Sokak hayvanları için bir araya geldiler

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde sokak hayvanları yararına yemek programı düzenlendi. Düzenlenen programa çok sayıda hayvan sever katılırken programın tüm gelirinin sokak hayvanları için harcanacağı belirtildi.
Bu haber 2020-01-18 16:15:21 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Ahmet KARADENİZ

 

 

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği sokak hayvanları için gerçekleştirdiği etkinlikleri son olarak düzenlediği yemek programı ile taçlandırdı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemek programında toplanan tüm gelirin sokak hayvanlarının ihtiyaçları için harcanacağı ifade edildi.

 

Sokak hayvanları yararına düzenlenen STK etkinliğinde Bartın'ın duyarlı ve hayvan sever bireyleriyle bir araya gelinirken programda konuşan Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

“Bizlerden desteklerinizi esirgemeyin”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren dernek üyesi Gökben Sakarya ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada ülkemizin kanayan yarası sokak hayvanları için bir aradayız. Sokak hayvanlarımız çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bir parça ekmek için itilip kakılarak kışın soğukta, yazın sıcakta koşturmak zorundalar ve günün sonunda belki bir parça ekmeği bile bulamıyorlar. Biz açıkçası dernek olarak işin beslenme tarafına geçemedik henüz, tabi ki evlerimizin önündeki hayvanları besliyoruz ama herkes kendi bütçesinin yettiğince… Yani dernek olarak biz daha çok tedavi kısmındayız. Zaten sizler de bu yemeğe katıldıysanız bir hayvanın tedavisinde katkıda bulundunuz demektir. Belki kör bir kedi sizin sayenizde görüyor, felçli kalacak bir köpek sizin sayenizde yürüyor. Bir canlının yaşamına bu şekilde dokunmaktan başka büyük bir mutluluk var mı? Sizlerin bize destek olmaması demek bizim tedaviye muhtaç hayvanları zorlu sokak şartlarında görmemezlikten gelmemiz demek, ölüme terk etmemiz demek. Yani aldığınız biletler o kadar güzel ve hayırlı bir şeye vesile oluyor ki…. Lütfen senede bir iki kez düzenlenen bu davetlerimizde bizlerden desteklerinizi esirgemeyin.”

 

Program daha sonra küçük hediyelerin takdim edildiği kura çekilişi, ikram ve müzik dinletisi ile sona erdi.


ETİKETLER : Bartın Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği sokak hayvanları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›