135.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldılar

AK Parti Bartın İl Başkan Vekili Göksel Candan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz ve Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir ile birlikte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Genel Merkez’de düzenlenen 135.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada 82 milyon kişinin her birinin gönlüne girmeden, desteğini almadan kendilerini başarıya ulaşmış sayamayacaklarını belirterek “AK Parti bu ülkedeki herkesin partisidir. Bu gerçeği ne derece sandığa yansıtabilirsek o derece işimizi iyi yapmış oluruz. Teşkilatlarımız günün 24 saati, yılın 365 günü bu hedef doğrultusunda çalışmalı, gayret göstermelidir. Cumhur İttifakı'nı daha çok güçlendirmeliyiz. İleriye daha farklı bir şekilde taşımalıyız. İnşallah hep birlikte AK Parti'yi daha da yükseğe çıkartacak, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına adım adım yaklaştıracağız.” dedi.
Bu haber 2020-02-03 09:05:19 eklenmiş ve 235 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Cumhur İttifakı'nı daha çok güçlendirmeliyiz”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti Genişletilmiş 135. İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Bartın İl Başkan Vekili Göksel Candan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir de katıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ülke, millet ve parti için hayırlara vesile olmasını diledi.

 

“Devletimiz tüm kurumları ve görevlileriyle insanlarımızın yardımına koştu”

 

24 Ocak Cuma akşamı Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde hayatını kaybeden 41 vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından hastanelere başvuran bin 607 vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti. Hâlen hastanelerde yedisi yoğun bakımda olmak üzere 48 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayati tehlikesi bulunan depremzede olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde Elazığ ve Malatya yanında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Batman'da toplam 498 binanın yıkıldığını, 4 bin 912 binanın ağır hasarlı, 296 binanın orta hasarlı olduğunu, 5 bin 447 binanın hafif hasar aldığını bildirdi. Özellikle Elazığ merkez, Sivrice ve Maden ilçeleriyle Malatya'nın Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerinde ciddi yıkımlar ortaya çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem haberinin alınmasıyla birlikte üç bakan arkadaşımı anında hemen Elazığ'a gönderdik. Sağ olsunlar gerek İçişleri Bakanım gerek Sağlık Bakanım gerekse Çevre Şehircilik Bakanım anında oraya ulaşarak ve o günden bugüne orada bu çalışmalara hep birlikte müzaheret ettiler ve terk etmediler.” dedi.

Bakanlıkların her birinin kendi görev alanlarıyla ilgili olarak depremden etkilenen vatandaşlara destek olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Başkanvekili ve Genel Başkan yardımcılarının da deprem bölgesinde bulunarak bütün çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de hemen ertesi gün olay yerine giderek çalışmaları bizzat yerinde gördüğünü aktardı.

 

“Bu büyük afetin yaralarını süratli bir şekilde saracağız”

 

Deprem gecesinden beri bölgede bulunan bakanlar ve diğer ekipler başta olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese şahsı ve Türk milleti adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Elazığ ve Malatya'daki arama kurtarma çalışmaları, depremden sonraki 67'nci saatte tamamlandı. Bu hakikaten çok seri, çok yoğun bir çalışmanın sonucunda elde edilmiş neticedir. Yıkılan ve tehlike arz eden binaların enkazları da şu anda süratle kaldırılıyor. Kullanılamayacak durumda olan binalar da en kısa sürede yıkılacak. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, bu büyük afetin yaralarını inşallah süratli bir şekilde saracağız. Kamunun acil durum ödenekleri yanında vatandaşlarımız tarafından toplanan yardımlar da depremin yaralarının sarılması için kullanılmaktadır. Depremde en çok can kaybının yaşandığı Elazığ'ın Mustafapaşa ve Sürsürü mahallelerinden başlayarak bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmasının ilk etabında Elazığ'da 3 bin 850, Malatya'da 2 bin 550 olmak üzere toplam 6 bin 400 yeni konutun süratle yapılarak vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

 

“Deprem kapımızı çalmadan hazırlıklarımızı yapmamız şarttır”

 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü için sadece kira yardımı, kamulaştırma, harç muafiyeti, bina inşaatı gibi işler için 61 milyar liraya yakın bir kaynak kullandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

 

“Riskli alan olarak belirlenen yerlerde de hâlihazırda 60 milyar liralık bir kaynakla yatırımlarımız devam ediyor. Görüldüğü gibi ülkemizi, depreme hazırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Hani sürekli, 'Deprem vergileri ne oldu?' hep bunu söylüyor, işte o sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 yılları arasındaki toplamı, cari fiyatlarla 66 milyar lira, 2019 fiyatlarıyla 147 milyar liradır. Bugüne kadar depremlerin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak ise bu rakamların yaklaşık beş katıdır. Vatandaşlarımızın da artık deprem konusunda çok daha bilinçli bir şekilde hareket ettiklerini memnuniyetle görüyoruz. Bu ülkede artık hiç kimse vatandaşlarımızı depreme dayanıksız bina yapmaya veya oralarda yaşamaya yönlendiremez. Yatay yapılaşmanın ne kadar önemli olduğunu, maruz kaldığımız her deprem bize bir kez daha ispatlıyor. 81 vilayetimizin tamamında bundan sonra hiçbir yeni yerleşim yerine çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir. Depreme hazırlık kapsamında ülke çapında tespit ettiğimiz 1,5 milyon binanın dönüştürülmesi çalışmalarına hız veriyoruz. Görüldüğü gibi deprem bizi beklemiyor, öyleyse deprem kapımızı çalmadan hazırlıklarımızı tamamen bir defa yapmamız şarttır.”

