimli  ve 112 acil sağlık hizmetlerine sahip olacak olan Tuna Aile Sağlığı Merkezi Projesi ve Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi de başlanmayan projelerden oldu. 2019’da tamamlanan tek sağlık yatırımı Zafer Aile Sağlığı Merkezi oldu. Merkezin geçici kabulü yapıldı.

 

Yeni adliye sarayının yüzde 87’si tamamlandı

 

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yeni adliye binası projesinin de 2019’da yüzde 87’si tamamlanmış hale geldi.

TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğünce Bartın’da yürütülen 7 enerji projesinden Bartın OSB projesinin yüzde 65’i, Yeniçates-Bartın enerji yenileme çalışmalarının da yüzde 86’sı tamamlandı. Bartın2 TM Tevsiat, Bartın 380 ASB-Akçakoca, Kastamonu 380 OSB-Bartın OSB, Bartın OSB irtibat hatları ve HEMA TM Tevsiat projeleri de devam eden çalışmalardan oldu.

 

Atatürk Stadyumu’nda doğalgaz dönüşümü tamam

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 2019’da yürütülen 2 projeden biri olan KYK Bartın 1000 kişilik öğrenci yurdu inşaatı çalışmaları devam etti. Yurdun yüzde 48’i biterken Atatürk Stadyumunun doğalgaz dönüşümünü de tamamen bitti.

 

Küre Dağlarında 4 proje yürütüldü

 

Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünce 2019’da Bartın’da 4 proje yürütüldü. Kemerli Mağarası Deliklikaya Manzara Seyir Noktası ve Bağlantı Yolu, ziyaretçi merkezi taş duvar panel çit ve yol yapımı, Karadere Vadisi tur güzergahı  ve ziyaretçi merkezleri bakım onarımı tamamlandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen 4 proje de tamamlanan projelerden oldu. Emniyet Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçe hizmet binaları deprem tahkikleri, Potbaşı 20 daire ve geçen 100 daireli lojmanları deprem tahkikleri, Ulus İlçe Emniyet Amirliği  2 ve 3 nolu dairelerin hizmet binası dönüşümü ve Kemer Polis Merkezi amirliği bodrum kat onarımları biten projeler oldu.

 

Orman Bölge Müdürlüğünce 7 proje tamamlandı

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 2019’da Bartın’da yürütülen  projeden 8 projeden 7’si biterken 1’i de devam etti. Orman amanejman ve orman köyleri etüt projesi, fidan üretim projesi, orman koruma be yangınla mücadele, orman işletmecilik projesi, ormanların geliştirilmesi projesi, orman köylerinin kalkındırılması destekleme projesi ve ormanların bakımı ve geliştirilmesi projesi tamamlanan projelerden olurken orman kadastrosu ve tescil projesi de devam etti. Bu projenin yüzde 69’u tamamlandı.

 

Üniversitede projeler yükselmeye devam ediyor

 

Bartın Üniversitesince 2019’da 6 proje yürütüldü. Bu projelerden çeşitli işlerin etüt projesi, yayın alımı, muhtelif işler ve üniversite bilgi yönetim sistemi tamamlanırken derslik ve merkezi birimler projesi içerisinde yer alan kütüphane binası, öğrenci yaşam merkezi, rektörlük binası, laboratuvar binası ve merkezi derslik projeleri devam eden projelerden oldu. Kütüphane binasının yüzde 95’i, öğrenci yaşam merkezinin yüzde 97’si, rektörlük binasının yüzde 49’u ve laboratuvar binasının yüzde 6’sı ve merkezi derslik binasının da yüzde 61’i tamamlandı. Kampüs altyapı çalışmaları projesinin ise 2020 yılında yatırım programında projeye yer verilip verilmeyeceği netleşmesi beklendi.

 

Kozcağız Barajının yüzde 90’ı tamamlandı

 

İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürlüğünce de 2019’da Bartın’da 4 proje yürütüldü.  Abdipaşa (Bartın) kanalizasyon şebekesi, Abdipaşa Belediyesi cadde ve meydan düzenlemesi 1. ve 2. Kısım, Ulus Belediyesi sıcak karışım asfalt yol kaplaması tamamlanan projelerden oldu. Bartın DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce ise geçen yıl Bartın’da 39 proje yürütüldü. Bu projelerden birçoğu devam ederken bazı projelerde ihale aşamasında yer aldı.

