KKYDP kapsamındaki 8 proje kabul edildi

13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bartın’dan Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilen 8 projenin tamamı kabul edildi. Bakanlıkça kabul edilen projeler kapsamında 4 proje balya makinası, 1 proje balya + silaj makinası, 1 proje silaj makinası, 1 proje defne işleme tesisi (tamamlama projesi), 1 proje 150 koyun kapasiteli çadır ağıl projesine yüzde 50 hibe desteği verilecek.
Bu haber 2020-02-03 09:18:11 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

 

​Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 13. etap ekonomik yatırımlar için yapılan başvurulardan, İl Proje Değerlendirme Komisyonunca uygun olarak değerlendirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan 8 projenin destekleme kapsamına alındığını söyledi.

 

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında kabul edilen projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayram, Bakanlığa gönderilen 8 projenin 8’inin desteklenme kapsamına alındığını ifade ederek “13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında değerlendirilmek üzere 2019 yılında Bakanlığımıza gönderilen yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlar alanındaki 8 projemizin tamamı kabul edildi. Bakanlığımızca kabul edilen projeler; 4 proje balya makinası, 1 proje balya + silaj makinası, 1 proje silaj makinası, 1 proje defne işleme tesisi (tamamlama projesi), 1 proje 150 koyun kapasiteli çadır ağıl projesidir. Söz konusu bu projelerin toplam yatırım tutarı 3 milyon 21 bin 510 TL’dir. Projelerin tamamlanması halinde Bakanlığımızca yatırımcılara toplam 1 milyon 472 bin 755 TL hibe ödemesi yapılacaktır. Bakanlığımızca 2007 yılından beri yürütülmekte olan KKYDP projeleriyle doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda yerel kalkınma  kapasitenin oluşturulması amaçlanmaktadır.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›