İyi mi oldu kötü mü?

Sürücü adaylarına eğitim verilen güzergah değişti. Ancak yapılan değişiklik acaba iyimi oldu kötü mü oldu sorusunu akıllara getirdi.
Bu haber 2020-01-22 09:41:15 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK- Özel Haber

 

Daha önce Devlet Hastanesi Kavşağı- Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan sürücü adayları için direksiyon eğitimi artık, trafiğin en yoğun olduğu Özel İdare-Çatmaca- Gölbucağı Kavşağı arasındaki bağlantı yolda yapılıyor ancak tehlike çok büyük.

 

Bartın Pusula Gazetesi’nin yaptığı araştırmaya göre; daha önce de sürücü eğitimleri ve sınavları için  kullanılan bu güzergah zaten eğitim için uygun bir alan değil.

 

Yine söz konusu sürücü eğitim araçlarını kullanan adayların bu güzergahlar arasında yaptıkları sürüşleri Bartın’da trafiğin en yoğun olduğu ve en çok kaza meydana gelen kavşaklardan biri olan Çatmaca Kavşağını kullanarak gerçekleştirmeleri ise tehlikeyi büyük ölçüde artırıyor. Çünkü kentin en yoğun geçişinin olduğu bu kavşakta sabah saatlerinde ve akşam dönüş saatlerinde Üniversiteye giden otobüsler, öğrenci ve personelin özel araçları da kullanıyor, kavşağa gelen araçlar da genelde kırmızı ışığa kalmamak için bazen aşırı hızla yapabiliyor.

Hal böyle olunca ağır vasıtalar da başta olmak üzere gerek minibüslerin, otobüslerin gerekse özel araçların en çok olduğu bu güzergaha bir de sürücü eğitim araçları da eklenince kavşakta çok sık tehlikeler yaşanmaya başlandı.

Bu bölgeyi bu şekilde trafiği içinden çıkılmaz bir keşmekeşe sokmak diğer sürücüler başta olmak üzere vatandaşları da korkuturken yolu kullanan yayalar sık sık duydukları acı fren sesiyle irkildiklerini ve maddi hasarlı kazalara tanık olduklarını ifade etti. 

Vatandaşlar, sıkça kazaların meydana geldiği, birçok kazaya da adını kazıyan bu kavşağa sürücü adaylarını yönlendiren yetkilileri başka kazaların olmaması, yaşanan trafik yoğunluğunun da rahatlatılabilmesi için bir kez daha düşünmeye davet etti.

 

ETİKETLER : Bartın sürücü eğitimleri güzergah değişikliği Çatmaca Kavşağı trafik sorunu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›