 

Kirazlıkköprü Barajı ikmalinin geçici kabulü yapıldı. Kirazlıkköprü sulamasının ihalesi henüz yapılmadı. Kirazlıkköprü Barajı ve HES ikmalinin geçici kabulü yapıldı. Kozcağız Barajında çalışmalar devam ederken barajın yüzde 90’ı tamamlandı. Kozcağız Barajı muhtelif işleri ise ihale aşamasında yer aldı. Bartın Irmağı ıslahı ve yan kolları projesi de ihale aşamasında olan projelerden oldu.

 

TOKİ Köprüsü bitmek üzere

 

Bartın Irmağı bir diğer adıyla TOKİ Köprüsünde çalışmalar devam ederken köprüdeki çalışmalar son nokta geldi. Bartın Irmağı ve yan kolları ıslahında projenin ihalesi yapılmadığından kamulaştırma çalışmaları başlamadı. Kışla Sel Kapanında çalışmalar devam ederken sel kapanının yüzde 96’sı tamamlandı. Bartın-Kozcağız projesinde devam eden çalışmalar yüzde 51 seviyesinde tamamlandı. Bartın-Kirazlıkköprü projesinde devam eden çalışmaların da yüzde 84’ü tamamlandı. Bartın Kurucaşile Aydoğmuş Göleti ve sulaması ihale aşamasındaki projelerden olurken Bartın Ulus Eldeş Göleti ve sulamasında çalışmalar devam etti. Göletin yüzde 80’i tamamlanırken rölakasyon yolu sanat yapıları ve yol üst yapı çalışmalarının henüz ihalesi yapılmadı. Bartın taşkın köprüleri yapımında iş tasfiye edildi. Bartın Amasra Göçkün, Göçkündemirci, Yahyayazıcılar, Kalaycı, Cumayanı, Esenler ve Acarlar grup köyleri büyük dere çalışmasında çalışmalar devam ederken işin yüzde 25’i tamamlandı.

 

Köylerdeki ıslah çalışmaları devam ediyor

 

Sütlüce Köyü Cafal Deresi devam eden çalışmaların yüzde 70’i biterken Karasu Köyü Karasu Deresindeki çalışmalar bitti ve işin geçici kabulü yapıldı. Kızılelma ve Akbaba Köyleri Çıvgınlar Deresinde devam eden çalışmalar ise yüzde 60 seviyesine geldi. Budakdüzü Kutlubeydemirci Köyleri 1 ve 2 nolu Kuru derelerde çalışmalar devam etti. Bu çalışmalar da yüzde 70 seviyesine geldi. Amasra İnpiri ve Makaracı Köylerinde devam eden çalışmalar da yüzde 5 seviyesinde yer aldı. Ulus Abdipaşa Beldesi Derecik Mahallesi Kavlak Deresi Yenimahalle Kuzluk Deresindeki çalışmalar da devam etti. Buradaki çalışmada yüzde 42 seviyesine gelinirken Uzunöz Köyü Karaçay’daki çalışmalarda yüzde 25 seviyesinde devam etti. Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Derelerinde devam eden çalışmalar ise seviyesine geldi. Devam eden bir diğer çalışmada Amasra Göçkündemirci Köyü olurken Epçiler Köyü Atak Deresi ile Aşağı Mahallesi Acısu ve Acıelma Tarlası Derelerindeki çalışmalarda devam eden işlerden oldu.

 

DSİ tarafından Bartın’da yürütülen ve devam eden diğer çalışmalar arasında da Kurucaşile İlçesi Ovatekkeönü Köyü, Kurucaşile İlçesi Ovatekkeönü Köyü Tekke Deresi Yukarı Havza Islahı Tersip Bendi ve Islah Sekisi yapımı, Uzunöz Köyü Karaçay Deresi yukarı havza ıslahı tersip bendi ve ıslah sekisi yapımı, Kirazlıkköprü Barajı sulama projesi, Kozcağız Barajı sulama projesi, taşkın tesisleri kati proje yapımı 1. ve 2. Kısım, yukarı havza ıslah projesi, içme suyu tesisleri proje teknik rapor hazırlanması, 233. Şube Bina tesisleri onarımı, 233. Şube taşkın ve kurutma tesisleri onarımı, Ulus Ilındır Göleti planlama raporu hazırlanması, Bartın dereleri taşkın  ve rus kontrolü 5. Kısım istikşaf raporu hazırlanması ve Kozcağız Barajı müşavirlik hizmet alımı projeleri yer aldı.

