İl ekonomisi masaya yatırıldı

Bartın ekonomisi, Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla masaya yatırıldı.
Bu haber 2020-01-22 09:39:28 eklenmiş ve 221 kez görüntülenmiştir.

 

 

İlimizin ekonomik sorunlarının görüşüldüğü ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği “İl Ekonomi Toplantısı” Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda başta yatırım ve istihdam olmak üzere mevcut yatırımların iyileştirilmesi, yeni yatırımların teşvikleri, yatırım alt yapısına yönelik çalışmalar, OSB içi ve OSB dışı yatırımlarda karşılaşılan sorunlar ve benzeri başlıklarda çeşitli konular değerlendirildi.

Vali Sinan Güner, toplantıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 15 aydır çeşitli vesilelerle İlimiz yatırımcıları ile bir araya gelerek mevcut yatırımların durumu, ihtiyaç ve sorunları, yeni yatırımların önünün açılması, sektörel olarak en uygun yatırımların tespit edilerek yatırımcıyı bu sektörlere yönlendirme hususunda ciddi gayret sarf etmekteyiz. Son yaptığım toplantıda özelde tekstil sektörünü ilgilendiren fakat uygulanması halinde beraberinde birçok sektöre katkı sağlayacağını düşündüğüm birtakım hususların sistematik hale getirilip gerekçelendirilmesi talimatını vermiştim. Bu çerçevede ilgili kurumlarımız sektör temsilcileriyle de bir araya gelerek öncelik sıralamasına göre İlimiz yatırım ve istihdamını arttıracak sosyoekonomik kalkınmamıza zemin hazırlayacak önerileri 3 başlık halinde tarafıma sunmuşlardır. Bu öneriler; Bartın İli yatırım teşvikleri bakımından 4. bölgededir. İlin durumunun güncellenerek 5. veya 6.teşvik bölgesine alınması, 5510 Sayılı ve 6486 sayılı Teşvik Kanunu kapsamında SGK işveren payının devlet tarafından ödenen yüzde 6’lık kısmının 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren 5 yıllık periyotlar halinde belirlenerek desteklenmesinin sağlanmasıdır.  Artan enerji maliyetlerinin rekabet gücünü azaltması sebebi ile Sanayi Sicil Uygulamalarındaki elektriğin yüzde 20 ucuz kullanılması gibi, imalatta kullanılan doğalgaz ve suya da ucuz kullanım hakkı verilerek Sanayi Sicil Uygulamasının genişletilmesidir. Tarafıma sunulan bu öneriler teklif olarak ilgili Bakanlıklarımıza iletilmiş aynı zamanda sayın milletvekillerimizin bilgisine sunulmuştur. Yaptığımız bu çalışmanın yerelde sektör temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca da sahiplenilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Ekonomi Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›