Avukat Nail Öztürk, adaylığını açıkladı

CHP Bartın Teşkilatı, Şubat ayında yapılacak olan il kongresine hazırlanırken kongre öncesinde de il başkanlığı yarışı başladı. Avukat Nail Öztürk, CHP İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim oldu.
Bu haber 2020-02-01 05:24:08 eklenmiş ve 631 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Teşkilatı, önümüzdeki ay yapılacak il kongresine hazırlanırken kongre öncesinde de il başkanlığı yarışı başladı. Avukat Nail Öztürk, CHP İl Başkanlığına adaylığını resmen açıkladı.

 

Parti binasında yapılan açıklaya Eski İl Başkanlarından Hatice İlknur Erkan ve Eski Merkez İlçe Başkanlarından Hacı Gölbucaklı ile çok sayıda partili katıldı.

 

Açıklamasına Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Avukat Öztürk, “Öncelikle Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem afetinden ötürü yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralanan ve şifa bekleyenlerimize de acil şifalar diliyorum. Umuyorum ki; bu tür acılar bir daha yaşanmasın, gerekli tüm önlemler alınsın.” dedi.

 

“Referandumda etkin görev aldım”

 

İlk olarak kendisi hakkında bilgiler veren Öztürk, Cumhuriyetin ve CHP’nin  ilkeleri ışığında gerçekleştirilecek tüm görevler ve hedefler için, birlik ve beraberlik içinde özveriyle çalışacağını söyledi.

 

İl Kongresi için partililerin desteğini beklediğini ifade eden Öztürk şöyle konuştu:

 

“1981 yılı Bartın doğumluyum. İlköğrenimi, orta öğrenimimi ve lise hayatımı Bartın’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim ve 2005 yılından beri Bartın Barosuna bağlı olarak avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Bu görevim yanı sıra yaklaşık 12 sene boyunca Bartın Barosu Yönetim Kurulu üyeliğinde ve çeşitli görevlerinde yer aldım. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. CHP Bartın il ve ilçe teşkilatlarına bağlı olarak özellikle Anayasa değişikliğine dair referandum süreçlerinde halkımızı yasal değişiklikler konusunda bilgilendirmek üzere görevlendirmelerde bulundum.

 

“Siyaseti yeniden topluma işlemek istiyorum”

 

İnsanlar arasında meydana gelen tartışmalar, çekişmeler her ne kadar demokrasinin gereği de olsa; bunlar ayrışmak için değil, olumlu eleştiriler ile süslenerek ve üreticiliğimizi kullanarak daha çok hizmet vermek için kullanılmalıdır. Benim bizzat gerçekleştirmek istediğim şey ise insanlardan kopukluk derecesine varan siyaseti toplumun içine işlemek, bilinçli insanlar oluşturarak topluma yön vermektir. Ülke olarak üretim odaklı çalışmaları teşvik etmek üzere harekete geçilmesi zaruridir. Maalesef ki; tüm Türkiye üzerinde bir ötekileştirme, fikir ayrılıklarını fiziki çatışmaya döndürme eğilimi artarak devam etmektedir. Fakat son olarak Elazığ ve Malatya’da gördük ki; bizleri ayrıştıran tek şey emperyalist güçlerin oyunundan öte değildir. Bunun için örnek olacak kardeşliğimizi tüm topluma yol gösterici ışık yapacağız. Kadını erkeği, köylüsü şehirlisi, çiftçisi esnafı, işçisi memuru, yöneteni yönetileni ile her kesime hitap edeceğiz.

 

“Desteklerinizi bekliyorum”

 

Cumhuriyetimizin ve partimizin ilkeleri ışığında gerçekleştireceğimiz tüm görevler ve hedeflerimiz için, birlik ve beraberlik içinde özveriyle çalışacağım. Dışarıdaki yağmur nasıl toprakları bereketlendiriyorsa; bizler de yeni yağan yağmur misali bu mecraya su olacağız. Kimseyi üzmeden, kimseden korkmadan, kimseyi dışlamadan, Bartın iline hizmet etmiş tüm büyüklerimizden görüşlerini alarak, tüm genç kardeşlerimizin yeniliklerine açık bir şekilde oluşturacağım il yönetimine başkan adayı olduğumu açıklıyorum. Değerli üyelerimiz; Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Kongresinde desteklerinizi bekliyorum. Diğer aday olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın CHP CHP İl Kongresi İl Başkanlığı Avukat Nail Öztürk adaylık açıklaması
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›