 

Yol çalışmaları aralıksız devam etti

 

İl Özel İdaresince Bartın’da geçtiğimiz yıl tam 108 proje yürütüldü. Ağız ve Diş Hastanesi Çevre Düzenlemesi İşi, Devlet hastanesi Acil Girişi ve Travma Odası bakım onarımı, Kumluca 112  İstasyonu merkez onarımı, 1. Kat sathi kaplama asfalt, sıcak asfalt, asfalt bakım onarım yama, grup köy yolu genişletme çalışmaları, tabi malzemeleri stabilize, fillerli stabilize yol yapımı, fillerli bakım onarım, ıslak beton yol yapımı, parke taş yol yapımı, kuru beton yol yapımı, karla mücadele, İnkumu yolu heyelandan bozulan yolların yapım işi, Gürpınar-Kışla-Doğaşı grup yolu, Akçalı-Kabagöz-Tabanözü-Epçiler-Hasanlar-Alibaş-Fırınlı-Sipahiler, Şahin-Kayacılar grup yolu, Dırazlar-Bedil-Uluköy-Şabankadı-Ellibaş grup yolu, Akçamescit-Yeğenli-Akağaç-Mekeçler-Kurtköy OSB grup yolu, Çaybükü-Akıncılar-Karahüseyinli-Başoğlu-Hacıhatipoğlu-Akmanlar grup yolu, Sütlüca-Akağaç grup yolu, Hıdırlar-Yeşilyurt-Hocaoğlu-Hasanefendi-Ecikler-Celilbeyoğlu yolu, Aşağıdere-Eyüpoğlu-Karşıyaka-Eskiemirler grup yolu, Kutlubeytabaklar-Ahmetpaşa-Çakırömerağa grup yolu, Şahne-Çakırdemirci-Ulugeçitkadı-Gözpınar-Beşköprü-Arıönü yolu, Terkehatipler-Terkehaliler grup yolu, Şiremirtabaklar-Çakırkadı-Ulugeçitkadı-Ulugeçitambarcı yolları, Akbaba-Küçükkızılkum-Hatipler-Arıönü grup yolu, Şahne-Çakırdemirci-Ulugeçitkadı-Gözpınar-Beşköprü-Arıönü yolu, Şiremirtabaklar-Çakırkadı-Ulugeçitkadı-Ulugeçitambarcı yolu, Dallıca-Kocareis-Akgöz-Topluca-Karasu grup yolu, Makaracı-İnciğez grup yolu, İnpiri-Makaracı-Saraydüzü grup yolu, Yahyazıcılar-Esenler-Acarlar grup yolu, Ovatekkeönü-Çayaltı-Kavaklı-Aydoğmuş grup yolu, Dizlermezeci-Paşalılar-Sarıderesi grup yolu, Konak-Doğan-Konuklu-Bağdatlı-Kızıllar grup yolu, Yılanlar-Çubuklu-Gökdere grup yolu, Bahçecik-Kalecik-Üçsaray grup yolu, Buğurlar-Kayabaşı-Karakışla-Dorucaşahince grup yolu, Eldeş-Esenler-Güneyören grup yolu, Aşağıçerçi-Alpı-Karahasan-Çerde-Aşağıdere grup  yolu, Buğurlar-Kayabaşı-Karakışla-Dorucaşahince grup yolu, Hasanören-Isırganlı-Elmacık grup yolu, Çavuş grup yolu orta mahalle, Düzköy Dereli grup yolu, Alpı köy içi parke taşı yol yapımı projeleri ulaştırma alanında yapılan çalışmalar oldu.

 

Amasra Hamamı restore edilecek

 

Özel İdare bunun dışında geçen yıl, sahillerde cankurtaran hizmetlerinin verilmesi, Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi ek kat yapımı, Huzurevi 1. ve 2. Etap onarımı, Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi bakım ve onarımı, Çocuk Evleri güvenlik kulübesi yapımı, Bakrazboz Köyü kanalizasyon yapımı, sahil ve mesire yerleri düzenlemesi, Ulus Ulukaya kanalizasyon tesisi yapımı, KYK kız yurdu ve Bartın Üniversitesi Yazıcılar kampüsü ile kampüs civarındaki köylerin içme suyu projesi, Uzunöz Köyü kanalizasyon tesisi, Kutlubeytabaklar Köyü atıksu arıtma tesisi, Karasu Köyü kanalizasyon tesisi, Ağaköy Köyü kanalizasyon tesisi, Şenyut-Kapısuyu kanalizasyon tesisi, Kurucaşile Belediyesi balıkçı barınağı atıksu arıtma tesisi, çöp konteynırı alımı, sahil köylerine Sıfır Atık Projesi uygulaması, sahillere WC alımı, şehit mezarlarının bakım ve onarımı, Güllü Aydın Yöresel Sergi Evinini düzenlenmesi, yüzer iskele, Valilik hizmet binası kapalı tip engelli asansörü ve  platformu yapım işi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binası onarımı, Hükümet Binası onarımı, Jandarma Alay Komutanlığı içerisinde çevre düzenleme ve asfalt yapımı, İl Milli Eğitim binası onarımı, Kültür Merkezi onarımı, 1/1000 koruma amaçlı imar planı, uygulama imar planı yapımı, halihazır harita yapımı, imar planlı alanlara 18 uygulamaları, imar planlarına esas jeolojik etüt hazırlanması, kültür varlıklarını koruma hizmetleri, Amasra Hamamı kamulaştırma restorasyon projeleri hazırlatılması, Göçkündermirci doğal sit alanı koruma amaçlı imar planı hazırlatılması, Çakraz havzası imar planı hazırlatılması, merkez hizmet binası onarımı, lojmanların bakım ve onarımı gibi çalışmaları da yaptı.

