BAKKA, 2020’nin ilk toplantısını yaptı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında Karabük’te yapıldı. Toplantı sonrası yönetim kurulu üyeleri ve ajans uzmanları KARDEMİR sahasını gezdi.
Bu haber 2020-01-29 09:15:07 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı Karabük İlinde yapıldı.

 

Kardemir Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sinan Güner, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Karabük Valisi Fuat Gürel, Yönetim Kurulu Üyeleri Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Planlama ve Programlama Dairesi Başkanı Erdal Anık, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ile ajans uzmanları katıldı.

 

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan ve Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan tarafından karşılanan BAKKA Yönetimi Kuruluna toplantı öncesinde Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan tarafından şirketin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verildi.

 

“KARDEMİR dünyanın ilk 100 çelik şirketinden biri olacak”

 

KARDEMİR'in tarihi geçmişi, Türk ve Dünya Demir Çelik Sektöründeki konumu, üretim kapasiteleri, çevre ve sosyal sorumluluk yatırımları ile makine imalat, raylı sistemler, otomotiv ve savunma sanayine yönelik üretimleri hakkında bilgiler veren Genel Müdür Soykan, Kardemir’in devam eden kapasite artışı yatırımları ile birlikte 3,5 milyon tonluk üretim kapasitesine ulaşacağını ve dünyanın ilk 100 çelik şirketinden biri olacağını söyledi. Ray ve tren tekeri üretiminde ülkede tek üretici olduklarını, ithal edilen bu ürünlerin, yerli üretime geçtikten sonra ülkede bu ürünlerin fiyatlarının çok düştüğünü, ayrıca bu ürünlerde ihracat da yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Soykan, Savunma sanayi ve otomotiv sektöründe kullanılan nitelikli çeliğin üretilmesine ağırlık verdiklerini, ülkemizin ithal ettiği ürünlerin üretilmeye çalışıldığını dile getirdi.

 

KARDEMİR sunumunun ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü BAKKA Yönetim Kurulu toplantısından sonra BAKKA Yönetim Kurulu Üyeleri, kok, yüksek fırınlar, çelikhane sürekli döküm tesisleri, ray profil haddehanesi ve demiryolu tekeri üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan ve Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan’ında eşlik ettiği gezi sonrasında BAKKA Yönetimi Kardemir’den ayrıldı.

 

Yönetim kurulu toplantısı öncesinde KARDEMIR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan’ın dünden bugüne KARDEMİR'i anlatarak hedeflerini paylaşmasının ardından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanı ve Zonguldak Üzülmez Kültür Vadisi Güdümlü Projesine ilişkin bilgi formları onaylandı ve Yönetim Kuruluna 2018 yılı proje teklif çağrısı program ilerleme raporu arz edildi.

 

Toplantı sonrası yönetim kurulu üyeleri ve ajans uzmanları KARDEMİR sahasını gezdiler.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın BAKKA 2020 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›