Samancıoğlu Müzesi, restore edilecek

Bartın’ın ilk müzesi olarak 2008 yılında açılan Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi, restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra müze bahçesinde de yenileme çalışmaları gerçekleştirilerek müze, çok daha güzel bir görünüme kavuşturulacak.
Bu haber 2020-01-22 10:04:23 eklenmiş ve 151 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Kömeç, Necmi Balık ve daire müdürleri ile restorasyon çalışmaları yapılacak olan Kemal Samancıoğlu Müzesi’nde incelemede bulundu.

Restorasyon çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni müzeler için de çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Bartın Belediyesi olarak tarihimizi yaşatmak ve turizme kazandırmak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalara yeni dönemde de devam ediyoruz. Bir toplumun, kültürü, yaşayış biçimi, ekonomik ve bilimsel faaliyetleri gibi unsurları bizlere sunan önemli alanlar olan müzelerimizin sayısını artırmak için yeni projeler hazırladık. Bu projelerimizden bir tanesi olan Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesini 2021 yılında ilimize kazandırmak istiyoruz. Ayrıca mevcut müzelerimizden olan Kemal Samancıoğlu Müzesi’nde de restorasyon çalışması yaparak bu müzemizi daha etkin bir hale getirmek gayesindeyiz. Restorasyon çalışmamızın yanı sıra müzemizin bahçesinde de yenileme çalışmaları gerçekleştirerek müzemizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Kemal Samancıoğlu Müzesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›