 

Okul ve futbol sahası onarımları da yapıldı

 

Özel İdare bunun dışında 2019’da Bartın’da vali konağı bakım ve onarımı, makine teçkizat bakım ve onarımı, yolcu bekleme durağı ve bank alımı, park, bahçe ve idareye ait binaların çevre düzenlemesi, Geçici Hayvan Bakımevi, Hayvan Pazarı kurulumu, meyveciliği geliştirme, yem bitkileri ve hayvancılığı geliştirme, deneme demotarasyon organik tarımı geliştirme, laboratuvar gereçleri alımı, Kumluca YİBO ortaokulu deprem güçlendirme ve onarım işi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkımı, Cumhuriyet Lisesi onarımı, Şehit Ahmet Seçen Rehberlik ve Araştırma Merkezi onarımı, Amasra ÇPL onarımı, aile içi şiddet ve istismar içerikli eğitim verilmesi, Karahüseyinli Köyü futbol sahası düzenlenmesi, Serdar Köyü futbol sahası düzenlemesi, Zafer Köyü futbol sahası düzenlemesi, Amasra futbol sahası hakem ve soyunma odalı tribün yapımı ve çevre düzenleme işi ve Kuşkayası Yol Anıtı ile karayolu arasındaki merdivenlerin onarımı çalışmalarını da yürüttü.

 

Milli Eğitimden 77 proje

 

Milli Eğitim Müdürlüğü de geçen yıl il genelinde tam 77 proje yürüttü. İl Özel İdaresiyle birlikte bu çalışmaları yapan Müdürlük, Ömertepesi Ortaokulu, Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu, Fatih Ortaokulu, Ahmetler İlkokulu, Vali Tevik Başar Ortaokulu, Hendekyanı Ortaokulu, Kozcağız İlkokulu, Ulus İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu ve İlkokulu, Serdar İlkokulu, Gerişkatırcı İlkokulu, Sipahiler Şehit Gürdal Çakır Ortaokulu, Çanakçılar Oraokulu, Kaleşah İlkokulu, Sütlüce İlkokulu, Kurucaşile Anaokulu, Hacıosmanoğlu İlkokulu, Yuva Anaokulu, Kozcağız Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Karainler İlkokulu, Arıt YİBO, Nene Hatun Kız İmamhatip Lisesi ve pansiyonu, Amasra ÇPL yurt binası, Kozcağız ÇPL, Halk Eğitim Merkezi, Ellibaş Ortaokulu, İnönü İlkokulu, 23 Nisan Anaokulu, Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi, İstiklal İlkokulu, Akçalı İlkokulu, Ulus 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Amasra İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Telli İlkokulu, Gökkuşağı Anaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Kızılelma Ortaokulu, Şiremirçavuş İlkokulu, Akpınar İlkokulu, Amasra Turizm Otelcilik Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi, İMKB Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Gürgenpınarı İlkokulu, Epçiler Ortaokulu, Uğurlar İlkokulu, Hasandede İlkokulu, Kurucaşile Ortaokulu, Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu, Karahüseyinli İlkokulu, Köksal Toptan Anadolu Lisesi Şerife Bacı Kız Meslek Lisesi, Şehit Musa Aytar Meslek Lisesi, Lütfullah Kocabaş Mesleki Eğitim Merkezi, Kızılelma ÇPL, Kurucaşile ÇPL, Haymeana Mesleki ve Anadolu Lisesi, Turgut Işık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Şehit Mustafa Yaman Anadolu Lisesi, Ulus Halk Eğitim Merkezi, Abdipaşa ÇPL, Gözpınar İlkokulu, Ahmetler Ortaokulu, Geriş İlkokulu, Umut Özel Eğitim Okulu, Terkehaliller İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Karainler-Hıdırlar- ve Kabagöz İlkokulu, Budakdüzü İlkokulu, Kozcağız Anaokulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi inşaatı çalışmalarını takip etti. 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği proje
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›