Sürücü kursları eski güzergahı istiyor

Güzergah değişikliğini kendilerinin istemediğini ifade eden Bartın Sürücü Kursları Dernek Başkanı Uğur Yılmaz, eski güzergahın kendileri açısından daha iyi olduğunu kaydetti.
Bu haber 2020-01-27 09:29:04 eklenmiş ve 254 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

İlimizde daha önce Devlet Hastanesi Kavşağı- Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan sürücü adayları için direksiyon eğitiminin artık, trafiğin en yoğun olduğu Özel İdare-Çatmaca-Gölbucağı Kavşağı arasındaki bağlantı yolda yapılıyor olmasının yansımaları devam ediyor.

Konuyla ilgili Bartın Sürücü Kursları Dernek Başkanı Uğur Yılmaz bazı açıklamalarda bulundu. Güzergah değişikliğini kendilerinin istemediğini vurgulayan Bartın Sürücü Kursları Dernek Başkanı Uğur Yılmaz, eski güzergahın kendileri açısından daha iyi olduğunu söyledi. Bartın Sürücü Kursları Dernek Başkanı Uğur Yılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “Sürücü kursları yönetmeliğinde daha önce güzergah şartını kaldırmışlardı. Milli Eğitim’in denetimleri sırasından çıkan sıkıntılar nedeniyle bir güzergah belirleme olayı hasıl oldu. Bizim ilk güzergahımızı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oradan başlayıp, Devlet Hastanesi altı ve tekrar o kavşaktan dönüp Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne kadardı. Burası hem güzergah hem de sınav parkurumuzdu. Daha önce İmam Hatip Okulu’nun orada battı çıktı yapılmaya başlandığında sıkıntılar yaşandı. Bu güzergahta bizim o bölgede faaliyet gösterirken geri park, L park, ani fren gibi alanlarda Borsa Ortaokulu’nun o bölgede uygulama yapılıyordu. Okulun çıkış saatlerinde yaşanan sıkıntı ve orada bulunan esnafların şikayetleri ve battı çıktı kavşağın çalışmalarının devam etmesi nedeniyle biz uygulama alanımızın Organize Sanayi bölgesine alınması için Bartın Valiliğine dilekçe vermiştik. Trafik komisyonuna sevk edilen dilekçemiz olumlu karşılandı. Bu alanı 2 yıldan daha fazla süreden beri kullanıyorduk.Organize sanayi bölgesine geçtikten sonra Milli Eğitim yol kenarlarında park etme sıkıntı.Ana yolun kenarında yapsak sıkıntı olacaktık. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa organize sanayi bölgesinin girişinde bulunan yeri Milli Emlak’tan kiraladık. Kiralanan alana Bartın’da bulunan sürücü kursları olarak bir park alanı yaptık. 2 yıldır o park alanını sorunsuz şekilde kullanıyorduk. Ancak Devlet Hastanesi’nin altında bulunan ışıklı kavşak iptal edilip akıllı kavşak olunca, bizim özellikle sınav yönetmeliğinde bulunan ‘alanda mutlaka ışıklı uyarı sistemi ve birde kontrolsüz kavşak olması zorunludur’ ibaresi nedeniyle bir ışıklı kavşak kalmadığı için bizde organize sanayi bölgesinde bulunan kavşağı, o bölgede halkında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ışıklı kavşak olması konusunda müracaat ettik. Bu talebimiz doğrultusunda oraya bir ışıklı kavşak yapıldı. Ancak bu ışıklı kavşak yapıldıktan sonra orada Organize Sanayi Bölgesi’nde iş yapan bir firmanın tırlarının yoğunluğu nedeniyle sürücü kursları araçlarının sıkıntı yaratacağı düşüncesi ile bizi tekrar eski güzergâhımıza yönlendirdiler. Bartın Valisi Sinan Güner’in bizi bu şekilde bir önerisi oldu.”

 

“Mecburen bu güzergaha dönmek zorunda kaldık?”