 

“Filistinli kardeşlerimizi böyle rezil bir planı kabule zorlamanın izahı yoktur”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce yıldır olduğu gibi bugün de dünya barışının anahtarının Kudüs olduğunu vurgulayarak, "Barış çınarı Kudüs de yıkılırsa bunun altında tüm dünya kalır. Kudüs'ü tümüyle İsrail’in kanlı pençelerine terk etmek, sadece orada yaşayan Müslümanlara ve Hristiyanlara değil tüm insanlığa yapılmış en büyük kötülük olacaktır. Aynı şekilde zaten kendi kadim vatanlarında parya durumuna düşürülmüş olan Filistinli kardeşlerimizi böyle rezil bir planı kabule zorlamanın da izahı yoktur" diye konuştu.

Mazlum Filistin halkına ve Kudüs'e yönelik tacizlere seyirci kalarak İsrail'i cesaretlendiren herkesin ortaya çıkacak vahim sonuçların sorumluluğuna ortak olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin halkının ve devletinin özellikle güvenliğini işgalci İsrail'e bırakmak, kuzuyu kurda teslim etmekle aynıdır" değerlendirmesinde bulundu.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda açıklama yaparken yanında seçim kaybetmiş Binyamin Netanyahu'nun bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada Türk medyasının içeriye alınmadığını belirterek, "Hani sizde basın özgürlüğü vardı, hani siz basın özgürlüğünden yanaydınız? Acaba aynı şeyi Türkiye'de biz Amerikan medyasına yapacak olsak ne yaparsınız? Kıyameti koparırsınız. Peki, Türk medyasını niye almadınız bu toplantıya? Neden, hadi bunu da açıklayın. İşte bunların özgürlük, basın özgürlüğü anlayışı bu. Üstad'ın 'Kurt yapmaz bu taksimi, kuzulara şah olsa' dediği, böyle bir planı destekleyen kimi Arap ülkeleri, Kudüs ile beraber kendi halklarına, daha önemlisi tüm insanlığa ihanet etmektedir. 'Kul kurar, kader gülermiş' derler. İstedikleri kadar plan yapsınlar, istedikleri kadar zulüm işlesinler, Allah'ın yardımı ve vicdanlı, ahlaklı, hakkaniyetli insanların desteğiyle Kudüs davası hep ayakta kalacaktır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve daha sonra Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşeceğini, bu konuları değerlendireceğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inancın ve medeniyetin gereğini yerine getirerek hem Kudüs davasına hem Filistin halkının onur mücadelesine sonuna kadar destek vereceğini vurguladı.

 

“Topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız”

 

2016'dan beri gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarının hassasiyetlere riayet edilmemesi hâlinde sahadaki durumu fiilen kontrol altına alma iradesinin en somut örnekleri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize diyorlar ki, sizin orada ne işiniz var. Adana Mutabakatı'nı git öğren, oku, niye oradayız o zaman bunu en iyi şekilde anlarsın. Biz bu mutabakatın gereği olarak oradayız. Teröristlerle mücadelede Adana Mutabakatı'nın gereği, biz teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bu bazen YPG olur, PYD olur, bazen DEAŞ olur. Hatta hatta bazen de FETÖ olur. Bunları sonuna kadar kovalayacağız. Nereye kaçtı? Suriye'ye... Kovalayacağız. Nereye kaçtı? Irak'a... Kovalayacağız. Sonuna kadar... Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa, gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

 

İdlib'deki durumun süratle normale döndürülmemesi hâlinde yeniden aynı yola başvurmaktan başka çarelerinin kalmayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize verilen sözlerin yerine getirilmediği Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de aynı yol ayrımına doğru gidiyoruz. Hiç kimsenin Türkiye'yi bölücü örgütün kıskacına sokmaya ya da rejimin zulmüne rıza göstermeye zorlamaya hakkı yoktur. Buradan bir kez daha ilan ediyorum; adı ne olursa olsun, bölücü terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde bölgemiz için bitip tükenmeyecek bir fitne ve ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse teröristlerin bulunduğu her yere bilfiil giderek bu oyunu bozacağız. Rejimin, kendi halkını zulmederek, saldırarak, kanını dökerek, tehdit ederek ülkemizi sürekli bir şekilde göçmen tehdidi altında tutulmasına da izin vermeyeceğiz."

 

“Cumhur İttifakı'nı daha çok güçlendirmeliyiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin önünü kesmek, istikrarını bozmak, gücünü kırmak, hedeflerine ulaşmasını engellemek isteyenler, gece gündüz bizi zayıflatmaya çalışıyor. Bu tablo karşısında bize düşen daha çok çalışmak, daha çok çalışmak, daha çok çalışmak, milletimizden aldığımız desteği daha çok artırmaktır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 82 milyon kişinin her birinin gönlüne girmeden, desteğini almadan kendilerini başarıya ulaşmış sayamayacaklarını belirterek şunları kaydetti: "AK Parti bu ülkedeki herkesin partisidir. Bu gerçeği ne derece sandığa yansıtabilirsek o derece işimizi iyi yapmış oluruz. Teşkilatlarımız günün 24 saati, yılın 365 günü bu hedef doğrultusunda çalışmalı, gayret göstermelidir. Cumhur İttifakı'nı daha çok güçlendirmeliyiz. İleriye daha farklı bir şekilde taşımalıyız. İnşallah hep birlikte AK Parti'yi daha da yükseğe çıkartacak, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına adım adım yaklaştıracağız. Rabbim, bu kutlu yolda gösterdiğiniz gayretler için hepinizden razı olsun."

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti 135. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ErdoğanAK Parti Bartın İl Başkan Vekili Göksel Candan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun İl Kadın Kolları B
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›