Demirciler Mahallesi’ne demirci heykeli yapılacak

Kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Bartın Belediyesi, Demirciler Mahallesi’ne Demirci heykeli ve refüj yapacak.
Bu haber 2020-01-21 15:01:31 eklenmiş ve 371 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediyesi tarafından Demirciler Mahallesi’ne Demirci heykeli ve refüj yapılacak.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, daire müdürleri birlikte çalışmanın yapılacağı Şemsiyeli Çeşme bölgesinde incelemede bulundu.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi olarak kent tarihimizi önemsiyor, tarihimizi gözler önüne sermek istiyoruz. Bu kapsamda da göreve geldiğimiz tarihten itibaren birçok çalışma gerçekleştirdik. Daha önce Orduyeri Mahallemize Fatih Sultan Mehmet Heykeli, Hükümet Caddesi’ne de ağda tatlısı satan adam, simit satan adam ve demirci heykelleri gibi şehrimizi simgeleyen heykeller yerleştirmiştik. Şimdi ise Demirciler Mahallemize yine kentimiz ve mahalle tarihimiz için önem arz eden demirci heykeli yerleştireceğiz. Bu çalışmanın dışında heykeli yerleştireceğimiz alanda refüj düzenlemesi yapacağız. Bu çalışma ile hem trafik güvenliği sağlamak hem de mahallemiz için önem arz eden Demirci Heykelini daha görünür kılmayı hedefliyoruz. En kısa zamanda bu çalışmayı da ilimize kazandıracağız.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›