 

“Yeni güzergahla ilgili iki tanı var aslında. Biri yoğun trafikte sürücü eğitim almanın daha iyi olduğu ve daha iyi eğitim aldığı… Tabi bu söyleme ben katılmıyorum. Ben bunun tersini düşünüyorum. Şimdi bir insanın daha iyi araba kullanabilmesi için daha çok direksiyon başında olması gerekiyor.Bu hatta kursiyerimiz daha fazla direksiyon başında tutma şansımız yok. Neden yok güzergahta 7 ışık vardı şimdi 6 tane ışık var. Gidiş 6 adet geliş 6 adet toplam 12 ışıklı kavşak oluşuyor kursiyerimiz için. 50 dakikalık eğitim sürecinde en azından yarısına denk gelecek. Malum trafik sıkışıklığında ikinci yada üçüncü kırmızıda ancak geçiyor araçlar. Her bir ışıklı kavşakta en az 5 dakika beklediğini varsayım. Altı adet de ışıklığı kavşağa denk gelse kursiyerimiz 30 dakika hadi daha az diyelim 20 dakikasını burada boşuna geçirmiş olacak. Kursiyerin ışıkta beklerken tecrübe edinmesi diye bir şey olabilir mi tabi ki de olmaz. Bizler istiyoruz ki akan trafikte kursiyerlerimiz elleri direksiyonda sürekli araç kullansınlar.Organize bölgesinde güzergahımızda böyle bir avantajımız vardı.Ama bu tarafta böyle bir avantajımız yok.Biz bütün kurumlar olarak organize bölgesinde bulunan güzergahta kalmak için çaba sarf ettik.Ancak talebimiz gerçekleşmedi.Bizde mecburen bu güzergaha dönmek zorunda kaldık.

 

“Bu güzergahta zaten bir trafik sıkışıklığı var”

 

Bu güzergahta zaten bir trafik sıkışıklığı var. Bizde mecburen kurslar olarak bu sıkışıklığa katkı vermiş olacağız. Her kursta en az 5 araç var. Beş kurum toplamda 25 araç demektir.Bunun yanında otobüs, tır, motosiklet de devreye girecek. Yani bu güzergahta her saat her dakika bu araçlar eğitim verecek.Ne yazık ki bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı olumsuz katkı sağlamış olacağız trafiğe.

Eğitim açısından ise Borsa Okulu’nun orada park eğitimlerini yapacağız. Orada cepler oluşturularak en azından oradaki trafik alanını rahatlamak istiyoruz. Bu konu da Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın’la görüştük ve bu konuda bize yardımcı olacak.

Bu arada, Organize Sanayi’ye girecek olan 300 araçtan bahsediliyor. Bu girecek olan 300 tırla sürücü kursları araçları sıkıntı yaşar deniliyor.Ama aynı sıkıntı bu hatta da var.Hatta burası daha fazla sıkıntı oluşturan bir hat… Aynı tırlar bu güzergahtan da geçiyor. O mantıkla düşünülüp bizim buraya gelmemiz pek doğru değildi. Hatta biz ışıklı uyarı sistemini de oraya kazandırmışken, maalesef böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Özellikle belirteyim bu durum sürücü kurslarının isteği ile gerçekleşmiş bir durum değil.Biz dernek olarak Organize güzergahında kalmayı tercih ederdik.Hala daha da o güzergahın olmasını isteriz.O güzergah da bizim kursiyerlerimiz daha fazla eğitim görüyordu.Bu güzergahta ise 50 dakikalık eğitimin en az 25 dakikasını ışıklarda geçirmiş olacak.

 

“Bizim bir okuldan farkımız yok”

 

Herkesin ehliyete ihtiyacı var. Sürücü kurslarından eğitim almadan ehliyet alınamıyor. İnsan arasındaki ‘Sürücü kursları bu güzergaha geldiler, başımıza bela olacaklar’ şeklindeki bakış açısı bizleri üzüyor.Biz bir bakıma amme hizmeti veriyoruz, eğitim veriyoruz. Özel kuruluşlarız ama kamu gibi hareket edip hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarız. Bizim bir okuldan farkımız yok. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım.”

ETİKETLER : Bartın sürücü kursları Bartın Sürücü Kursları Dernek Başkanı Uğur Yılmaz sürücü eğitim güzergahı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›