Dağdeviren, göreve iade edildi!

Kamuoyunda “orman yolsuzluğu” olarak bilinen davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Dağdeviren hakkında göreve iade kararı verildi.
Bu haber 2020-02-06 15:10:59 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın’ın Ulus ilçesinde Ulus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan ormanlarda usulsüz kesim yapıldığına ilişkin iddialar üzerine jandarma ekiplerince yapılan operasyonda ilk olarak Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren ve müdürlük çalışanlarının ifadelerine başvurulmuştu.

 

Operasyon kapsamında taşıma yapan bazı kamyonlar  mühürlenmiş ve müfettişlerin haftalar süren incelemeleri sonrasında soruşturma adli makamlara intikal ettirilmişti.

 

Ulus Adliyesi’nde görülmeye başlanan, kamuoyunda ‘Orman Yolsuzluğu’ olarak bilinen mahkemenin ilk celsesinde aralarında Ulus İşletme eski Müdürü Mustafa Dağdeviren’in de yer aldığı 6 kişinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

 

Tutuklananlar arasında İşletme Müdürünün yanı sıra Abdipaşa Orman İşletme Şefi, 1 Orman Muhafaza Memuru ve kesim işi yapan 3 kişi yer almıştı.

 

Bartın Cezaevinde 90 gün tutuklu bulunan Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren, 2019’un son günlerinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dağdeviren birlikte 3 kişi daha tahliye edilirken cezaevi önünde yakınları tarafından karşılanmışlardı.

 

Göreve iade edildi

 

Dağdeviren, hakkında göreve iade kararı verildi. Dağdeviren göreve iade kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde yeni görevine başlayacağını duyuran Dağdeviren, paylaşımında “Nerede Kalmıştık. Orman Genel Müdürlüğünün Göreve İade kararı gereği  Ulus Orman İşletme Müdürlüğünde göreve başlama yazısını tebellüğ ederek çalışmaya başladım ve  Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğündeki yeni görevime başlamak için ayrılışımı yaptım. Bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür eder hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Dava kapsamında biri şef ve biri ormancı olmak üzere iki kişinin tutuklu olarak yargılanmalarına devam ediliyor.

ETİKETLER : Bartın Mustafa Dağdeviren
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›